Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Finansiering (http://www.boligdebatten.dk/finansiering/)
-   -   Råd ønskes om låntype til et par i 40erne (http://www.boligdebatten.dk/finansiering/30459-rad-onskes-om-lantype-til-et-par-i-40erne.html)

ford 17th July 2019 08:23 PM

Råd ønskes om låntype til et par i 40erne
 
Vi er et par i midten af 40erne der gerne vil flytte sammen i hus med vores 3 sammenbragte børn og en lille én der er på vej.

Vi har begge to faste job med historisk set meget høj jobsikkerhed og der er ingen udsigt til at det vil ændre sig. Vores samlede årsløn ligger på ca. 1.100.000.

Vi har set på et hus til 5.200.000 - men tror at prisen kan komme ned på 5.000.000. Vi kan lægge 1.750.000 kontant. Vi vil gerne afdrage fra starten af. Vi håber på at handlen kan være i hus indenfor 60, senest 90 dage.

Vi forestiller os at vi bliver i huset til sidste barn er fløjet fra reden, dvs. 20 år.

Vi må medgive at vi er temmelig blanke på området så vi vil gerne spørge forum til råds. Svært for os at vurdere om vi skal vælge et rentetilpasningslån eller et fastforrentet lån. Hvad siger krystalkuglen?

Tips og råd vil blive modtaget med kyshånd.

Hilsen

Ibber og Agger

troelskn 17th July 2019 11:47 PM

I skal ikke basere jer på hvad krystalkugler siger. I skal basere jer på jeres økonomi og jeres risikovillighed.

Groft sagt er fast rente en forsikring. Som andre forsikringer er den sandsynligvis en underskudsforretning for jer. Men hvis det går galt, kan den beskytte jer mod et meget ubehageligt scenarie.

Kort rente giver mening hvis man enten 1) har en meget stærk økonomi eller 2) er villig til at løbe en vis økonomisk risiko, til gengæld for en formodet gevinst. Gerne begge dele. Hvis man er som de fleste, så bør man nok tage fast rente.

cp2019 18th July 2019 04:13 AM

Citer:

Oprindeligt indsendt af troelskn (Indlæg 404733)
I skal ikke basere jer på hvad krystalkugler siger. I skal basere jer på jeres økonomi og jeres risikovillighed.

Groft sagt er fast rente en forsikring. Som andre forsikringer er den sandsynligvis en underskudsforretning for jer. Men hvis det går galt, kan den beskytte jer mod et meget ubehageligt scenarie.

Kort rente giver mening hvis man enten 1) har en meget stærk økonomi eller 2) er villig til at løbe en vis økonomisk risiko, til gengæld for en formodet gevinst. Gerne begge dele. Hvis man er som de fleste, så bør man nok tage fast rente.

Hvis man er som de fleste bør man nok tage flekslån.
Over halvdelen af de udstedte lån er flekslån, og de låntagere der har taget flekslån har sparet rigtig mange penge.

ford 29th September 2019 08:28 AM

Hej igen

Tak for jeres foreløbige input. Vi er helt blanke på det her område.

Jeg har lidt flere oplysninger. Vi fandt et andet hus hvor købssummen endte på 5.480.000. Vi har justeret lidt i vores ønske om udbetaling, da vi gerne ville frigive midler fra salgsprovenuet af vores to respektive ejendomme, dels til opsparing, til renovering og til ny bil pga. forestående familieforøgelse. Nok om det. Udbetalingen endte på 1.125.000. Årslønnen er den samme som tidligere angivet og vi har ingen forventning om ændring i udsigter til at kunne holde på vores job (det er nemt sagt, men der er vedvarende efterspørgsel efter vores respektive uddannelser). Så skulle det være sygdom eller død (måtte de højere magter forbyde det) der slår hul i økonomien.

Vi er i et vist omfang risikovillige mht. låntypen, men ønsker under alle omstændigheder at afdrage. Bankens samarbejdspartner i Totalkredit. Jeg vil spørge til om det er meningsfyldt med 2-lags finansiering eller om man skal gå "all in" og vælge F-kort (ny rente hver 6. måned, refinansiering december 2021) eller låse den i f.eks. F5. Vi regner med at blive i huset mindst 15-20 år (som sagt par i tidlige 40ere med lille ny på vej - alt taler for at blive i området pga. skole og job)

Mange hilsener

Fynbo777 29th September 2019 01:27 PM

Med så lav rente som vi har i øjeblikket, giver det i min verden ingen mening, at vælge andet end fast rente.
Et hus i den prisklasse som i kigger på, kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse med flex lån, hvis renten stiger.
Det i skal afgøre er, om den smule i efterhånden kan spare i rente med flex, er risikoen værd mod en potentiel personlig konkurs ved en rente stigning.

cinis 29th September 2019 01:37 PM

Ideen i 2-lagsbelåning er at have et afdragsfrit lån inderst, hvor tillægget er lavt og et lån med afdrag yderst. Man kan sagtens gældsnedbringe lige så hurtigt som med afdrag på det hele.
2 gode løsninger til 2-lags er:

1. 0-60 flexafdragsfrit, 60-80 10 årigt fast. Man gældsnedbringer effektivt i det dyreste interval og får lave omkostninger. Ydelsen stiger dog en del ved rentestigning, fordi man har forpligtet sig med 10-årslånet. Man starter dog fra et noget lavere ydelsesniveau end med et 0-80 fastrentelån.

2. 0-40 flexafdragsfrit, 40-80 flex m afdrag. Min favorit. Man får et stort månedligt overskud, som opspares i et månedsopsparingskoncept. Herefter blokafdrag på min 100.000 på det yderste lån, og bidragssatsen genberegnes/nedbringes. Den gode likviditet er samtidig buffer mod rentestigning, og hvis man skal ud i en stor investering (bil, sommerhus, ombygning) kan man bruge sin opsparing i stedet for at lave blokafdrag.

lul 3rd October 2019 09:06 PM

Vildt nok, at I i midten af 40'erne vælger at få et barn :-)


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:05 PM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.