Se enkelt indlæg
  #1 (permalink)  
Gammel 12th January 2014, 12:26 PM
SpeedyG SpeedyG er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: Mar 2013
Indlæg: 5
Standard Vedligeholdelseskonto/depositum fra lejebolig til andel

Kære debattører.

Mon nogen her har erfaring med, hvad der i praksis sker med indestående på vedligeholdelseskontoen samt depostium, når man fraflytter som lejer i en andelsboligforening, hvor boligen efterfølgende sælges som andel?

Jeg var lejer, inden ejendommen overgik til A/B, og fortsatte som sådan herefter ( i alt 14 år). Nu flytter jeg imidlertid til sommer og er i tvivl om, hvem indeståenderne tilfalder ved fraflytningen. De dengang kommende andelshavere fik modregnet såvel vedligeholdelseskonto samt depositum/forudbetalt leje ved køb af andele - og som sådan er det vel ikke rimeligt, at foreningen hapser disse beløb til egen kasse, eller?

Jeg kan læse mig frem til, at andelsboligforeninger generelt har nogenlunde fri aftaleret på området, og at det kun sparsomt fremgår af vedtægterne, hvad praksis er for den enkelte.

Fsva. depositum kan jeg oplyse, at lejemålet var i langt værre stand ved min overtagelse, end ved min kommende fraflytning, til trods for at der kunne trænge til en gulvafslibning og lidt diverse genopfriskning. Imidlertid er den oprindelige vicevært død, og jeg tror ikke at der findes nogen særlig god dokumentation for lejemålets stand ved min indflytning (han var vist ikke så grundig). Kan udlejer tilbageholde depositum også henset til, at boligen skal sælges og ikke genudlejes?

Kan i øvrigt oplyse, at langt de fleste salg her netop er de første andelshavere, der nu flytter væk, og at boligerne virkelig bærer præg af at være ældgamle lejeboliger, man ikke har gjort noget ved. De fleste sælges til total istandsættelse.
Besvar med citat