Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #11 (permalink)  
Gammel 22nd September 2010, 09:09 AM
Moderator
 
Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 3,542
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af else Se indlæg
Ok, jeg har kigget lidt på brombærhaven og teglholmen. Og det er nok umiddelbart sådan nogle steder, der tiltaler os.
Men jeg googlede jo så også finansgruppen. Og det er lige akkurat det scenarie med udflytning, jeg frygter.
Er Dan-Ejendomme mere 'humane' i denne sammenhæng? Nogen der ved det?
Det var det jeg prøvede at sige. Dan-Ejendomme er bare administrator, så der er kun ejerens forlængede arm. Du kan derfor ikke generelt sige noget om hvordan Dan-Ejendomme håndterer udflytninger, da de jo administrerer efter ejerens retningslinjer.
Generelt ville jeg sige at man skulle gå efter byggeri opført med udlejning for øje. Det kunne være pensionskasser, boligforeninger e.lign., da de som regel behandler deres lejere lidt mere fair - de skal jo helst blive i markedet som udlejere.
Hvis du kigger i Sydhavnen ville jeg afgjort kigge forbi Sømærk. Du kan leje hos Finansgruppen, hvilket kan være fint nok men du skal være opmærksom på fraflytning, eller du kan leje hos boligforeningen hvor du nok mest skal være opmærksom på naboerne
Teglværkshavnen - Udlejes nu

Lejerbo har i øvrigt også en afdeling på Sluseholmen, hvor der er relativt kort ventetid.

Kigger du i Ørestad ville jeg gå efter Horisonten, som er et pensionskassebyggeri ejet af PensionDanmark.

/Bob
Besvar med citat
  #12 (permalink)  
Gammel 22nd September 2010, 09:27 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 5,136
Standard

Hej Else,

eftersom jeg af visse vist bliver betragtet som forummets almenbolignørd, kunne det da være, jeg også skulle blande mig i denne tråd.

Som Bob så fornuftigt siger, ville jeg også holde mig langt væk fra nybyggerier, der oprindeligt er bygget som ejerlejligheder. Ejerne vil på et tidspunkt gerne kunne sælge dem som nye ejerlejligheder og derfor er fraflytningsvilkårene efter min ydmyge vurdering nærmest absurde.

Vil I gerne et nybyggerkvarter, så ville jeg også anbefale jer at se på KAB/SABs (det er SAB, der ejer dem, KAB administrerer) og Lejerbos afdelinger på Sluseholmen og i Teglværkshavnen, selvsammes i Ørestad samt 3b og FSBs samme sted. Her er ventetiden alle steder relativt kort. Huslejen er endvidere også så høj i forhold til andre almene boliger, at kommunen ikke henviser til dem og at "brogetheden" nok ikke kommer foreløbig.

Kan I imidlertid klare lidt mere brogethed og vil I gerne spare op til 3-4000 på den månedlige husleje, jamen så har langt de fleste boligorganisationer i København de samme fleksible udlejningskriterier, hvor man som ansøger med arbejde i København (F1A) eller arbejde i det hele taget (F1B) indimellem kan få lejligheder endog temmelig hurtigt.

Det letteste at få er 3værelseslejligheder på omkring 80 kvm i bygggerier fra 1980erne og start90erne på Nørrebro og på Amager; her har jeg for ganske nylig hørt om ventetider ned til 1-2 måneder enkelte steder - vil I have en liste af anbefalinger til sådan noget, også? (jeg bor iøvrigt selv i sådan en afdeling og har både fået installeret min kæreste, hendes lillesøster, min bedste kammerat samt efterhånden halvmange indlægsskribenter herinde i den slags boliger)
Besvar med citat
  #13 (permalink)  
Gammel 22nd September 2010, 09:38 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Sep 2010
Indlæg: 9
Standard

Mange tak for de gode råd

Jeg vil forsøge at høre KAB/SAB og Lejerbo om Sluseholmen og Teglværkshavnen. Er der nogen, der ved om metoden med at de kontakter mig er effektiv?

