Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Generelt lejeboliger
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 18th November 2011, 10:34 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Nov 2011
Indlæg: 5
Standard Forlængelse af tidsbegrænset lejemål

Hej,

Jeg bor i et tidsbegrænset lejemål som løber i 13 måneder. Jeg har nu snakket med min udlejer omkring muligheden for at forlænge op til de 24 måneder, som normalt sikrer en udlejer imod lejeloven.

Han og jeg er både opsat på at få forlænget lejekontrakten. Min udlejer er dog lidt rigid skal det siges og er meget opmærksom på lovgivningen, og han er bange for at hvis han forlænger min lejekontrakt op til de 24 måneder så er han ikke i stand til at opsige lejekontrakten.

Det skal siges at jeg ikke er interesseret i på nogen måde at blive boende i lejemålet hvis vi aftaler at jeg kan blive boende op til 24 måneder, selvom lejeloven siger noget andet. Jeg mangler bare en måde at forsikre mig på at han har loven på hans side, så han vil forlænge min kontrakt.

Et andet forhold i forhold til denne lejlighed er, at han før jeg flyttede ind, lejede lejligheden ud til min kammerat i 24 måneder. Har han så uanset hvad ikke mistet sine rettigheder til at lave en tidsbegrænset kontrakt?

Hvis der er nogen der kan hjælpe mig herinde, må i meget gerne henvise til noget, da min udlejer som sagt er af den gamle skole og derfor gerne skal have alt på skrift

Vh
Thomas
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 18th November 2011, 11:12 AM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,098
Standard

Jeg tror ikke han har nogen rettigheder overhovedet. Selvom den gamle lejer ikke havde eksisteret, virker det ikke som om han har nogen gyldig grund til at have en tidsbegrænsning andet end lejeloven.

Nu er jeg ikke ekspert, men det forekommer mig at han allerede ikke kan smide dig ud.

Jeg synes i skal lave en mindelig aftale. Og han må finde ud af hvad han vil med den lejlighed.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 18th November 2011, 11:16 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Nov 2011
Indlæg: 5
Standard

det er en andelsbolig, og han har planer om at sælge den. Han har ikke boet i den i lang tid, men vi aftale sidste år da jeg flyttede ind at jeg kunne blive boende i de 13 måneder frem til at han ville sælge den. Men nu har han åbenbart om bestemt sig, og vil vente endnu et år med at sælge den hvis det er muligt.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 18th November 2011, 12:16 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,098
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Tg5000 Se indlæg
det er en andelsbolig, og han har planer om at sælge den. Han har ikke boet i den i lang tid, men vi aftale sidste år da jeg flyttede ind at jeg kunne blive boende i de 13 måneder frem til at han ville sælge den. Men nu har han åbenbart om bestemt sig, og vil vente endnu et år med at sælge den hvis det er muligt.
At han vil sælge er ikke en gyldig grund for at gøre lejemålet tidsbegrænset.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 18th November 2011, 09:38 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 1,209
Standard

Ja den er faktisk klar nok. Han har ikke haft gyldig grund til at tidsbegrænse lejemålet, og har endda lejet ud mere end en gang.

Du kan bede huslejenævnet om at tilsidesætte tidsbegrænsningen, så er det lettere at diskutere det bagefter. det koster vist 150kr.

Hvis du vil have de 150kr igen kan du få dem til at nedsætte huslejen samtidigt.

Breve: Kan tidsbegrænsningen af vort lejemål tilsidesættes?

Der er en stribe her under kap 5 også
http://projekter.aau.dk/projekter/fi...t_speciale.pdf


Citer:
... Udlejer havde ikke, på tidspunktet for lejeaftalens indgåelse rettet henvendelse
til en ejendomsmægler med henblik på salg forud for udlejningen, eller godtgjort at et salg på dette
tidspunkt ville have medført et tab, hvilket betyder, at han ikke havde bevist, at tidsbegrænsningen var
tiltrækkelig begrundet i hans forhold.
m.fl.

