Se enkelt indlæg
  #7 (permalink)  
Gammel 21st June 2011, 01:42 PM
MichaelSvendsen MichaelSvendsen er offline
Member
 
Registreringsdato: May 2011
Lokation: København
Indlæg: 71
Send et indlæg til MichaelSvendsen via Skype
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af huspålandet Se indlæg
Vi har en off vurd på 13,2 mill en gæld på omkr 2 mill og en reservation på 2.050.000. Vi har vel derefter en max pris på 9.150.000,- til fordeling på 10 andele alt efter indskud. Er det fair?.
Hvad mener du med, at en køber vil have nemmere ved at bidrage med en lavere pris?? Hvis andelen trods en lav pris stadig er købt på et urealistisk grundlag for køber, siger det vel ikke så meget. Og hvad gavner det sælger, der har bidraget til fællesskabet hidtil?
Skal en andelskrone være fair overfor den, der allerede har bidraget længe eller overfor den, der MÅSKE bidrager i fremtiden?
Andelskronen skal være fair for sælger, køber og andelsforeningen.

Mange foreninger hvor andelskronen er blevet kørt i max sidder i dag i den situation at en del (nogle gange majoriteten) af andelshaverne ikke har råderum i privatøkonomien til at foreningen foretager nødvendig vedligeholdelse og reparation af bygninger - eller ligefrem ikke kan vedligeholde gældsforpligtelser og driftudgifter. I sådanne foreninger har den høje andelskrone ikke været fair for de andelshavere, der er blevet boende i andelsforeningen.

Vi er ikke fortalere for at andelsboliger skal gives væk, men derimod at foreningerne skal være bevidste om mulige negative (og positive) effekter af en meget høj andelskrone - og derfra tage en bevidst beslutning om fastsættelsen af andelskronen.

At undlade at maksimere andelskronen ved at introducere en buffer til at absorbere eventuelle udsving i vurdering og kursværdi på gæld er en af metoderne. Det skaber større grad af formuestabilitet og et mindre pres på individuelle andelshavere med store lån (med sikkerhed i andelsboligen).

Den fair andelskrone ser også på fællesskabet som en andelsforening er - ikke kun på køber/sælger relationen. Og med fællesskab mener vi økonomisk fællesskab, hvor fællesskabets økonomiske interesser skal varetages fremfor den enkelte andelshavers.

Hvis man ønsker at handle bolig uden at skulle forholde sig til et fællesskab så er ejerboliger et oplagt valg af boligform.

Mvh

Michael Svendsen
Andelsbasen.dk
Besvar med citat