Se enkelt indlæg
  #3 (permalink)  
Gammel 8th October 2019, 07:53 AM
Mufce Mufce er offline
Member
 
Registreringsdato: Nov 2016
Indlæg: 47
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af økonom82 Se indlæg
Vi selvstændige stilles dårligere end lønmodtagere på stort set alle områder.

Men kan det tænkes jeg har fundet et område der har undgået velfærdsstatens grådige hænder?

Jeg tænker her på holding selskab konstruktionen, altså et Aps eller lignende, der ejer et andet Aps, men som ikke aktivt driver virksomhed. Det kan så oprettes uden ekstra kapital, dvs 2 for the price of 1, altså 40.000 i sikkerhed for 2 selskaber, ikke et.

Nåvel, det gør det jo ikke voldsomt interessant i sig selv.

Nej, men der hvor det bliver interessant er muligheden for at trække udbytte ud skattefrit til holding selskabet. Alternativt kan der ved et salg af driftsselskabet beholdes gevinsten derved skattefrit i holdingselskabet.

Begge dele modsat at trække ud som udbytte til privatperson, der beskattes som aktieindkomst.

Lad os så sige man altså scorer nogle penge fra sit driftsfirma, enten ved salg af virksomhed eller udbytte, dette kan så overføres til holdingselskabet, der så kan bruge disse penge til at geninvestere, fx ved at købe ejendom og oprette et nyt Aps med ejendommen som sikkerhed.

Hvis denne ejendom stiger i værdi og man senere sælger er gevinsten jo her igen skattefri.

Det er klart at man skal betale skat når man så hæver udbytte igen eller udbetaler sig selv løn.

Men har man ikke ved denne finte, sikret sig et større beløb at investere for, end hvis man som lønmodtager først skal betale skat, derefter investere. Der er jo, som lønmodtager, kun begrænset skattefri pension, der vel ikke kan bruges til fx ejendomsinvesteringer.

Med et holdingsselskab kan man altså investere en ca. 30%-50% (afhængig af om der betales selskabsskat først) mere i ejendom (eller aktier) ved indtjening end man ville kunne som privat?

Tager jeg fejl?
Er ikke sikker på jeg forstår spørgsmålet helt rigtigt, men hvis du spørger om det er en fordel at udleje fast ejendom i selskabsform eller som personlig virksomhed, så kommer dette som med alt muligt andet helt an på dine personlige forhold, krav og forventninger til forretningen. Her er det som nævnt en god idé at snakke med en revisor omkring fordele/ulemper ved en sådan konstruktion.

Husk på at et ApS er en selvstændig juridisk enhed, så selvom du nominelt ejer 100% af anparterne i et sådant selskab, så er alle værdier i selskabet altså ejet af selskabet og ikke dine. Dvs. at alle beslutninger i selskabet i princippet skal foretages med øje for hvad der er bedst for dette og ikke for dig personligt.... i langt de fleste tilfælde harmonerer de to ting dog.

I forhold til skat, så er det rigtigt at evt overskud i virksomheden ikke forfalder til personlig beskatning på den ene eller den anden måde førend dette trækkes ud, enten via udbytteudlodning eller lønudbetaling.

I forhold til likviditet og muligheden for geninvestering, så husk på at indtjening og likviditet ikke nødvendigvis er det samme.

Men som sagt... få en revisor til at hjælpe med at sætte en model op der passer til dine behov.
Besvar med citat