Se enkelt indlæg
  #63 (permalink)  
Gammel 3rd August 2019, 01:27 PM
phasio phasio er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2010
Indlæg: 1,231
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af maiaibing Se indlæg
Meget morsomt, men faktum er, at hvis alle danskerne gjorde som folk i København By og brugte en smule mindre plads i stedte for stadig mere plads (som det løbende sker i resten i Danmark), så havde vi slet ikke brug for at tale om flyrejser længere, for bygninger udgør ca. 40% af Danmarks energiforbrug - uden at medregne energiforbruget i forbindelse med selve byggeriet, der lægger 10-15% oveni.

Til sammenligning udgør flytrafikken 3% af vores samlede CO2 udledning (ikke energiforbrug). Hvis vi tilskriver halvdelen af dette til udlændinge (for lavt sat, men OK), og halvdelen heraf til forretningsrejser (også for lavt sat, men OK), så kan vi spare ~0,75% af vores CO2, hvis alle danskere holdt helt op med at flyve på ferie. Hvilket er en grund til, at jeg anser den diskussion for helt igennem latterlig, fordi det er på boligerne vi kan rykke på den store klinge.

Set i det lys, er det helt åbenlyst, at klimabeskatte boligforbruget, selv om jeg ved, at det politisk ikke kan lade sig gøre, fordi det så pludselig bliver meget personligt, hvordan vi skalter og valter med verdens ressourcer og ikke noget abstrakt man gør en enkelt gang om året eller to eller som kun vedrører "de andre". Vi kan jo ikke engang finde ud af at beskatte/afskaffe de livsfarlige brændeovne, der spyr død og ødelæggelse over landskabet.

Det er jo præcis det samme med transportfradrag etc. Flyt tæt på din arbejdsplads, hvis du mener klimakampen seriøst. Det hjælper faktisk meget, meget mere end en enkelt rød bøf mindre.

Byggebranchen og eksperterne kender tallene og heldigvis er der blandt disse megen fokus på boligers og bygningers miljøbelastning. Men ikke en eneste dansk politiker har lyst til at sige det, som det er, at der skal styr på det voksende boligforbrug, hvis vi skal reducere det samlede udslip af drivhusgasser mærkbart. Og at det er fantastisk for miljøet, hvis resten af landet gjorde, som man har gjort i København By. Nej, så meget hellere tale om, hvordan man kan tvinge folk ud af byen, længere væk er åbenbart bedre.

I virkeligheden skulle der laves en miljøvurdering af boligskatteforliget - det ville rigtignok se kulsort ud.
De 40% er korrekte men du glemmer at nævne at der, ud af den samlede bygningsmasse, er 70 % af bygningerne er fra tiden før der blev stillet energikrav. Hvad med at vi starter med at skabe incitamenter for energibesparende tiltag, i stedet for latterlige tilskud (pebernødder) hvorefter man i flere tilfælde bliver straffet af en højere ejendomsværdiskat.
Besvar med citat