Se enkelt indlæg
  #8 (permalink)  
Gammel 31st December 2013, 09:23 AM
thsv thsv er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2008
Lokation: Vestegnen
Indlæg: 20,222
Standard

chr. r. du roder tingene sammen.

En bilejer kan altså sælge sin bil, evt. med tab, mens en boligejer jo altså skal bo et sted. kommunen har derfor en fordel i at denne person ikke sendes på tvangsauktion som uden tvivl vil føre til en større gæld, og efterfølgende gældssanering og genhusning i socialt byggeri med boligsikring.

Når kommunen på denne måde vil kloakere et område bør det derfor også tilbyde husejerne en rimelig afdragsordning over f.eks. 5-10 år, så disse ikke drives fra hus og hjem. Husk at det i mange kommuner er billigere at eje sn bolig end at bo til leje, også selvom boligen er belånt til 80% eller mere af en evt. bobleværdi, som boligen ikke kan sælges til idag. En gæld på 500.000 kr i et hus til 300.000 kr i værdi er jo bestemt til at overse, men en gæld efter tvang på 300.000 kr eller mere som forbrugslån vil uden tvivl være ødelæggende for en person med lav indkomst.

Set samlet samfundsøkonomisk er det derfor klart billigst at kommunen hjælper med et lån med lav ydelse så huset kan blive kloakeret, som kommunen ønsker for at opfylde miljøplanen.

Og bemærk at Guldborgsund kommune jo netop er et af de områder hvor priserne er faldet mest og tilsyneladende stadigvæk falder. 8.700 kr på toppen og nu 5.200 kr pr. kvm i gennemsnit.
Besvar med citat