Se enkelt indlæg
  #1 (permalink)  
Gammel 4th August 2015, 09:47 AM
Vupti Vupti er online nu
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2015
Indlæg: 277
Standard Nyt tag eller vente...?

Hejsa,

Det nye "gamle" hus har et tegltag fra først i tresserne. Tilstandsrapporten siger min. 10 år og det gjorde min "mand" - byggesagkyndige også - hvis vi sendte en erfaren murer op på loftet for at understryge et par dage.

Efter vi er flyttet ind, så har jeg set mig lidt sur på det tag. Det ser altså ikke betryggende ud og sollyset står ind mange steder - ventilationen er i hvert fald i orden. Og jeg kan godt lide at tingene er i orden i stedet for at håbe på det holder indtil næste storm/skybrud. Har også haft en murer ude (som måske ville have lidt arbejde), som sagde at en fuld overstrygning/understrygning ville gøre underværker for de næste 10-15 år, da teglene og træværket er som sådan er i fin stand. Uden at have forstand på det, så synes jeg godt nok det originale puds er porøst - over det hele. Dette tog byggesagkyndige ikke fat i.

Spørgsmålene går først på investeringen i taget:

1) Under- eller overstryge for 35-75k DKK?
2) Nyt tag på med det samme? Der skal ikke tages hensyn til isolation/energi mv, da det ikke er et problem

Der er økonomiske fordele/ulemper ved begge. Selvom det bliver dyrere, så er det måske bedst at give de 35-75k nu velvidende at der kommer en større regning på et langt senere tidspunkt (og når man ikke har 3 små dyre børn og hund) - hvis man overhovedet bor der til den tid. Samlet bliver det måske 350k ialt med lappeløsningen og nyt tag på senere tidspunkt, men ville ikke skulle ud og låne penge, hvis jeg laver den manøvre. Det skal jeg med et nyt tag her og nu.

Derefter - Skal det være en overstrygning eller en understrygning (klassisk rødt tegltag)? Med gummi eller mørtel?

Andre erfaringer/indspark?

Tusind tak
Besvar med citat