Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Finansiering
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 29th August 2016, 07:13 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2009
Indlæg: 864
Standard Nykredit søger tilladelse til at hæve bidragssatserne

Fusionen mellem Totalkredit og Nykredit, sikrede iflg. Konkurrencestyrelsen, Nykredit en så markant position på realkreditmarkedet at man måtte have noget til gengæld. Prisen blev at Nykredit skulle holde sin bidragssatser fast, og kun måtte hæve dem efter forudgående aftale med Konkurrencestyrelsen. Dette blev slået fast i en højesteretsdom i 2014.

Det praktiske resultat har været, at Konkurrencestyrelsen har godkendt en aftale om en midlertidig bidragsforhøjelse, der løber frem til d. 31 marts 2017. Efter denne dato, vil bidragsforhøjelsen afskaffes, hvilket vil betyde et fald i bidragssatsen på mellem ca. 0,05% - 0,1% p.a. for privatkunder i Nykredit. Man kan finde detaljerne om aftalen på konkurrencestyrelsens hjemmeside.

https://www.kfst.dk/Indhold-KFST/Nyh...964BE4C0F85F46

Finanswatch er nu på banen med en artikel, der nævner at Nykredit nu søger at få en ny aftale i stand med Konkurrencestyrelsen. Dette kan komme til at betyde forhøjelser for alle private kunder i Nykredit.

Nykredit søger ny tilladelse til løft af bidragssatser

Nykredit har i mange år ikke udstedt lån til private, men har ladet den del af forretningen gå videre til Totalkredit, for derved at afbøde de værste effekter af aftalen med Konkurrencestyrelsen. Konkurrencestyrelsen kalder selv aftalen "usædvanlig".

https://www.kfst.dk/Indhold-KFST/Syn...964BE4C0F85F46
Citer:
Nykredits tilsagn om at nedsætte bidragssatserne blev givet for at få godkendt fusionen med Totalkredit. Der er tale om et ganske usædvanligt tilsagn. Dels fordi det indebærer prisregulering på ubestemt tid, og dels fordi det ikke omfatter hele det sammenlagte selskab.
Hvordan havnede Nykredit så i en sådan situation, hvor Konkurrencestyrelsen har et jerngreb om deres indtjening? Iflg. sagens akter fra Sø- og Handelsretten, kan det læses sådan at Nykredit har en forvirrende omgang med det danske sprog, som Konkurrencestyrelsen så tog for bogstaveligt - hvilket Højesteret senere også gjorde.

http://www.kfst.dk/Indhold-KFST/Nyhe...105F9373FC.pdf
Citer:
Peter Engberg Jensens brug af ordet "permanent" var derfor ikke ment som en ændring af det grundliggende vilkår for realkreditmarkedet, nemlig variabilitet.
Permanent betyder "indtil videre", sådan som det altid har været på det danske realkreditmarked.
Ak, kommunikation er en svær ting

Sidst redigeret af Markowitch : 29th August 2016 kl. 07:19 PM.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 30th August 2016, 02:53 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 652
Standard

Jeg kender ikke juraen, men synes det bliver mere og mere sært, at nykreditkunder slipper mere og mere billigt imforhold til totalkreditkunder, når de de facto er kunder samme sted.

Totalkreditkunderne financierer jo de andres rabat.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 4th September 2016, 08:06 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2009
Indlæg: 864
Standard

Ja, det er ikke en urimelig påstand at privatkunderne i Totalkredit er med til at finansiere den ekstremt billige bidragssats i Nykredit. Selskaberne er selvfølgelig delt op, men de har samme ejer, og det åbner op for en del regnskabstekniske løsninger.

Rent teknisk kan det godt være svært at slippe ud af Nykredit som privatkunde, da det så vil være skift af realkreditinstitut. Hvis man er teknisk insolvent, så giver det problemer, da ens ejendom skal vurderes påny i Totalkredit. Er der ikke værdi nok, så snakker vi om en konstruktion med realkredit + banklån. Det kan godt blive dyrt...
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 30th December 2016, 09:09 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2009
Indlæg: 864
Standard

Nykredit har haft anmodet konkurrencerådet om en forlængelse af tilsagnet om hævning af bidragssatserne for Nykredits kunder. Det har vi mere eller mindre vist længe at de ville gøre. Hvad der er langt mere interessant er at Nykredit nu søger om at få lov til at sætte bidragssatserne frit.

http://www.kfst.dk/Indhold-KFST/Nyhe...A4993A9A43DB4E

Citer:
Nykredit har bedt os om at revurdere det oprindelige tilsagn fra 2003, som vedrører et loft over bidrag på Nykredit-lån. Revurderingen af det oprindelige tilsagn kræver mere analyse, og vi regner med at have en endelig afgørelse senest 30. september 2017.
Hvad angår det midlertidige tilsagn fra 2011, kan man læse alle detaljerne i afgørelsen her:
http://www.kfst.dk/Indhold-KFST/Nyhe...18ABBB592.ashx

