Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Generelt lejeboliger (http://www.boligdebatten.dk/generelt-lejeboliger/)
-   -   Boet i værelse i over 2 år - dog uden kontrakt (http://www.boligdebatten.dk/generelt-lejeboliger/19928-boet-i-vaerelse-i-over-2-ar-dog-uden-kontrakt.html)

chipsa 14th April 2013 11:16 AM

Boet i værelse i over 2 år - dog uden kontrakt
 
Hejsa!

Jeg har et spørgsmål om min boligsituation. Først det endelige spørgsmål:
Hvis man har boet et sted i over to år (et værelse i en andel), har man så ret til at blive? Hvad effekt har det, at jeg ikke har kontrakt?

Og så lidt baggrund:

Jeg bor i en andelslejlighed i København. Det er en typisk Københavner lejlighed med et soveværelse og to sammenhængende stuerum, plus køkken, bad, meget lille toilet og gang. Den er pt indrettet sådan, at de to stuerum også bliver brugt som soveværelser. Jeg har lejet det ene værelse i 3 år 2 måneder. En kammerat har lejet den andet værelse fra samme tidspunkt.

Oprindeligt tog ejeren til udlandet og beholdte det sidste værelse til når han en gang i mellem var i byen, cirka en weekend om måneden. Men ellers havde vi fuldt brug af hele lejligheden. Vi gav til sammen 6500 kr per måned, inklusiv forbrug, og brug af opvaske/vaske/tørremaskine.

Vi har *ikke* nogen kontrakt. Da vi flyttede ind, betalte vi 1 måneds depositum, 1 måneds leje-depositum plus den første måned forud.

For omkring to år siden gik det op for ejeren, at han ikke brugte sit værelse ret tit, og valgte derfor at leje det sidste værelse ud. Så var vi altså tre lejere i lejligheden, som betalte i alt 9500 kr per måned, alt inklusiv.

For nogle måneder siden havde vi problemer med vaskemaskinen, hvor ejeren tøvede i en måneds tid inden han gjorde noget. Det fik mig til at kikke lidt på reglerne. Jeg spurgte, hvad vores forbrug var. Han sagde omkring 1500 kr per måned. Trækker man det fra, giver altså en årlig kvadratmeter pris på 1140 kr, hvilket er væsentligt mere end de 500 - 1000 kr, som bl.a. LLO anbefaler. Da jeg nævnte det for ham, syntes han, det var lige lovligt frækt af mig. Han bad os dog om at komme med et forslag til en leje, som vi ville være tilfredse med. Jeg forslog 950 kr per kvadratmeter per år. Det skal siges, at lejligheden er velfungerende, men nogle ting er noget skrabet, for eksempel kun et stik i hvert værelse og toilet og brusebad er langt fra luksus. Og så er der i virkeligheden ikke så god plads, når vi bor tre her.

Han har ikke sagt "nej" til tilbudet, man er gået med til at, når den 3. lejer flytter (hvilket sker i maj), lejer han ikke det sidste værelse ud igen. Vi får dermed adgang til hele lejligheden igen for samme pris (6500 kr pm). Det er faktisk lavere, end jeg havde tilbudt (jeg havde tilbudt 7500 kr pm med adgang til det tomme sidste værelse). Men jeg tror, han er *meget* bange for at give rabat, da det ville gøre det meget let, at kræve pengene igen. (Ville det det?)

Han har ellers besluttet sig for at sælge lejligheden snart.

Jeg har så følgende spørgsmål:
Da vi har boet her over tre år, kan han bede os at flytte? Jeg har hørt, at hvis man er et sted i over to år, så kan man i princippet blive boende. Hvordan står begger parter (lejere / ejer) stillet, givet at der ikke er nogen kontrakt? Skal han i princippet sælge lejligheden, med os boende i den?

Undskyld den lidt lange besked!

Venlig hilsen,
chipsa

sommerhytte 14th April 2013 11:56 AM

Reglerne er en del mere lempelige, når man bare lejer "værelser", men eftersom der ingen kontrakt er, så er det nærliggende at tro, at jeres sag vil blive behandlet som 2 personer der lejer en hel lejlighed sammen for kr. 6.500 månedligt. I dette tilfælde, så vil det blive svært for ham at smide jer ud.

wombatten 14th April 2013 12:04 PM

Mon ikke der er tale om ulovlig fremleje. Men se vedtægterne for foreningen.

chipsa 14th April 2013 12:08 PM

Hvis den er ulovlig, er det så en stor ulempe for mig? Eller for udlejeren?

wombatten 14th April 2013 12:11 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af chipsa (Indlæg 298819)
Hvis den er ulovlig, er det så en stor ulempe for mig? Eller for udlejeren?

For dig for så skal i jo ud, og han kan sælge den.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:00 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.