Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Finansiering
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 14th January 2008, 08:38 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 2
Standard Hjælp søges!

Kære alle kloge bolig- og økonomikyndige. Kan I hjælpe mig med følgende:
Vi er en lille (naiv) familie, som for tre år siden gik ind i et boligprojekt, som i lange tider var forfulgt af dårlig håndtering og uheldige omstændigheder, således at der først her til sommer vil være indflytning - nu blot langt over en million dyrere af den oprindelige pris - men dog trods alt stadig attraktiv ift. nuværende markedspris (Pt. 5-700.000 billigere end markedspris). I frustration over ventetid/ udsigter til at boligprojektet måske slet ikke skulle lykkes og med børn, der stod for at skulle begynde i skole, besluttede vi os for i foråret 2006 at købe en midlertidig bolig i samme område. Set i bakspejlet var det jo ikke økonomisk klogt, men spørgsmålet er, hvad vi nu gør? Vi kan ikke blive i den midlertidige, da den snart bliver for lille til os og desuden kan vi ikke udholde tanken om at opgive det oprindelige boligprojekt, som virkelig har kostet os blod, sved og tårer. Sælger vi den nuværende (lille) bolig tyder alt på, at vi nok taber omkring det samme beløb (5-700.000 kr.), som vi ellers havde håbet at få i friværdi i den nye (større) bolig. Det er surt, men ifølge vores beregninger, mener vi godt, at det kan løbe rundt økonomisk og summasummarum er, at vi kommer til at sidde i en bolig, der lige nu "passer til markedspris", men er fuldt belånt. Sådan er det - vi må tage tabet og så komme videre... Men nu er vi begyndt at overveje, om vi istedet for at sælge det nuværende hus blot skal satse på at leje det ud i en årrække? Med en friværdi på mindst 500.000 kr. i det nye (store) hus, vil vi kunne nøjes med at optage et realkreditlån. Dvs. der bliver penge "i overskud", som kan bruges til at dække det månedlige tab ved at leje vores nuværende (lille) bolig ud. Jeg aner ikke, hvor stort dette månedlige tab bliver (kan ikke gennemskue regler for skat og fradrag osv.), men lige nu sidder vi for cirka 15.000 kr. netto (afdragsfrit) og kan vel max leje ud for 10.000 kr. (?) (90 m2 nybyg i Roskilde). Som bekendt er det jo svært at vide, hvad vores nuværende bolig vil koste om 5-10 år, men jeg tænker bare, at vi immervæk kan sidde med et vist månedligt tab i rigtig mange måneder før vi når op på den halve million, som vi lige nu - ved at sælge - er ved at lukke ud i havet. Hvad ville I gøre hvis I var i vores situation? (bort set fra at I grundet jeres forstand på økonomi aldrig ville være havnet her hvor vi er). Og hvor kan vi eventuelt søge professionel og uvildig rådgivning? (kan nogen anbefale en her i Roskildeområdet?). På forhånd mange tak for hjælpen.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 14th January 2008, 09:00 AM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 5,707
Standard

jeg har ikke svaret, men skatten spiller en stor rolle, den lille bolig I overvejer at udleje, den skifter så status fra ejerbolig til udlejning.. hvad kan du gøre med det, rent skattemæssigt, og hvordan gør man det op ??... du skal bruge en dygtig advokat/revisor, hvis I beholder begge, ellers sælg den lille og tag tabet .. men surt show..held og lykke... ;-)

I øvrigt forstår jeg ikke hvordan de kan få krf. lån op til 100 % - men er jo en helt anden sag....
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 14th January 2008, 09:14 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 2
Standard tak for dit svar

Tak for dit svar, konsulent. Jeg er heller ikke overbevist om, at vi kan få krf op på 100 %, når vi sidder med to boliger (ved ikke om lånene holdes seperat eller hur). Dog mener jeg ret sikkert, at hvis vi kun skulle koncentrere os om den ene bolig ville det kunne lade sig gøre (alt efter markedsprisen på det pågældende tidspunkt selvfølgelig). Vi er selv bygherrer og har købt grunden før markedet (og grundpriserne) gik helt amok. Når vi flytter ind har håndværkerne været i gang i mere end ét år - og så vidt jeg er orienteret er det nok til at vi kan lave ny vurdering baseret på den nuværende markedspris (det håber jeg i hvert fald...).
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 14th January 2008, 09:36 AM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 5,707
Standard

Hvis du ikke har lånetilbud p.t. ud fra markedet som det var i 2005/2006, så skal krf. jo prøve at finde markedsprisen p.t. og så får du kun 80 % af værdien lige NU.... men må du jo prøve, hvor meget du kan klemme ud af dem....
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
hjælp til beskeder mereplads Hjælp / Tips 0 13th January 2008 09:27 PM
Hjælp til køb af andelslejlighed hbronx Generelt 12 21st December 2007 09:18 PM
Låne hjælp pernilledp Finansiering 21 27th November 2007 12:08 PM
Rådgivning søges! (jeg har pengeproblemer) Vær_realist Generelt 36 10th October 2007 07:57 PM
Hjælp til køb af bolig bolig køber Generelt 15 18th August 2007 12:50 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 05:26 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.