Se enkelt indlæg
  #7 (permalink)  
Gammel 6th March 2019, 11:06 AM
Hansen41 Hansen41 er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2017
Indlæg: 537
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af jetz Se indlæg
@Hansen41: Ja, det kan jeg forstå. Dog stærkt bekymrende hvis man heller ikke kan regne med at de professionelle kan gennemskue det.

@Padehatten: Tak for link. Meget oplysende og virkeligt opsigtsvækkende at udlejer selv med så gode kort og argumenter på hånden blev afvist af landsretten. Noget tyder i øvrigt på, at den sag er dobbelt ærgelig for udlejer, da han/hun tydeligvis har udlejet en god og for området billig bolig (modsat dyr og dårlig) og det belønnes så med at lejer vinder hævd på lejemålet, da man ikke kan finde tilsvarende i området, som man har en stærk tilknytning til.

Som Padehatten skriver, så er udlejning ikke for amatører og slet ikke for folk, som på et tidspunkt ønsker råderet over ejendommen til sig selv, børn, børnebørn etc.

Vender jeg blikket mod mit eget scenarie så er den eneste sikre mulighed vel at
forsøge at købe huset uden lejere (hvis nuværende ejer overhovedet kan komme af med dem).

Hvis det lykkedes så skal man så bare finde ud af, om man gider holde hus med sporadisk udlejning til familie så længe - bare for at sikre sig det rigtige hus til pensionen.

Igen som paddehatten skrev til dig - udlejning er ikke for amatører. Lejeloven er primært til lejers fordel, særligt omkring opsigelse. Se det på den anden side - hvis folk kunne leje ud som det passede dem og smide folk på gaden som ingenting, så var der formentlig mange som gjorde det. Det er en forretning og ligesom i alle andre forretninger, kræver det at man har styr på loven til UG før man starter den slags forretning op.

Det er muligt at det er drømmeboligen i dag, men mon ikke at der kommer nogle andre interessante emner hvis der er 10 år til?

Alternativer:

- Brug 2 timer hos en advokat og få ham til at kigge på ejendommen og lejekontrakterne engang.

- Vurder også om det er folk der har boet der længe og om de planlægger at bo der de næste mange år frem (f.eks. om boligen passer til nuværende lejere eller der måske kommer børn til som får dem til at flytte).

- Meddel sælger at du gerne vil købe ejendommen, men uden lejere. Tilbyd evt. et beløb for at de flytter (lyder som om at det skal være dén bolig og at pengene ikke er afgørende).

- Se om huslejen kan sættes op over de kommende år.

Sidst redigeret af Hansen41 : 6th March 2019 kl. 11:08 AM.
Besvar med citat