Men sagen er klar nok, hvis du bliver sur kan du bare gøre den uopsigelig.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 21st November 2011, 09:26 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Nov 2011
Indlæg: 5
Standard

okay, det lyder jo yderst interessant. Det eneste han har sagt mundtligt er at han vil sælge lejligheden på et tidspunkt og derfor gjorde den tidsbegrænset. Nu er han dog villig til at forlænge hvis han kan få styr på loven.

Jeg har diskutteret sagen med en ven som selv udlejer sin lejlighed, han var dog af en anden mening, og sendte mig dette link

-Jeg kan ikke forlænge lejeaftalen

Har jeg forstået det rigtigt, at han med nuværende kontrakt hvor han ikke har tilføjet nogen begrundelse for opsigelsen, står ret dårligt og jeg dermed kan få til side sat begrænsningen i kontrakten. Hvis han vælger at skrive en ny kontrakt hvor han skriver at han vil forlænge, og i den nye kontrakt skriver begrundelse for opsigelse så står han bedre? Eller vil hans forhenværende lejekontrakter (den nuværende) og den han har haft med min ven i 2 år førhen, stadig gælde i forbindelse med om han har gyldig grund til at ny tidsbestemt kontrakt?
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 21st November 2011, 12:41 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,098
Standard

Jeg tror bemærkningen "tilstrækkelig begrundet i udlejers forhold" er nøglen her:

Citer:
Tidsbegrænsede lejekontrakter kan være dyre - den falske 2 års regel

Det er blandt private udlejere en udbredt opfattelse, at man kan leje sin lejlighed ud for en tidsbegrænset periode på op til 2 år, og derved undgå det normale uopsigelighedsprincip i lejeloven – Det er desværre en forkert opfattelse. Og den kan blive dyr, hvis du senere ønsker at sælge.

I disse tider med fald i priserne på ejendomsmarkedet er der rigtig mange, som vælger at leje deres ejerlejlighed eller hus ud i stedet for at sælge med tab. Det kan for så vidt være en udmærket disposition. Imidlertid skal ejer - som nu bliver udlejer - være opmærksom på de mange regler i lejeloven, der regulerer et sådant lejeforhold, og ikke mindst regulerer ophøret af lejeforholdet. En af de vigtigste regler som udlejer skal være opmærksom på, er reglen om uopsigelighed.

I min daglige rådgivning af udlejere hører jeg tit sætningen ”Vi har lejet den ud tidsbegrænset for en 2-årig periode for at undgå, at lejer bliver boende”. Mange tror fejlagtigt, at man som udlejer kan undgå det normale uopsigelighedsprincip i lejeloven, hvis blot man lejer lejligheden ud på en tidsbegrænset lejekontrakt ikke over 2 år. Det er forkert.

Der findes ingen regel i lejeloven om, at det er tilladt at leje sin ejerlejlighed ud for en tidsbegrænset periode. Den regel som forveksles er en lejers ret til at fremleje sit lejemål i 2 år, hvis han midlertidigt er bortrejst, udstationeret eller lign. Denne regel kan imidlertid ikke bruges af en ejer af en lejlighed.

Når det er sagt, er der som sådan intet i vejen for at leje sin lejlighed ud på en tidsbegrænset kontrakt. Dette er tilladt i lejeloven, men det kræver, at der ved hver udlejning er en saglig begrundelse for tidsbegrænsningen. Dette vurderes konkret hver gang, da der ikke er nogle almengyldige saglige grunde.

Den eksakte ordlyd af lejelovsbestemmelsen om tilsiddesættelse af en tidsbegrænsning er: "Boligretten kan tilsidesætte tidsbegrænsningen, hvis den ikke anses tilstrækkeligt begrundet i udlejerens forhold.", jf. lejelovens § 80, stk. 3. Vurderingen skal foretages på baggrund af udlejerens forhold ved indgåelse af kontrakten.

Hvorvidt en begrundelse om, at lejligheden ønskes solgt om 2 år og derfor lejes ud midlertidigt, er "tilstrækkeligt begrundet i udlejerens forhold", er ikke endeligt afgjort i praksis, men uanset hvad, så er det af allerstørste vigtighed, at begrundelsen for tidsbegrænsningen nøje anføres i lejekontrakten. Hvis dette ikke sker, vil udlejer risikere ikke at kunne bevise begrundelsen for tidsbegrænsningen, og dermed vil den allerede af denne grund bortfalde.

