Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Finansiering
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 13th February 2019, 07:48 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2016
Indlæg: 7
Standard Hvordan skal vi sammensætte lånene?

Vi har købt et hus til 5.4 mio. Vi lægger selv 2 mio., så vi skal finansiere 3.4 mio.

Vi har Danske Bank og vil gerne blive der som udgangspunkt.

Vi er en familie på 2 voksne, 2 små børn og et delebarn. Jeg har en indtægt på 47.000 kr. månedligt brutto og min kæreste 62.000 kr. månedligt brutto. Derudover børnepenge (ca. 3.000 kr. månedligt udbetalt). Der ryger vel ca. 12.000 ud af bruttobeløbene samlet til pension månedligt.

Vi har desuden en buffer via aktier/opsparing på 700.000 - som vi ikke ønsker at skyde i huset, men som vi kan trække på, hvis der skulle ske noget uforudset.

Vi har en ret stabil økonomi og sparer godt op hver måned i nuværende bolig, hvor vi dog kun har gæld på 1.8 mio.

På papiret er vi risikovillige til at tage nogle chancer med finansieringen - min mave er dog lidt mindre risikovillig - men det kan jeg måske komme mig over.

Hvordan synes I, vi bør sammensætte finansieringen.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 13th February 2019, 12:36 PM
Banned
 
Registreringsdato: Aug 2017
Indlæg: 1,322
Standard

Tag et flekskort afdragsfrit gennem RD for 60% og betal resten kontant.

I får et lån hvor I de kommende 10 år har så meget likviditet til rådighed at i kan udnytte alle skattebegunstigede ordninger:
i 2019 kan i sætte 50.000 hver i den nye aktiekonto og hvis det politiske flertal fortsætter, vil det gentages i 3 år efter. aldersopsparing er også en mulighed, maksimal pensionsindbetaling med topskattefradrag, børneopsparing osv

Overskydende likviditet i rigtig langsigtet opsparing - planlagt efter familiens ønsker for fremtiden.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 13th February 2019, 12:52 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2016
Indlæg: 7
Standard

Tak for svar ;-)

Hvis vi vælger så usikkert et lån kan jeg ikke forestille mig ikke at afdrage - vi har rigelig luft til at afdrage - og skulle renten stige, vil jeg foretrække at hovedstolen er blevet lavere i 'de gode år'.

Ønsker ikke at betale yderligere på børneopsparing - og da jeg ikke betaler topskat er det ikke nødvendigt med specielle skattefradrag.

Hvorfor anbefaler du afdragsfrit - og langsigtet opsparing ved siden af (hvad er det i øvrigt)- kan opsparingen ikke lige så fint være i mursten?
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 13th February 2019, 02:24 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2016
Indlæg: 650
Standard

I kan f.eks. starte med at overveje, hvordan I ser jeres økonomi i forhold til ønsket opsparing/forbrug/store anskaffelser i fremtiden/evt særlige pensionsønsker o.l. Det har jo betydning for drejebogen ...

I forhold til lånevalg er vigtigste beslutning, om det skal være flex eller fast. Det er diskuteret til døde herinde, og du kan evt læse gamle tråde. Jeg ville selv så afgjort tage et flexlån.

Jeres belåningsgrad er umiddelbart ca. 63%. Hos RD er der et stort tillæg for afdragsfrihed på 0,3x% ved belåning > 60%. Dvs. hvis I skal køre afdragsfrit hos RD, skal I gøre som BOBOB skriver og få belåningen ned på 60%, så tillægget kun er 0,1%.

Ellers vil jeg mene, at jeres valg bør stå mellem flexkort, danske bolig fri og fastrente. Ét stort lån. Hos RD giver en opsplitning i et afdragsfrit lån og et lån med afdrag kun mening, hvis belåningsgraden er max 60%. Hos andre institutter vil I kunne opsplitte, hvis I gerne vil afdrage delvist.

Danske bolig fri adskiller sig ikke meget fra flexkort, men er et banklån, hvilket man skal være opmærksom på. Det er dog ret fleksibelt i forhold til at aftale større eller mindre afdrag og perioder med afdragsfrihed osv. løbende efter behov/ønsker.

Med flexkort kan I også vælge perioder med afdragsfrihed til senere. I bør så vente, til I er under 60%, så I kun får det lave tillæg. Der går ca. 1 1/2 år.

Renten på flex og tillægget på kun 0,1% for afdragsfrihed gør det attraktivt at vælge afdragsfrihed for at spare op ved siden af. Flexafdragsfrit er ikke risikabelt i en sund økonomi, for likviditeten er ekstrem god, og stiger renten, sparer man blot lidt mindre op hver måned. Et flexlån kan dog altid ende med at blive dyrere end fastrente, hvis renterne stiger.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Hvordan skal det gå. Thomas Generelt 9 25th January 2010 11:11 AM
F1 skal rentetilpasses- ændring til F2 hvordan? Angino Finansiering 2 25th September 2009 07:07 PM
Inflation? Skal lånene snart lægges i lang fast rente? Michael_ABJ Generelt 11 6th April 2009 04:33 PM
Hvordan skal jeg handle? beoman Finansiering 2 23rd February 2009 08:53 AM
Hvordan går det egentligt med "hallal"-lånene? BamsesFar Generelt 1 16th December 2008 06:39 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:07 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.