Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Finansiering
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 1st July 2011, 08:26 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2011
Indlæg: 6
Question Bankgaranti

Her er min situation.
Jeg har fundet drømmehuset og underskrevet købsaftale. Jeg har fundet mig en boligadvokat og har bedt mægler om at få deres samarbejdende realkreditinstitut til at fremsende mig finansieringsforslag, da jeg umiddelbart mener at deres variable T-lån er det rigtige for mig.

I forløbet har jeg ikke haft megen kontakt med min egen bank, der er en internetbank og derfor ikke har en fysisk filial. Inden min boligsøgning begyndte kontaktede jeg dem dog mhp. udstedelse af købsbevis. Det brugte de ikke, men opfordrede mig til at indsende låneansøgning. Jeg fik dog mundtligt tilsagn om at jeg kunne købe for omkring 1.7mio.

Jeg er blevet enig med mægler/sælger om en pris på omkring 1.45mio.
Jeg har en god opsparing så har kun brug for realkreditlånet på 80%. De 20% klarer jeg kontant. Jeg har derfor ikke haft yderligere kontakt med min bank, da jeg foretrækker et andet realkreditinstitut end det de gerne vil have jeg vælger. Jeg har derfor heller ikke indsendt låneansøgning til banken, men derimod til mæglerens samarbejdende realkreditinstitut.

I købsaftalen fremgår det at der skal stilles bankgaranti for købesummen senest d. 8/7-2011.

Jeg er så blevet kontaktet af min bank der af mægler er bedt om at stille bankgaranti. De vil have at jeg indsender låneansøgning, og gør opmærksom på at hvis jeg ønsker bankgarantien men vælger et andet realkreditinstitut så koster garantien 4500 + 1% af købesum !! Vælger jeg deres realkreditinstitut kan jeg "slippe" med 3500kr.

Jeg er meget overrasket. Jeg kan ikke se hvad bankgarantien skal til for, når jeg som nævnt kan klare de 20% kontant. Hvis mæglers realkreditinstitut godkender mig skal min bank jo ikke låne mig noget som helst.

Mit spørgsmål er så om det er normal praksis. Jeg regnede med at det i den givne situation er garanti nok hvis mæglers realkreditinstitut godkender mig til lån. Mægler har naturligvis modtaget årsopgørelser, lønsedler samt oversigt over indestående. Det bør da være bevis nok og jeg kan ikke se hvorfor min bank skal involveres.

Som jeg ser det har jeg 3 muligheder.
1. Bede min bank om at udstede garantien. Jeg synes dog 18000 er en horribel pris for dette!
2. Bede min bank om at udstede garantien og vælge deres realkreditinstitut og dermed et andet lån end det jeg foretrækker og dermed slippe med 3500kr.
3. Skifte bank til dem som min mægler samarbejder med. Med den korte frist før bankgarantien skal falde ser jeg dog ikke dette som en mulighed.

Jeg hælder derfor mest til alternativ 2.

Bonusspørgsmål. Tror i det vil være realistisk at skifte bank og få den nye bank til at stille garantien med så kort varsel. Hvis jeg booker et møde i starten af ugen og medbringer alle relevante papirer, vil det så normalt være muligt at få dem til at stille bankgaranti med det samme, forudsat at de naturligvis vil godkende mig til lån. Selve overflytning af konti/betalingsaftaler kan jo tage flere uger, men det forhindrer dem vel ikke i at stille garantien med det samme?

Jeg har møde med min advokat i starten af næste uge, og vil også tage kontakt til mægler efter weekenden, hvor jeg naturligvis vil forhøre mig om ovenstående. Men jeg bed jo der er mange kloge hoveder herinde, så vil også gerne høre jeres vurdering.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 1st July 2011, 10:14 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 3
Standard

Det er vel bare at åben en konto i den bank mæglers realkreditinstitut samarbejder med som det første mandag morgen - og overføre de små 300K til kontoen samme dag. Så skulle du nemt kunne få dem til at stille en bankgaranti for et mere rimeligt beløb :-)
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 2nd July 2011, 07:45 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2008
Lokation: Vestegnen
Indlæg: 20,065
Standard

Du er stødt på ulemperne ved kontant handel, hvor der kræves, at der stilles sikkerhed for lånet, indtil det kan udbetales.

Horribelt gebyr fra din bank, der ville få mig til at skifte bank, specielt når de åbenbart samarbejder med BRF.

Gør som beskrevet, åbn en konto i den bank, som dit ønskede realkreditinstitut samarbejder med, overfør al dit indestående (som jo er mindst 300.000 kr), og lad dem stå for sikkerheden.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Bankgaranti Bruger76 Finansiering 3 25th June 2011 06:48 AM
Angående bankgaranti gulddrengen Generelt 1 5th November 2010 06:58 PM
Bankgaranti Blata Finansiering 2 11th July 2010 06:52 AM
Effektuering af bankgaranti købsælgkøbsælgkøbsælg Generelt 1 16th September 2009 10:41 AM
Bankgaranti KB1 Finansiering 2 27th March 2008 08:48 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 11:11 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.