Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 27th July 2010, 08:47 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2010
Indlæg: 28
Standard Helt grøn på boligmarkedet -- ideer og forslag

Hej allesammen!

Min kæreste og jeg er begge studerende, og vi overvejer at finde noget sammen (pt. bor vi i hendes lejede værelse; et hummer på 8kvm til 3750 om måneden og et par larmende samboer). Problemet er at ingen af os har nogen forstand på ejendomsmarkedet, og jeg prøver at finde overblik over hvad jeg skal sætte mig ind i. Vores økonomiske situation er denne:
Vi er begge på SU, men jeg bliver færdig om et halvt år.
Jeg har 150'000 jeg kan investere.
Mine forældre har arvet 1.2mio, og vil låne mig ca. 500'000.
Min kærestes formue er investeret i sko, og hun vil ikke belåne dem
Det vi er ude efter er en lille lejlighed i københavn med lave månedlige udgifter.

Jeg prøvede at ringe til min bank i dag og få noget rådgivning, men jeg må indrømme jeg har fået bedre hjælp til at beslutte mig hos bageren. Jeg kom derfra med det indtryk at jeg kan låne pengene af mine forældre til en rente og afdragsordning vi selv bestemmer uden det koster noget i skat, men jeg kan godt have misforstået ham da han hele tiden talte om jeg burde optage et banklån.

Jeg ser min situation som følger: Vi har oplagt ikke råd til en ejerlejlighed, og valget står derfor mellem at optage et lån på ca. ½ mio (mine forældre kan evt. stille garanti) og købe en ejerlejlighed, eller finde en andelslejlighed til ca. 1/2 mio. Hvad jeg synes taler imod andelslejligheden er at markedet virker som lidt af en jungle, og jeg har læst flere steder andelslejlighederne er overvurderede.

Jeg ved godt at jeg i sidste ende bør basere mit valg på professionel rådgivning, men jeg har læst lidt på forummet her og tænkte jeg i det mindste kunne få nogle ideer, og måske få udelukket noget oplagt tåbeligt. Så hvad ville I gøre i min situation? Andel eller ejer? Hvis andelslejlighed, er det så en god ide at forsøge som privat og indhente oplysninger om andelsforeningen, forsøge at gennemskue lån og gæld og selv beregne "andelskronen", eller skal man overlade det til professionelle? Kan man stole på prissættelsen hvis man finder sin andel igennem fx. Home?
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 27th July 2010, 08:56 PM
Banned
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 1,343
Standard

I har formentlig ikke tilstrækkeligt indkomstgrundlag til at løfte et lån til en ejerlejlighed, hverken gennem banken, eller gennem jeres forældre.

Hvorfor venter I ikke bare til i har sparet en 5-10% til udbetalingen og I har færdiggjort jeres uddannelser?

Boligmarkedet eksploderer næppe i en prisrus ala den vi så fra 2004-2008. Det kan lønudviklingen og de kommende rentestigninger simpelthen ikke retfærdiggøre.
Jeg tror ikke boligprisstigningerne fra 2010 til 2015 vil overstige den generelle løn- og prisudvikling i samfundet.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 27th July 2010, 08:57 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 789
Standard

I skal vist først forbi Huslejenævnet....herefter kan i lave en opsparingskonto ( din kæreste kan vel godt smide 1500 kr ind om mdr = 2 par sparede sko! )....når i så er færdige med at studere kan i skrive igen
Nej, undskyld mig - nok lidt flabet...synes det er fint i spørger om råd, men jeg tror oprigtig talt i skal forsøge finde jer en bedre studiebolig og til en pris, der ikke er ude i hampen.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 27th July 2010, 09:00 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 5,136
Standard

Jeg tænkte med det samme, at I lige var målgruppen til en af de mange 3v'ere i den almene boligsektors nyere byggerier rundtomkring på de Københavnske brokvarterer; den letteste lejlighedstype at få fat i for tiden er en 3er på omkring de 80 kvm til en 6-7000 alt inklusiv - eksempelvis på Nørrebro eller Ama'r.. - hvis I ikke er alt for kræsne, burde det kunne gøres på måneder via den såkaldte fleksible udlejning (I er begge studerende)

(og så har jeg iøvrigt stor respekt for, at I endnu ikke har slået hinanden ihjel på 8 kvm)
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 27th July 2010, 09:16 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2010
Indlæg: 28
Standard

