Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Finansiering
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 18th January 2008, 11:12 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2
Post andelslejlighed

Jeg har lyst til at få nogle kommentarer på min situation.

Jeg overvejer at købe andelsbolig. Alle - mange - siger at det skal man holde sig fra. Hvorfor er det lige at man skal det. Jeg ved godt at de er banket op i pris, og at der er nogle sælgere der tjener godt på dem - men det er der jo også på ejermarkedet!
Jeg har kig på en andels lejl på amager, den er lidt under 80 m2 og står til 930.000, med en md. husleje på knap 4000 alt incl.

Jeg kan lægge pengene kontant.

Min situation er den, at jeg er studerende,og ikke skal ud og ha' et fuldtidsjob (og derfor ikke en bedre økonomi end jeg umiddelbart har nu - er altså på su).

Er det så i virkeligeheden ikke ganske smart at købe omtalte andelsbolig?

Jeg solge min sidste ejerlejlighed i sommer. Siden har jeg set på rigtigt mange lejligheder - både andels og ejer. Hvis jeg skulle ud og købe ejerlejlighed, ville jeg, med det krav jeg har til størrelse og beliggenhed, skulle låne omkring en mill, dette ville give en md. udgift på ca. 6500 (mener det var på 6% obl.lån og så plus fællesudgifter (som selvfølgelig variere men her et ca. beløb på omkring 2000 pr. md)).

Jeg gentager lige - er det så ikke, for mig - og min situation - ganske smart at købe andelsbolig. Altså nævnte andelsbolig - og ikke en anden og dyrere andelsbolig.

Hov skal lige nævne, det er en lille og gammel andelsforening. Der er lån for ca. en mill i andelsforeninge, hele huset er vurderet til ca. 10 mill.

Hvad syntes boligas debatører? Jeg har aldrig været på andelsmarkedet - man skal vel også have en advokat med inde over, når man (hvis man) køber sådan en lejlighed? Lyder det som en dum handel jeg overvejer at gøre?

Sidst redigeret af tlynge : 18th January 2008 kl. 11:21 PM.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 19th January 2008, 07:40 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 5,741
Standard

1. Se stort på hvad andre og måske nuværende andels ejer har givet tidligere.... det er kun tuderi og kan ikke bruges til noget.

1. der går vel ca 2000 til afdrag af gæld ud af de 4000 inc. alt....

for 2000 kan du vel låne 350.000(optimistisk).... lig det til de 930.000 og du vil kunne købe en ejer til 1.300.000.....

det afhænger selvfølgelig af stand og beliggenhed på amager, men hvis hvis vi siger gensnitlig, ja så vil en tilsvarende ejer med de nuværende priser koste ca 1.7.... altså sparer de 400.000 og andelen koster ca 75 % af ejeren, så din pris er fin....

Og da du ikke skal låne så snakker vi udgifter på 1000 kroner ved købt af andelen og nej det er ikke nødvendigt med en advokat ind over.....

Udmiddelbart lyder handlen som være ganske fornuftig...
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 19th January 2008, 09:38 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 592
Standard

Jeg er umiddelbart mest tilhænger af ejerlejligheden.....men jeg ville være nødt til at se detaljer.

Valget af ejerlejlighed skyldes du kan få lavere rentesats, mulighed for beskyttelse af værdi i lejligheden(ved valg af obligationslån)

Du vil heller' ikke være underlagt "fællesskabet" med hensyn til værdiansættelse og valg af "fælles realkreditlån"

Men det kommer an på hvilket grundlag du sammenligner....hvad koster en tilsvarende ejerlejlighed i området?
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 19th January 2008, 11:22 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 792
Standard

Realiteten er at andel og leje staar mere eller mindre lige ift. den maanedlige udgidt fro det samme. Andel er en speciel form for leje og er ikke altid uden problemer hvis du f.eks. har en andel holdning end din bestyrelse - isaer et problem i mindre foreninger hvor nogne har boet laenge og foeler et vidst ejerskab der gaar ud over deres egen andel.

