Se enkelt indlæg
  #3 (permalink)  
Gammel 11th December 2012, 07:48 PM
wombatten wombatten er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2010
Indlæg: 1,868
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af merkur Se indlæg
Hvad er den egentlige grund til, efter jeres vurdering, til de nye regler for kapitalpension som træder I kraft I 2013 .

Som det sikkert er de fleste bekendt, ophører kapitalpension I sin nuværende form, og overgår til alderespension. Denne overgang involverer en gulerod for kapitalpansionsejerne, idet de kan fremrykke beskatningen til 2013 og få en skatterabat på godt 2,7 procent, som for langt de fleste vil være en rigtig god forretning.

Her kommer jeg så til at tænke på, hvad den egentlige grund er til at man laver disse nye regler?

Jeg tænker umiddelbart;

1) det fremrykkede skatteprovenue skal dække et hul I statskassen (men hvilket??) En kollega på vores søsterdebarside (*økonomidebatten*) – hævder det er til at rekapitalisere realkreditten – og dermed redde/lukke den.

2) Man ønsker at tvinge den store gruppe (45-55 årige) over I andre produkter (ratepension og livrente) på deres arbejdsgiveradministrede pension. Formålet herved er, at denne gruppe ikke kan hæve store beløb I offentlige pension mv. til den tid, da netop ratepension og livrente, imodsætning til kapitalpensionen, modregnes I disse ydelser

3) Nogle andre bud?
Skattereformen er underfinansieret på kort sigt, og det vil føre til problemer med EU og føre til henstillinger.

Det vil skade dk på finansmarkedet. Provenuet kommer ind på statens indtægter næste uge, og wupti, så er det intet hul længere tværtimod. Pengene kommer at fose ind.
Besvar med citat