Se enkelt indlæg
  #7 (permalink)  
Gammel 7th June 2008, 11:19 AM
ahj ahj er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 308
Standard

Jeg anser det for overvejende sansynligt at man om et halvt år vil se tilbage på dette indlæg og konstatere, at det her var første gang Home satte sin i forvejen ringe troværdighed TOTALT over styr.

Spørgsmålet er så, hvordan de er kommet frem til dette åbentlyst forkerte tal. Mit bud er, at de har anvendt et simpelt gennemsnit til udregning af salgspriserne. Først gik bolighandlen i de dyre områder i stå. Det gav så et kæmpemæssigt fald i huspriserne, da gennemsnittet nu primært regnes ud fra boliger solgt i billige områder i provinsen.

Så går boligsalget i provinsen så også i stå, og gennemsnittet regnes nu ud fra lige dele boliger fra dyre områder og billige områder, hvilket så vil medføre en stigning i gennemsnitspriserne på de handlede boliger. Vupti, boligpriserne er steget med 8%!

Checkede lige homes hjemmeside, og de skriver det endda selv:

"homes husprisindeks er en opgørelse af den gennemsnitlige kvadratmeterpris af alle homes bolighandler i et kvartal. Det betyder, at prisstatistikken kan være følsom overfor geografiske forskydninger i handelsaktiviteten[...]".

Derudover kan man også tydeligt se i Homes statistik (http://www.home.dk/get/1771664.html), at tallene skøjter op og ned med 5% fra måned til måned.

Der er kun en ting at sige om indslaget: PINLIGT! Både for Børsen og for Home.
Besvar med citat