Mange tak for svarene!
@Stangerup: Det mest oplagte svar er at vi er ved at blive drevet til vanvid af at sidde 2 mennesker på et 8 kvm værrelse med samboer der har et band. At det tilmed virker ret dyrt for pladsen (3700/måned) tæller ikke lige op - hvis vi uden risiko kunne købe andele til den pris de var slået op til ville vi (som jeg ser det) kunne finde noget til ½mio i indskud og 3000 om måneden - altså en besparelse på ca. 8000 om året. Det er måske en meget naiv måde at se boligmarkedet på - jeg indrømmer blankt jeg overhovedet ikke har noget overblik - men når man kommer hjem for at få en møgfald på en halv time for forkert brug af emhætten begynder man at tænke kreativt!
Når du skriver vi ikke kan løfte et lån igennem mine forældre, hvad betyder det så? Altså at der er nogle minimumsudgifter til lånet (mine forældre er meget flexible før vi får en indkomst) jeg ikke blev oplyst om af ham jeg talte med i min bank?

@JD123: Jeg har en opsparing på ca. 180'000 som det er nu. Min kæreste er ret hårdt presset økonomisk, og kan max opspare ca. 1000 om måneden, og selv det vil være et problem -- hvor meget opsparing vil du anbefale vi venter til vi har før vi forsøger?

@Crumar: Jeg vil kigge på det, mange tak!

---
Bør vi helt holde os fra andele? det var umiddelbart hvad vi syntes var mest attraktivt fordi vi så kun behøvede at låne fra mine forældre.

Sidst redigeret af Fredag : 27th July 2010 kl. 09:18 PM.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 27th July 2010, 09:27 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 5,136
Standard

Det var såmænd så lidt - du kan jo prøve at søge på mit navn og termen fleksibel udlejning (I vil gå ind under kriterierne F2B eller F2C alt efter, om I læser i Kbh Kommune eller ej) herinde og ellers er du også velkommen til at skrive efter mere specifikke anbefalinger - så behøver I kun pengene til indskuddet og I kan jo selvfølgelig blive boende så længe, I lyster.

Citer:
Oprindeligt indsendt af Fredag Se indlæg
@Crumar: Jeg vil kigge på det, mange tak!
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 27th July 2010, 09:33 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 789
Standard

Fredag....jeres økonomiske situation/formåen er vidt forskellig! Dét synes jeg i skal være meget obs på. Din opsparing er jo ganske flot; men jeg vil alligevel anbefale i fokuserer på at få en større lejebolig. Det lille hul er ødelæggende for jer...jeg kender ikke nok til det københavnske studenterlejeboligmarked ( det er der andre der gør herinde ) men jeg vil helt klart anbefale en lejebolig; specielt i lyset af min 1. linie !
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 27th July 2010, 09:38 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 4
Standard

Jeg ville nok overveje, at undersøge muligheden for at fremleje en lejlighed. Det er dyrere end det I betaler i dag, men du er snart færdig med uddannelsen, så det betyder, at jeres situation kan være væsentligt ændret indenfor ca. 1/2 år. Reelt set ved du ikke, hvor du kan du får job - eller om du overhovedet kan få et job - og til hvilken løn. Dette taler samlet set imod at lave store investeringer lige nu.

Tænk også på, at det du synes er fantastisk i dag, måske ikke er så fantastisk om 2 år, når du har fået et godt job med en pæn løn. Så vil du alligevel prøve at finde noget andet... Meget taler for en midlertidig løsning på problemet med naboens støj.

Mvh. Anders
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 27th July 2010, 09:42 PM
Banned
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 1,343
Standard

Nu skal du huske at basere din "eje versus leje beregning" på at renten på et flexlån, ved et normaliseret renteniveau ligger på ca. 4% + bidrag!
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 27th July 2010, 09:51 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2010
Indlæg: 28
Standard

Mange tak for svarene! Det var ikke ligefrem hvad jeg havde håbet på, men jeg vil hellere lide lidt mere end at risikere en stor fejl!
@Stangerup: Wow! Det vidste jeg overhovedet ikke. Så hvis jeg vælger at låne 500'000 af mine forældre (altså de laver et låndokument, etc), så skal min. 4% af de 500'000 betales til dem om året uanset hvilke aftaler vi ønsker at indgå? Damn, jeg skal have en ny bank der kan give noget ordentlig rådgivning.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Grøn afgift/dieseltillæg? huspålandet Off-topic 0 15th July 2010 04:29 PM
Et par ideer... STeRyou Generelt 12 14th September 2009 02:40 PM
Ideer til spinoza att107 Generelt 18 30th July 2009 11:06 PM
Nykredit: Boligmarkedet i vending. Gorrion: Boligmarkedet falder yderligere i 2008 Gorrion Generelt 41 9th February 2008 07:29 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:25 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.