Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Finansiering (http://www.boligdebatten.dk/finansiering/)
-   -   F1 som start og senere konvertere til fast eller fast nu (http://www.boligdebatten.dk/finansiering/20228-f1-som-start-og-senere-konvertere-til-fast-eller-fast-nu.html)

Aliaz 8th June 2013 06:12 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af silkeborg99 (Indlæg 303478)
Det korte af de lange er at du allerede har kortene på bordet Aliaz. Man kan vente på at renten faktisk ER steget og så acceptere at det bliver 4% eller man kan tage chancen og tage 3% nu og så risikere at der går 5 år inden renten stiger. Jeg har også fulgt Rødekro og 47 og de har ramt godt så langt, men jeg tror også de først melder ud NÅR renten er steget. Iøvrigt er 3% 30 vel faldet små 2 kurspoint de sidste par uger så måske er det allerede sidste udkald?

Ja, det er spørgsmålet om 3% 30 allerede har passeret det bedste tidspunkt.
Har godt lagt mærke til kursfaldet. Dog behøver det ikke nødvendigvis være mere end en korrektion.
Det er vel egentligt bedre at springe på 3% fast nu end at få fx 2 år mere med F1, hvis det kun er 2 år der er tale om eksempelvis - for derefter at få en 4% fast.

For mit vedkommende er det rén interesse, da jeg bor til leje, MEN køber måske inden for 6-12 mdr og så er det jo relevant at have gjort sig nogle tanker.

thsv 12th June 2013 02:26 PM

Nu er kursen på 3% 30 år ihvertfald blevet for dårlig, og selv de korte renter udviser tegn på stigning. Man kunne have scoret 2,5-3% lavere restgæld ved at optage lånet for 3-4 uger siden, da kursen var næsten 100. Og nogle allerede ævlede om en 2½% 30 år obligation.
Nu er 3½% uden afdrag allerede kommet under kurs 100...

jbjergh 13th June 2013 10:00 AM

Når jeg læser denne tråd, kan jeg ikke lade være med at få den tanke at det religiøse instinkt faktisk findes.

Nogle tror jo blindt på denne landbrugsrådgiver fra Rødekro. Fair nok, manden har ramt rigtigt flere gange. Men det gør ham jo ikke til et orakel, som bare skal følges blindt.

Vymer 14th June 2013 02:51 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af jbjergh (Indlæg 303821)
Når jeg læser denne tråd, kan jeg ikke lade være med at få den tanke at det religiøse instinkt faktisk findes.

Nogle tror jo blindt på denne landbrugsrådgiver fra Rødekro. Fair nok, manden har ramt rigtigt flere gange. Men det gør ham jo ikke til et orakel, som bare skal følges blindt.

Javel ja, så når man får at vide fra Rødekro at det er helt iorden at tage en 3% lån er det religiøst at følge det råd.
Og vælger man at følger hans overordnede plan dvs F1 indtil der er bekræftigelse på en vending så er det osse religiøst.


Hmm, ja økonomi er en trossag. ;)

pwz 22nd June 2013 01:53 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af thsv (Indlæg 303747)
Nu er kursen på 3% 30 år ihvertfald blevet for dårlig, og selv de korte renter udviser tegn på stigning. Man kunne have scoret 2,5-3% lavere restgæld ved at optage lånet for 3-4 uger siden, da kursen var næsten 100. Og nogle allerede ævlede om en 2½% 30 år obligation.
Nu er 3½% uden afdrag allerede kommet under kurs 100...

Well, nu er 3,5% med afdrag under kurs 100 (f.eks. 99,5 hos Nykredit) så kursfaldet den seneste uge har været lidt dramatisk. Dog er renten blot nede i niveauet for 1 år siden, og dengang var den "historisk lav".

Det er et godt spørgsmål om det bare er et engangsknald (der har jo været sådanne skvulp også i det seneste år) eller om vi er på vej ind i en periode med stigende renter.

