Se enkelt indlæg
  #36 (permalink)  
Gammel 21st August 2021, 11:04 AM
maiaibing maiaibing er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2018
Indlæg: 2,974
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af SV8 Se indlæg
Jeg tror nu godt, at ejendomsmæglervurderinger - f.eks. hvert 4. år - kunne fungere.

- Også uden at mæglerne skulle indenfor, og snage i folks private boliger (hvilket selvfølgelig er et no-go).

SKAT kunne give en lokal ejendomsmægler en liste/skema med alle ejendomme/boliger på en gade. Kolonner på listen skulle indeholde relevante informationer om ejendomstype, størrelse, opførelsesår, sidst handlet dato/pris osv. osv.

Ud for hver ejendom kunne mægleren så notere sin vurdering. Hvis man ikke umiddelbart kan se ejendommen fra gaden må mægleren ty til f.eks. statens skråfoto.

Det vil ikke være særligt tidskrævende, og man kunne f.eks. lade 2 forskellige mæglere komme med deres bud for hver gade, og derefter beregne et gennemsnit af deres vurderinger. I de fleste tilfælde vil en lokal ejendomsmægler lynhurtigt kunne lave stribevis af vurderinger uden at forlade Audi'ens trygge rammer.

Præcisionen ville formodentlig bliver langt højere, og prisen langt lavere end den uendelige strøm af milliarder som pt. smides efter det nye vurderingssystem.
Hvorfor i alverden skal vi have mæglere på banen, når det nu engang er sådan, at der findes glimrende elektroniske vurderinger, som er meget billige at anskaffe og som kan opdatere vurderinger nærmest fra måned til måned?

Det er helt hen i vejret. Mæglere kan intet, som en maskine ikke kan gøre lige så godt - bare se programmerne, hvor mæglere prøver at anslå salgspriserne. Mæglerne gør præcis det, at de bruger de data, de har til rådighed.

Endelig vil vurderinger hvert 4. år betyde, at man havner håbløst bagud i de perioder, at markedet bevæger sig voldsomt. Fx hvis man havde beholdt de reale ejendomsværdier i 2008 for de næste 4 år frem.

Glem det. At bede mennesker om at gøre det, som maskiner kan gøre bedre er so last century.
__________________
"Boligsiderne er finansverdens pornosider"
Besvar med citat