Se enkelt indlæg
  #10 (permalink)  
Gammel 3rd April 2008, 10:56 AM
familienbamse familienbamse er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: Feb 2008
Indlæg: 24
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Thomas Se indlæg
familiebamsen:

Vi er nogen herinde der prøver at pudse brillerne og se lidt længere ud i fremtiden end dem, der overvejer om de skal tage et stykke med roastbeef eller flæskesteg i kantinen.
Kære Thomas

Så syntes jeg at du for helhedens og saglighedens skyld bør pudses lidt mere grundigt og få alle aspekter med. For uden en sammenligning med samfundet som helhed kan du ikke på baggrund af din graf konkludere at bygge/anlæg er mere usundt.

Jeg er ikke uenig i, at vi kommer til at se en stigning i konkurser og måske kommer bygge/anlæg til at udgøre en større del af den totale kage. Men det beviser din graf i hvert fald ikke.

Citer:
Oprindeligt indsendt af Thomas Se indlæg
Det generelle er jo, at der er nogle tab, der skal tages på boligmarkedet - ikke mindst ved nyopførelserne - derfor siger konkurser i byggebranchen noget om hvem man i hvert fald kan konstatere har fået en kugle.

P.t. er der ikke arbejdsmangel. Dvs. når folk går konkurs, skyldes det at det de omsætter ikke er nok til at dække omkostningerne. Hvis der er blot en lille smule egenkapital, vil man ikke vælge en konkurs.

En konkurs betyder med andre ord, at firmaet enten ikke har fået sine penge - og der ikke er udsigt at man får dem - eller at prisen de har opkrævet er for lille i forhold til omkostninger - eller man skal lave tingene om uden beregning.

Så er der lige det at de nye tal kommer i morgen.
En anden mulig forklaring kan også være den øgede konkurrencesituation. Der er talrige eksempler på firmaer, som ved hjælpe af underbetalte udenlandske håndværkere kan tilbyde bedre priser. Det rammer alt andet lige de mindste spillere i markedet som ikke kan skrue på deres priser.

Mon ikke de nye tal vil vise en stigning?

mvh

Jacob
Besvar med citat