Vymer 22nd June 2013 04:52 PM

Hvad skulle give disse stigende renter?

pwz 22nd June 2013 09:44 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Vymer (Indlæg 304683)
Hvad skulle give disse stigende renter?

Hvorfor er renten steget de seneste uger? Fordi FED'en har sagt de snart (bedste gæt er i starten af efteråret) vil nedsætte støtteopkøbene af de lange obligationer (d.s. den kunstige understøttelse af kurserne) - samt, det ses som første skridt i retningen deciderede renteforhøjelse fra centralbanken. Selvom det sidste ifølge udmeldinerne måske først sker om 1-2 år (selvom et kan ske tidligere) så husk, at en 30-årig obligation jo "tænker" 30 år frem.

I USA er der et mindre boom på vej både boligsalg, nye boliger m.m. og en del andre positive negativer (og også nogle negative) - men centralbanken er nok bange for at være for sent ude og dermed risikere massiv inflation.

The "End Of Easing" Or "The Start Of Tightening" In 12 Charts | Zero Hedge

Vymer 23rd June 2013 02:19 AM

Problemet er bare at der ikke er økonomiske ben under den vækst.

FEDs politik er drevet af dato ikke den økonomiske udvikling.

Hilsenstory - Tim Duy's Fed Watch

Citer:

The second point, which I don't think should be under-emphasized, is that only one person who was in the room Tuesday and Wednesday has spoken about the meeting - St. Louis Federal Reserve President James Bullard. And I think he gave a pretty clear message:

Policy actions should be undertaken to meet policy objectives, not calendar objectives.

The Fed shifted toward calendar objectives this week. It is the only way to reconcile Bernanke's plan for ending QE with the data flow.

Ser du på reallønen i USA som er virkelig afslørende for udviklingen. Flad. Det er kun befolkningsudviklingen som øger økonomien. Nominelt kan inflationen hjælpe, men den er hellere ikke noget at skrive hjem om.

In the USA, real wages decline again | Smash Company


"Boligboomet" er ikke meget af et boom. Gad vide hvad der sker hvis renten går op på boligobligationerne?
Graph Gallery: New Home Sales
Graph Gallery: Existing Home Sales
Graph Gallery: Housing Investment and Construction
Mortgage applications tumble as rates rise further: MBA

Se på FEDs evne til at forudsige væksten. Ikke et pænt billede.

Feds. evne til at forudsige væksten | Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S


Realrenten i USA samt nogle gode spørgsmål om hvad der måske kan være i vente.
What The Sharp Rise In Real Interest Rates Means For The US Economy - ForbesOgså kommer vi til ECB....

Her er der blot at sige "suk"

pwz 24th June 2013 08:18 AM

Well, renterne bliver i højere grad styret af FED end af hvordan det reelt går i økonomien. Så det er kun i den udstrækning at FED bliver styret af økonomien der er en sammenhæng, og der lader det pt. til at man er ved at stramme skruen.

3,5% 30 år er åbnet i 98,5 her til morgen. Der er dog stadig langt til renten er 4%, den obligation ligger stadigvæk i 102,6.

HundredeProcent 24th June 2013 09:32 AM

Netop al den her snak om at det lave renteeventyr er slut, er bl.a. grunden til renten er steget markant over den sidste periode. Økonomien balancerer på en knivspids, hvor selv små nyheder kan skabe store forventninger i den ene eller anden retning.

Jeg tror ikke man skal lægge alt for meget i de seneste rentehop, men blot konstatere de gode nyheder opvejer de dårlige lige nu. Vi skal ikke glemme Spaniens arbejdsløshed, Grækenlands ultra stramme situation, Italiens dårlige økonomi, for ikke at pege på en række andre økonomiske situationer, hvor det bestemt ikke pumper derud af, som i 2005 og 2006.

Der har endnu ikke vist sig permanente tegn på en bedring i økonomien, specielt ikke i EU-regionen, hvilket skal tages mere end seriøst. Schweizer Francen har oplevet et nedsving, men er så småt ved at kravle tilbage igen. Det kan være et tegn på investorerne stadig søger sikkerhed.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 08:37 PM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.