Se enkelt indlæg
  #12 (permalink)  
Gammel 6th February 2019, 08:13 PM
BobDylan BobDylan er offline
Moderator
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 3,630
Standard

Fx bor jeg i et hus fra 1920 med alm. efterisolering og forsatsvinduer. Vi holder 20 grader og supplerer med brændeorm i stuen. Fire mennesker går i bad hver dag og vi bruger ca. 15.000 kr. om året på fjernvarme. det er påfaldende lidt der i den praktiske verden er at spare på de såkaldte lavenergi-huse.
Professionelt stødte jeg for nyligt på en sammenligning af det faktiske forbrug i hhv. ældre etageejendomme i brokvartererne og nybyggede lejlighedskomplekser.
Teorien siger at en nybygget ejendom skulle bruge ca. 40% af energien i en ældre ejendom, men i praksis brugte den 70% af energien. Rådgiverne gav komforfaktoren (længere bade og højere rumtemperatur) en mindre dal af skylden. Den helt overvejende grund til at nybyggede ejendomme ikke performer ordentligt er, at al den teknologi der sættes ind (genvex, solceller, ventilation, dampspærre osv.) er dårligt projekteret, dårligt installeret og dårligt vedligeholdt.
Som regel er ventilationsanlægget forkert stillet ind fra starten eller også har en beboer justeret for at undgå træk, genvex skal serviceres løbende, der er monteret forkerte ventiler i varmesystemet, der er fusket med blower-door så tætheden slet ikke lever op til normerne osv.osv.
Man skal passe på med at tro at et moderne hus er der sikre vej til en lav varmeregning.

/Bob
Besvar med citat