Hvad sker der så hvis tidsbegrænsningen tilsidesættes? Så kan lejer blive boende, og han kan med stor sandsynlighed aldrig opsiges. Den dag han skal flytte til en større eller mindre lejlighed har han ret til at bytte sin lejlighed med en anden lejer af en anden lejlighed uden, at udlejer kan gøre indsigelse. Yderligere er det værd at bemærke, at den normale regel om, at en køber af ejendommen vil kunne opsige lejer med et års varsel blandt andet ikke gælder for ejerlejligheder, hvor lejekontrakten er indgået efter 1. juli 1986.

Det kan selvsagt have store økonomiske virkninger ved et salg af lejligheden, hvis man ikke kan komme af med sin lejer, idet den helt åbenlyst ikke vil have samme værdi med en lejer i som fri for lejemål. Igen kommer det naturligvis an på, om den leje som lejeren betaler, er fastsat rigtigt således, at lejligheden kan være interessant for en investor. Fastsættelse af den korrekte leje kræver som regel kyndig bistand fra en advokat eller ejendomskyndig, idet regler i lejeloven fastsætter hvorledes lejen må fastsættes. Ellers risikerer udlejer – udover ikke at kunne komme af med lejer - at huslejenævnet nedsætter lejen.

Det er derfor af yderste vigtighed, at man som ejer af en ejerlejlighed kontakter juridisk bistand, hvis man ønsker at leje sin ejerlejlighed eller sit hus ud i stedet for at sælge nu. Under rådgivningen skal du bede advokaten om at forklare dig om lejekontraktens korrekte udformning, muligheden for tidsbegrænsning, hvordan beregnes lejens størrelse, herunder hvad kan medtages i lejen, depositum, vedligeholdelse, muligheden for løbende regulering af lejen og alle de andre spidsfindige detaljer som lejelovene opererer med.

Har du spørgsmål til artiklen, er du velkommen til at kontakte advokat René Wøhler på rew@wtc-law.dk eller 48 22 00 40.
Tidsbegrænsede lejekontrakter kan være dyre - den falske 2 Ã¥rs regel » WTC advokaterne
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 2nd December 2011, 12:07 AM
Member
 
Registreringsdato: Jun 2010
Indlæg: 36
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af chantmaster Se indlæg
Du kan bede huslejenævnet om at tilsidesætte tidsbegrænsningen, så er det lettere at diskutere det bagefter. det koster vist 150kr.

Hvis du vil have de 150kr igen kan du få dem til at nedsætte huslejen samtidigt.

Breve: Kan tidsbegrænsningen af vort lejemål tilsidesættes?
Det du linker til er fra 2003 og jeg har endnu ikke fundet et andet sted hvor der står at huslejenævnet kan tilsidesætte tidsbegrænsning af lejemål, derimod det modsatte.

https://www.borger.dk/Emner/bolig-og...lejenaevn.aspx

"Huslejenævnet kan blandt andet ikke behandle:

Spørgsmål om opsigelse og ophævelse af lejemål"

Så det er ikke helt så let.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 5th December 2011, 09:22 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Apr 2009
Indlæg: 28
Standard

Jeg havde for nylig fat i LLO omkring min egen tidsbegrænsede lejekontrakt og jeg fik svaret at 'sælge senere' er en gyldig grund til at lave en tidsbegrænset lejekontrakt.

Mere om min historie: Tidsbestemt lejemål der udløber
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Tidsbegrænset lejemål nronro Jura 3 17th November 2011 01:12 PM
hjælp til forlængelse af fremleje af andelslejlighed xenopus Generelt lejeboliger 3 2nd June 2011 07:08 PM
Boligantal i forlængelse af designopdatering under udvidet søgning på Boliga Crumar Fejl 14 7th January 2011 10:26 AM
Tidsbegrænset lejemål zappaliska Generelt lejeboliger 1 10th November 2010 03:12 PM
Amagerbanken fik kun 3 dages forlængelse Stangerup Generelt 21 4th November 2009 10:40 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 12:09 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.