Det bliver interessant at se hvad Konkurrencerådet når frem til vedr. revurdering af det oprindelige tilsagn. Konkurrencerådet er egentligt et uafhængigt råd, som består af syv medlemmer.

http://www.kfst.dk/Om-os/Organisatio...kurrenceraadet

Spørgsmålet er blot om der ikke allerede ligger en forventning om at de lader det oprindelige tilsagn bortfalde, således at Nykredit kan stille bidragssatserne frit, på trods af at Højsteret har konkluderet at tilsagnet var ubegrænset i tid. Denne form for forventningspres kan f.eks. ses i udtalelsen fra Agnete Gersing, daværende direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

https://www.kfst.dk/Indhold-KFST/Syn...964BE4C0F85F46
Citer:
Nykredits tilsagn om at nedsætte bidragssatserne blev givet for at få godkendt fusionen med Totalkredit. Der er tale om et ganske usædvanligt tilsagn. Dels fordi det indebærer prisregulering på ubestemt tid, og dels fordi det ikke omfatter hele det sammenlagte selskab.

Hvis vi fik en tilsvarende sag i dag, har jeg svært ved at forestille mig, at vi ville acceptere et tilsagn af den karakter.
Det ville undre, hvis den nuværende ledelse i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke delte samme synspunkt.

Nykredit har længe omgået ånden i fussionsaftalen, ved at lukke ned for udlån til private i Nykredit og køre hele forretningen for privatuldån igennem Totalkredit. Dette drastiske skridt lå ikke i kortene da fussionen med Totalkredit blev forhandlet på plads, og kan betragtes som en pragmatisk narrestreg fra hjørnekontoret i Nykredit.

Manden bag både narrestreg og diffus fussionsaftale er Peter Engberg, som også er kendt for købet af Forstædernes Bank, og sikkert også har vist noget om de fordømte swap forretninger med andelsboligforeningerne. Siden hen har han bidraget med klogskab og lederskab i forbindelse med SKATs nye ejendomsvurderingssystem, som heller ikke ligner en strålende success. At man i den grad ønsker at placere sig på øretævernes holdeplads, grænser til selvpineri.

Den vågne danske presse har allerede fundet ud af at hundredtusindvis af kunder må forvente store bidragsstigninger.

Fredede Nykredit-kunder risikerer store prisstigninger | Berlingske Business

Jeg kan specielt godt lide at læse Nykredits spin på sagen. Læg mærke til at den positive vinkling.

Nykredit
Citer:
På grund af fusionsvilkåret betaler privatkunderne i Nykredit Realkredit en lavere bidragssats end kunderne i Totalkredit. Det er Nykredits opfattelse, at det er mest rimeligt og mest gennemsigtigt at stille alle koncernens kunder lige, sådan at alle vores kunder betaler den samme bidragssats for den samme type lån. Det har vi også meddelt konkurrencemyndighederne. Hvis konkurrencemyndighederne deler vores opfattelse, vil vi arbejde på at stille kunderne i Nykredit Realkredit mere lige med kunderne i Totalkredit.
Lad os starte med at slå fast, at Nykredits kunder kun betaler en lavere bidragssats end i Totalkredit, fordi Nykredit sidenhen har hævet bidragssatserne for Totalkredit. Dette er den grundlæggende præmis. Man har senere fået tilsagn om at hæve bidragssatserne i Nykredit, men har hævet dem lagt mere i Totalkredit.

I dag kan man hævde at Totalkredit betaler for Nykredit kunderne igennem det højere bidrag. Når Nykredit så hæver bidraget for Nykredit kunderne, burde det så ikke føre til en nedsættelse af bidraget for Totalkreditkunderne, da de ikke længere skal betale for dødvægten?

Mit bud er at man blot sætter bidraget op for Nykredit kunderne, så de matcher Totalkredit, og så kan man gå på børsen og sige at man nu selv er herre over bidragssatserne, hvilket nok kun vil gavne børsintroduktionen.

EDIT: Tidslinje for sagsforløbet
http://www.kfst.dk/Indhold-KFST/Nyhe...E560C2D&_z= z

Sidst redigeret af Markowitch : 30th December 2016 kl. 09:20 AM.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Realkredit Danmark hæver bidragssatserne for 160.000 kunder Dahl Generelt 20 5th June 2016 04:30 PM
Så starter domino effekten - RK hæver bidragssatserne bilingual Finansiering 3 24th May 2016 10:22 AM
Tilladelse efter miljøbeskyttelsesloven mjb Generelt 0 21st May 2016 10:21 AM
Q: tilladelse til 2 bopælsadresser? anotherkindofkid Generelt 10 10th November 2011 09:04 AM
epn.dk: Konkurrencerådet forbyder Nykredit at hæve bidragssatsen på lån til private Crumar Generelt 9 23rd June 2010 06:52 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 11:07 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.