Se enkelt indlæg
  #53 (permalink)  
Gammel 12th March 2019, 11:43 PM
sommerhytte sommerhytte er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2010
Indlæg: 1,706
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af sdsd Se indlæg
Problemet er ikke for den enkelte danske boligejer. Her er det klart en fordel at kunne betale 0kr i rente.
Problemet er at det giver en samlet økonomi på stor skala som ikke hænger sammen.
Det har givet en massiv og alt for stor værdistigning i nogle aktiver.
Feks er aktiemarkedet helt til hest. Bragende overvurderet. Prøv at se kurver over aktier de sidste 30 år.
Når verdensøkonomien tager en tur i hegnet bliver der nedskæringer og fyringer. Det kommer også til at ramme lille danmark når eksporten falder.
Det er ikke død og ødelæggelse, men kriserne kommer altid, og med omkring 10 års mellemrum.
I 2006 var der heller ikke nogle der troede at det kunne gå galt.
Jeg er helt enig i, at vi har oppustede aktiver i verdenen. Aktierne er ganske rigtigt "dyre". Dog er det ikke altid at f.eks. aktierne og boligerne følges ad. Boligerne virkede relativt ligeglade med aktienedtrenden efter årtusindeskiftet. I dag fremstår boliger i Danmark altså heller ikke voldsomt oppustede. Ligesom det faktum, at aktierne er overophedet skal findes i P/E niveauerne mv., så skal man altså finde noget andet end "priserne er steget meget" at hænge et argument på.

Her har jeg svært ved at finde et rigtig godt argument. Boligbyrden er ikke på et punkt, hvor man vil kalde markedet overophedet og det er flere gange vist på dette forum, at boligerne også i rimeligt omgang har fulgt lønudviklingen.

Det helt store element er, at vores præferencer har ændret sig. Tidligere dyre områder er knapt så dyre nu, mens specielt København og omegn er klatret voldsomt op af listen. Så længe dette skyldes, at de mere velhavende mennesker, som tidligere bosatte sig udenfor København nu bliver i byen, så er intet reelt ændret.
Besvar med citat