Se enkelt indlæg
  #5 (permalink)  
Gammel 1st August 2008, 12:56 PM
Togryder Togryder er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 852
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af BobDylan Se indlæg
Tja-tjo. Nu måler man jo forbrug på antal kr. og ikke på antal solgte objekter. På den måde kan man jo sige at artiklen har ret.
Jeg synes dog ikke at 3% nedgang er synderligt dramatisk, er vi så tilbage til 2007 forbrug eller hvordan?
Et meget interessant spørgsmål er hvornår vi begynder at kunne se priselasticiteterne og hvordan det vil have indflydelse på fordelingen af forbruget.
Hvor ofte regulerer DST sammensætning af den varekurv der ligger til grund for FPI? Med forskydningen i priserne kan det være den får en sammensætning med færre fødevarer (målt i stk.) og mindre olie. Måske får krisestemning husholdningerne til at koncentrere forbruget omkring basisvarer. Det er sgu rimeligt spændende.
Jeg har også rygter om at vi muligvis ville støde på et ægte giffen-gode undervejs (et som forbruges mere ved højere priser). Således går teorien at hører priser på ris i Asien giver større forbrug af ris fordi prisstigningerne vil suge købekraft ud af husholdningerne, som vil erstatte dyrt kød med relativt billigere ris...
/Bob
Artiklen konkludere jo at forbrugerne har brugt flere penge på fødevarer på TRODS af pristigningerne, hvilket skal forståes som om at forbrugerne ikke er mærket af stigninger, hvilket jo ikke er sandt, tværtimod har folk valgt at købe færre og billigere vare, samtidigt med at de må betale mere for det end de gjorde sidste år. Så hun skulle have skrevet "Pga. af prisstigningerne" og ikke "på Trods af pristigningerne". Der er en verdens til forskel hvis du spørger mig.
Besvar med citat