Se enkelt indlæg
  #51 (permalink)  
Gammel 12th March 2019, 06:37 PM
helmuth helmuth er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 1,148
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af maiaibing Se indlæg
Viser også, at rene økonomiske beregninger ikke kan stå alene.

Beregninger af boligbyrden, tager ofte udgangspunkt i førstegangskøbere. Men dem er der få af på fx projektmarkedet.

For mange projektkøbere er det mest et spørgsmål om, hvor meget kapital man vil binde i sin faste ejendom. Har man fx 8 mio kontant, og køber en lejlighed til 10 mio., så kan økonomien skrues sammen på mange måder. Og lige nu vil mange nok gerne sige jatak til et nul-rente flexlån og beholde de 8 mio. i banken, under hovedpuden eller på en palette af investeringer.

I mellemtiden optræder man så i stats som en familie med en meget farlig økonomi hos Det Systemiske Råd, der ikke har instrumenter til at vurdere individuelle likviditet og formueforhold, men alene kan se et kæmpestort lån med fleksibel rente og en skattepligtige indkomst, der ikke modsvarer likviditetskravet...
Men sådan er det jo med makrodata. Jeg tvivler også på, hvor mange det er dem. Du tæller omvendt heller ikke dem med, der har private lån. Det er nok mindst ligeså mange.

Ved godt de ikke belaster bankerne direkte ved crash. Men gearingen er relevante tal. Særligt med tanke på at samfundet jo må betale ved kasse 1, hvis bankerne (igen) ryger i uføre.

Mange boligøkonomien er stabile. Hvis alt er stabilt. Man skal fx ikke lade sig skille i en nedgang.
Besvar med citat