Se enkelt indlæg
  #126 (permalink)  
Gammel 22nd July 2019, 09:55 AM
Dahl Dahl er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 3,269
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Proffen Se indlæg
Jeg spørger om min vurdering om at udgifter og indtægter fra den meget omtalte ældrebyrde, reelt ikke går lige op, altså om skatter af de opsparede pensionsmidler ikke dækker omkostninger til pensionsudgifter fra staten? Pensionerne betales der jo også skat af. De der har pensionsopsparinger og det er ret mange får jo ikke andet end mindstesatsen på ca. 115.000, efter salt er det vel kr. 80.000. Hæver jeg så ydeligere kr. 200.000, skal jeg jo betale minimum de 80.000 af dem i skat, så går det jo lige op. Når nettobeløbet på ialt 160.000 kr. så sættes i omløb giver det endnu flere afgifter mm til staten. Så hvor er den store ældrebyrde?
Jo, det ser faktisk rigtig godt ud. Man ønsker dog fra borgerlig side at misbruge en del af dette på skattelettelser, hvilket har givet unaturlig høj stigning I pensionsalderen. Skattelettelser giver aldrig mere velstand og værdiskabelse, men blot mindre produktivitet grundet lavere arbejdstid.

Grundet tilflytning og befolkningstigning har vi det betydeligt nemmere end en del andre lande. Dog er det vigtigt vi får de rigtige folk ind og ikke folk der hverken kan eller vil arbejde.
Besvar med citat