Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Finansiering
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #11 (permalink)  
Gammel 9th March 2019, 10:37 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2011
Indlæg: 280
Standard

Bare lige et kort indspark:

Hvis det afdragsfrihed på 3.5 mio som Nordea foreslog var ved hjælp af 1.5% fastforrentet uden afdrag, er det værd at huske at de afdragsfrie serier stadig er meget små. Dvs der endnu er betydelig risiko for indlåsningseffekter. Ser ud til der pt kun er udstedt for 367 mio kr i nordeas 1.5% fast uden afdrag: 1,5NDASDROOA50, 1,5NDASDROOA50, (DK0002044122) - Nasdaq

Tommelfingerregler siger at de helst skal op i 3-5 mia kr før man helt kan afvise indlåsningeffekter.

Hvis renterne bliver hvor de er nu, er det sikkert ikke et problem. Men det kan potentielt blive et problem hvis renterne når at stige således at 2% uden afdrag åbner igen, førend at 1.5% uden afdrag er blevet stor nok.

Sidst redigeret af hansen71 : 9th March 2019 kl. 10:41 AM.
Besvar med citat
  #12 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 11:22 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Mar 2019
Indlæg: 3
Standard

Hej igen,
Så er der igen nyt fra tilværelsen som bliv-lynhurtigt-klog-på-alt-du-ikke-tidligere-har-forstået-dig-på-overhovedet.

Først og fremmest tak for jeres input. Det hjalp gevaldigt. Vi har efterfølgende været i dialog med både Nordea og Lån og Spar endnu engang. Sjovt som lånegebyrer forsvinder som dug for solen, når man nævner, at man er i dialog med en anden bank :-)

Lån og Spar vil tilbyde os fastrente og F5 m. afdrag, hvor Nordea giver os frit valg på alle hylder inkl. Fkort. Så vi tænker faktisk at skifte bank, også selvom vi må give afkald på 5 % rente på lønkonto hos lån og spar.

Derudover er vi gået helt væk fra afdragsfrit lån, da det bliver alt for dyrt for noget, vi egentlig ikke har brug for. Samtidig kan vi jo også se, at man betaler en pæn pris for fastrente m. afdrag som markedet ser ud i øjeblikket.

Vi har derfor talt os varme på Flexlån, og nu er spørgsmålet så, om det skal være Fkort, F3 eller F5 (F3 er dog dyrt i bidragssats). Vi overvejer dog også stadig, om det evt. skal være et to-lags lån, hvoraf det ene lån er 1,5% fastrente og så flexlån for resten, mest af alt for dels at kunne få en evt. konverteringsgevinst samtidig med en lille bitte smule sikkerhed, da vi trods alt skal låne en pæn sum penge. Vi har dog råd til at æde en evt. rentestigning under alle omstændigheder.


Jeg har derfor forsøgt at blive klogere på valget mellem Fkort, F3 og F5, men synes ikke, jeg blev meget klogere, da meningerne er mange. En fordel jeg dog kan se ved Fkort er, at det er mindre dyrt at indfri uden for refinansieringsperioden. Noget jeg tænker kan blive aktuelt, hvis man pludselig ser rentestigninger og ønsker at omlægge.
Nogen input til de forskellige muligheder og fordel og ulemper ved dem?
Besvar med citat
  #13 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 12:30 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Lokation: Du får et gæt -:)
Indlæg: 6,372
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Goderaaderdyre Se indlæg

Jeg har derfor forsøgt at blive klogere på valget mellem Fkort, F3 og F5, men synes ikke, jeg blev meget klogere, da meningerne er mange. En fordel jeg dog kan se ved Fkort er, at det er mindre dyrt at indfri uden for refinansieringsperioden. Noget jeg tænker kan blive aktuelt, hvis man pludselig ser rentestigninger og ønsker at omlægge.
Nogen input til de forskellige muligheder og fordel og ulemper ved dem?
Up front, du vælger det lån hvor du committer dig til ikke at røre dit lån i den periode. Og så glemmer du alt om hvilket af dem der mon er billigst, det er og bliver marginaler i dit samlede boligbudget.
Besvar med citat
  #14 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 01:54 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2016
Indlæg: 578
Standard

F5 (og F3) kan efter min opfattelse have sin berettigelse for de nye boligejere, der sidder lidt hårdt i det de første år, men forventeligt vil have mere luft lidt senere i forløbet. Det skaber sikkerhed i den første periode af lånet. På længere sigt er der ikke rigtig den store værdi i, at renten bindes for en længere periode - måske bindes den på et dyrt tidspunkt. Til gengæld har man ulempen ved, at det kan være dyrt at komme ud midt i en periode.

F3 koster 0,2% mere i bidrag end f-kort hos Nordea. 8400 kr. brutto om året (I know, marginaler for Silkeborg). Dertil lidt hyppigere kursskæringer. Jeg kan ikke se nogen god grund til for jer at vælge F3 over f-kort. Og heller ikke det endnu mere kluntede F5, der er dyrere end f-kort i rente.

En salomonisk opsplitning på fastrente og flexlån har den ulempe, at konverteringspotentialet er større på fastrentelånet, jo større lån, pga. omkostningerne. Dine lån vil dog være så store, at det stadig kan give mening.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Forskelle i bidragssatser ved 60% kmjm Finansiering 4 20th November 2016 04:45 PM
To banker, meget store forskelle mrjohnovic Finansiering 8 17th May 2016 07:22 AM
realkreditlån forskelle nihas Finansiering 1 2nd February 2016 08:48 PM
Forskelle/ligheder mellem boligpriserne og pyramidespil Brextor Generelt 19 23rd December 2011 05:13 AM
Hvor der ikke er forskelle Thomas Generelt 2 24th March 2009 04:16 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 11:56 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.