Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Finansiering (http://www.boligdebatten.dk/finansiering/)
-   -   F1 som start og senere konvertere til fast eller fast nu (http://www.boligdebatten.dk/finansiering/20228-f1-som-start-og-senere-konvertere-til-fast-eller-fast-nu.html)

pwz 24th June 2013 10:56 AM

Citer:

Oprindeligt indsendt af HundredeProcent (Indlæg 304772)
Netop al den her snak om at det lave renteeventyr er slut, er bl.a. grunden til renten er steget markant over den sidste periode. Økonomien balancerer på en knivspids, hvor selv små nyheder kan skabe store forventninger i den ene eller anden retning.

Jeg tror ikke man skal lægge alt for meget i de seneste rentehop, men blot konstatere de gode nyheder opvejer de dårlige lige nu. Vi skal ikke glemme Spaniens arbejdsløshed, Grækenlands ultra stramme situation, Italiens dårlige økonomi, for ikke at pege på en række andre økonomiske situationer, hvor det bestemt ikke pumper derud af, som i 2005 og 2006.

Der har endnu ikke vist sig permanente tegn på en bedring i økonomien, specielt ikke i EU-regionen, hvilket skal tages mere end seriøst. Schweizer Francen har oplevet et nedsving, men er så småt ved at kravle tilbage igen. Det kan være et tegn på investorerne stadig søger sikkerhed.

Enig, der er masser af udfordringer så det er ikke oplagt/sikkert at renten skal højt op. MEN, i det øjeblik den slags er oplagt/sikkert så er den lange rente formentlig allerede højt oppe.

Vymer 24th June 2013 01:26 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af pwz (Indlæg 304766)
Well, renterne bliver i højere grad styret af FED end af hvordan det reelt går i økonomien. Så det er kun i den udstrækning at FED bliver styret af økonomien der er en sammenhæng, og der lader det pt. til at man er ved at stramme skruen.

3,5% 30 år er åbnet i 98,5 her til morgen. Der er dog stadig langt til renten er 4%, den obligation ligger stadigvæk i 102,6.


Husk hr. centralbankdirektør Trichet og resultatet af hans virke.

Dummer FED sig så ryger renterne ned igen. Og kig nok engang på FEDs evne til at ramme vækstraten.

Vymer 25th June 2013 11:39 AM

En alternativ forklaring på rentestigningerne. Det skyldes et kinesiske storudsalg af obligationer pga af de nye stramme kreditvilkår i Kina.

TheMoneyIllusion » Murder by the Orient Economies?

Citer:

A couple days after I wrote this post (but before posting it) I started to have second thoughts. Lars Christensen sent me the following by email:

This is not the doing of Bernanke. This in my view is nearly 100% driven by tighter Chinese monetary conditions – and the spike in US yields is driven by a flow story. There is a sharp rise in money demand in China, which is causing Chinese investors to sell everything to get liquidity – including US Treasuries. That is causing US bond yields to spike and it is also causing the collapse in inflation expectations in the US (and everywhere else).

thsv 25th June 2013 02:41 PM

Det er ihvertfald noget for sent at komme med på 3% lånet nu, kurs 94,5 er absolut bundrekord siden lånet blev introduceret.

Men kan selvfølgelig være at renterne falder igen.

HundredeProcent 26th June 2013 02:39 PM

Så bevægede renter sig nedad igen efter ringe amerikanske nøgletal. 3,5% med afdrag presser igen tæt på kurs 100 og 3% med afdrag ligger omkring 95,5.

Vymer 27th June 2013 06:44 AM

Risikoen for at FED overvurderer økonomiens styrke som Trichet er ganske reel.

EconoMonitor : Ed Dolan's Econ Blog » Why such a Large Downward Revision of Q1 GDP Growth?

Citer:

The early estimates for each quarter are based on incomplete data supplemented by extrapolations from historical trends, and revisions are common. The revision announced today was larger than usual, however. The average revision (without regard for sign) is 0.2 percentage points from the second estimate to the third. This time it was 0.6 points. The change from April’s advance estimate of 2.5 percent was even larger. How can we explain it? - See more at: EconoMonitor : Ed Dolan's Econ Blog » Why such a Large Downward Revision of Q1 GDP Growth?

hennesen 6th October 2013 06:40 PM

Som jeg læser jeres indlæg går det ikke så meget på om flexrenten stiger men derimod hvornår.

Taget i betragtning at den faste rente ligger tilnærmelsesvist parallelt med en variable men et par procentpoint højere - giver det så ikke sig selv, at det er mest fornuftigt af vælge fastforrentet lån nu (når den er tæt på alltime lavest). 30 år med en så lav rente vil altid være billigere end 2-3 år med lavtforrentet flexlån og herefter 27 med en fastrente som ligger over dagens fast rente niveau.

Det fastforrentede lån har vel ovenikøbet den upside, at den kommende rentestigning (som forventes) vil formindske restgælden ved salg af bolig / refinansiering af lånet.


Igennem de sidste 15 år har godt halvdelen haft en varibel rente under den aktuelle faste rente på 3,5 procent.

http://bank-info.dk/noegletal/fakta-...udvikling.html


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 08:38 PM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.