Se enkelt indlæg
  #9 (permalink)  
Gammel 1st November 2020, 07:42 PM
phasio phasio er online nu
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2010
Indlæg: 2,385
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Almighty Se indlæg
Ca. 12 KWh per M3, så det må give 26.400 KWh.
En luft til vand varmepumpe giver vist 3,5 til 1. Så der skal benyttes 7500 KWh for at give samme varme. De første 4000 KWh forbrugt inkl. alm forbrug betaler man fuld pris for og alt over er mere eller mindre afgiftsfritaget fra næste år. Ved 80 øre per KWh koster det så 6000 kr for at varme huset op... Resten kan du så selv regne ud :-)
Det er også en fordel med elopvarmet hus, hvis man har elbil.
Citer:
Oprindeligt indsendt af Almighty Se indlæg
Enig.
Så skulle det netop være pga. elbil. På den måde kender man også omkostninger for opladning efter 2021, hvor den nuværende aftale for processtrøm udløber. Samt men er fri for at have et abonnement for at kunne få afgiften retur gennem et firma.
Har desværre selv fjernvarme, som på ingen måder kan svare sig at udskifte. Betaler i alt ca. 7000 for 9 MWh. Kommunen havde betalt tilslutningsafgifter på grunden da den blev købt, så jordvarme havde været en meget dyre løsning dengang. I dag har jeg elbil og er træt af at det ikke blev jordvarme. Men måske kan ejendomme med elbil engang få samme vilkår som opvarmning.
Det kan jeg godt forstå, det er da også irriterende med elbilen. Hvis det hjælper på det så er SCOP graden grundet det danske klima ikke så høj som producenterne reklamerer med, hvilket yderligere gør forretningen dårligere.
Besvar med citat