Omkrig de tfinancielle er du primaert interesseret i at beskytte din million som du har tjent ved salg af din ejer. Det du skal vurdere er om du faar en bedre inflatonsbeskyttelse/indtaegt af dine penge ved at saette dem i en ny ejer, i en andel, eller i banken (du lejer).

Som moniulven siger kan der nogen gange forhandles om en andelspris. Men det vigigste for dig er at vurdere om du tror markedet for udlejningsejendomme forbliver det samme og om vurderingen af din andel dermed vil vaere stabil. dette rykker sig kun hvert andet aar. Den anden fator er at hvis priserne paa ejer kommer meget laengere ned vil det automatisk presse andele ned uanset deres formelde vaerdi. det er fordi de fleste hellere vil have ejer (af gode grunde, f.eks. skat, rente, mv. og det er trods alt de faerreste der kober en andel som goer det kontant).

Omkring ejer, ja der falder priserne i ojebliket og det fald er jo din gevinst i ift den leje du betaler i andel og leje. saa det er en daarlig ide, isaer hvis du ikke har en indtaegt hvor du kan faa fordel af skattefordelen. Dog kan du altid foelge med ned og bytte med den vaerdi din frivaerdi har - det er det dem der handler i oejeblikket goer - dem der sveder er dem med afgragsfri;

Saa er der leje; det er lidt speget. du kan evt vaere heldig at finde noget billigt, men du skal egentlig beregne hvad du kan faa i renter af dine 900 i renter (delt paa tre konit med 5% f.eks. og traekke det fra lejen). Inflationssikringen er nok det stoerste problem her, men husk at du har et skjult bidrag for det som ejer falder med hver maaned.

Jeg vil mene at dit valg er mellem andel eller leje. det er umuligt at sige praecist for det afhaenger af dine forhold, din riskovillighed, dit behov for at foele du bor i noget du ejer, etc det er meet individuelt. personligt tror jeg ikke der kommer nogen og giver dig 900 i profit fra en egendomn i lang tid saa jeg vill nok beholde dem kontant og koebe en ejer naar priserne er kommet ned saa du staar lige med andelen i dag.

God vind med dit projekt.

PS Hvis du er paa SU kan du jo ikke tjene saerlig meget; det vil have en betydning.

Sidst redigeret af fidus : 19th January 2008 kl. 02:06 PM.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 27th January 2008, 09:59 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2
Standard

Vil bare lige sige TUSIND tak til jer, moniulven, zhentilitan og fidus, fordi i gad forholde jer til mine spørgsmål! Jeg er blevet klogere, og er snart andelshaver. Jeres, måske især fidus' overvejelser om hvilke andre muligheder jeg kunne ha, var rigtig fine betragtninger. Vil lige tilføje, at leje ikke er en mulighed, syntes det virker som uoverskueligt projekt at leje min ind i noget for et par år eller så. Har de sidste 7 mdr. boet i to møblerede fremleje lejligheder, det gider jeg ikke mere. Jeg vil ha' mine ting tilbage fra opmarganisering, og så vil jeg have mit eget hjem igen. Og det ser ud til snart at lykkedes, og med jeres kommentarer, er jeg rimelig rolig ved mit valg af andelslejl. Endnu engang, tak for jeres indslag!!
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Hjælp til køb af andelslejlighed hbronx Generelt 12 21st December 2007 09:18 PM
Andelslejlighed til ejerlejlighed hbronx Generelt 3 31st October 2007 06:47 AM
Priser på andelslejlighed i København OnkelA Generelt 56 24th August 2007 12:58 PM
Andelslejlighed - God handel? Lunde Generelt 1 24th August 2007 11:01 AM
Risiko ved køb af andelslejlighed? Dijkstra Generelt 5 26th July 2007 01:37 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:04 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.