Se enkelt indlæg
  #4 (permalink)  
Gammel 6th March 2019, 03:23 PM
maiaibing maiaibing er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2018
Indlæg: 1,071
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af økonom82 Se indlæg
Der er noget jeg ikke helt forstår.

Eller jeg forstår nok tror jeg, men jeg forstår ikke at andre ikke taler om det.

Når renten er 0%, hvilket er en kunstig situation, så betyder det faktisk noget.

Det er ikke omkostningsfrit at nationalbanken har en 0% rente. Det betyder jo at lønmodtagernes løn udhules, når de ikke kan placere pengene i banken og få rente.

Derimod sker der det at lønmodtagerne finansierer dem der låner penge til 0%, da den lave rente giver et reelt livstidstab i indtægt.

Det burde da være til at forstå?
Der er ingen naturlig rente. 0% er faktisk, hvad mennesket i tusinder af år anså for at være den eneste "naturlige" rente. Deraf de mange religiøse forbud mod renter i fx Jødedommen, Kristendommen og senere Islam.

I disse år stiger vores lønninger heldigvis år for år, men fordi priserne på varerne i butikkerne falder, så er der stadig en meget lav inflation.

Det er godt for lønmodtagerne, fordi de kan købe mere for deres løn. Faktisk er situationen bedre, end tallene viser, fordi mange af de mest populære varer ikke kun bliver billigere, men også bliver bedre.

Havde du fx lagt 6.500 til side på en bankkonto med 0% i rente for to år siden, for at købe en ny iphone den dag din gamle var slidt op, så får du i dag en bedre iphone stukket i hånden - og du har stadig penge i overskud!

På den måde bliver vi også alle sammen rigere i disse år.
__________________
"Boligsiderne er finansverdens pornosider"
Besvar med citat