Se enkelt indlæg
  #4 (permalink)  
Gammel 27th July 2010, 11:17 AM
Thomas Thomas er offline
Banned
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 22,952
Standard

Uden at vide det, tror jeg faktisk, at det har en sammenhæng med stresstesten - altså ikke at bankerne klarede det fint nok. Men man har læst mellem linierne, hvor skrøbelige bankerne egentlig er. Det er i hvert fald bemærkelsesværdigt at der er så kort tid mellem disse offentliggørelser.

En kernekapitalprocent på 6% gav 7½% af bankerne dumpekarakter; havde dette krav været 6,3%, så var 18% dumpet. Hertil kommer så, at yderligere et par stykker har svindlet. Det viser hvor skrøbelige bankerne er.
Omvendt betyder det, at statsobligationerne fra Grækenland og Spanien ikke må gå galt.

I Spanien, som er voldsomt større end Grækenland, ligger bankvæsnet i ruiner - ikke nok med at de er overrepræsenteret blandt dumperne; men man er i færd med at fusionere sparekasser i stor stil - samle den helt store mødding.

Når vi påpeger det svage banksystem i Danmark, så er sandheden, at det ser meget værre ud andre steder: Læg mærke til at den spanske konge foretog en omvendt Lene E. - han afbrød sin ferie på Mallorca.

Hvad har det med flexerne at gøre?

Jo det, der er taget af bordet er kravene vedrørende likviditet. Bl.a. altså om realkreditobligationer kan regnes som penge/statsobligationer. De krav regnes nu for for hårde - det er ganske enkelt ikke muligt for bankerne at skaffe den nødvendige likviditet: Udlån til boliger er ikke særligt likvide - faktisk overordentlig illikvide.
Så vidt, jeg har forstået, så ligger boligfinansiering i Spanien i sparekasserne (cajas/caxas - der er et sprogligt skift mellem x og j). Disse sparekasser er faktisk åbent erkendt ikke alene insolvente: De er voldsomt insolvente. Har vi i Danmark haft et byggeboom, så er det intet imod det spanske.
Spansk økonomi består af biler, boliger og turisme - ingen af dem har det godt: Nordjysk industri er det rene gazelle-eventyr ved siden af.
Får Danske Bank svært ved at betale konkursen på afbetaling, så er det pløkumuligt for de spanske banker.
En af måderne det går galt på er, at kreditorerne beder om deres penge - det er jo meningen med likviditetskravene - ja, det kan ikke lade sig gøre, de er der ikke.
Det er ikke fordi man har taget særhensyn til de danske banker. Alene den omstændighed, at den danske nationalbank kan dække realkreditforpligtigelserne, hvis og når det skal være.
Problemet er ikke om Danmark kan skaffe Euro nok, det er om der er kroner nok. Vi hare problemer nok med at holde fastkursen i øjeblikket!
Ja det er ikke en devaluering, der er aktuel, det er spørgsmålet, hvornår vi bliver tvunget til en revaluering!
Det vil vi være kede af med vores eksport, som vi synes er i svare problemer; men sammenlignet med andre, så går det strålende - vi vinder markedsandele.

En revaluering vil betyde deflation i Danmark. Vi risikerer at investorerne indregner en mulig valutagevinst i flexerne, som de allerede gør med den kurs den de har.

Men jeg hæfter mig ved, at man konstaterer, at det tager til mindst 2018 inden Europa kan siges at have et bankvæsen igen.
Besvar med citat