Er ikke helt inde i områderne, men Ørestaden er længere ude, ikke? Vil gerne
blive så langt vestpå som muligt.

Crumar: Jeg har læst et af dine indlæg ang netop sluseholmen og ling, hvor du ikke rigtig anbefaler det område? Er det korrekt?
Jeg er meget interesseret i en liste over korte ventetider! Men er det kun Nørrebro og Amager der er aktuelle? Kender ikke så meget til de forskellige kvarterer, kun af navn og ry.
Besvar med citat
  #14 (permalink)  
Gammel 22nd September 2010, 10:00 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2010
Indlæg: 173
Standard

Hvilke områder der er attraktive for hvem er jo stærkt individuelt - med mindre man er habermas, der objektivt kan bevise at Ørestaden er 10-15% bedre end paradis.

For alle os andre er det meget subjektivt - og hvad der er 'bedst' afhænger af hvad man ønsker af lokalområdet.

Nørrebro er definitivt bedre end sit rygte (i hvert fald i provinsen).
Der er masser af liv og mennesker altid; men til gengæld meget sjældent ro. Ikke ret mange familier (i hvert fald ikke etnisk danske) men til gengæld adskillige busfulde studerende og andre unge. Nørrebro er (til trods for navnet) lidt vest for byen og i den rigtige retning i forhold til Ballerup. 350S kører ad Nørrebrogade/Frederikssundsvej hele vejen derud i en farlig fart

Sluseholmen ved jeg ikke om har noget rygte. Det er et nyt område med masser af vand og umiddelbart en rigtig hyggelig stemning. Det er lidt sværere at komme dertil og fra med det offentlige. Området ligger syd for byen og ikke helt suverænt for at komme mod Ballerup. Det er et nogenlunde trendy område fortrinsvist med yngre, velfungerende småfamilier. Jeg ved ikke om der er mange studerende derude.

Ørestaden er øst for København. Jeg synes ikke det er at regne som en del af København; men det er tilsyneladende et godt lokalsamfund med masser af aktiviteter og rimelige indkøbsmuligheder (bl.a. et okay center med BILKA og en del specialbutikker). Der er metro fra Ørestad til Vanløse/Flintholm hvorfra man hurtigt kan komme videre med S-tog til Ballerup/Malmparken...men der er næsten 20 km derud de dage man har lyst til at cykle (og cykel er det eneste rigtige transportmiddel i København, der er langt fladere end Århus).
Befolkningsmæssigt kender jeg ikke så meget til Ørestad; men jeg vil gætte på at det ligner Sluseholmen - måske med lidt flere børn i skolealderen.
Besvar med citat
  #15 (permalink)  
Gammel 22nd September 2010, 01:46 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Sep 2010
Indlæg: 9
Standard

Nå, nu har jeg forhørt mig lidt omkringm og jeg vil modtage noget materiale fra KAB omkring teglværkshavnen, hvor de har nogen ledige nu.
Er der nogen, der har erfaring med det?

Og så kan jeg se Nordea Ejendomme har en ledig i IB30. Godt nok lidt dyr, men også meget speciel lejlighed. Men er der nogen der har erfaring med selve bygningen og Nordea?

kan godt se det er lidt i den modsatte retning i fht Ballerup, men Islands Brygge ligger vist rimelig tæt på noget s-tog, så man kan komme derud inden for rimelig tid.
Er vist ret fascineret af vand og nyt
Men har overhovedet ikke været på stedet, så meninger kan jo forandre sig. Men jeg er self stadig meget modtagelig overfor gode råd om andre gode lejligheder
Besvar med citat
  #16 (permalink)  
Gammel 22nd September 2010, 02:13 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 5,136
Standard

Hej igen Else,

jeg skal undskylde, at jeg ikke er vendt tilbage før nu (arbejde og andre irriterende forpligtelser, ved I nok)

Har du tænkt på, at med et arbejde i Ballerup, så har I pludselig også masser af muligheder via alle de almene boliger i den kommune (Ballerup har Danmarks andenstørste andel af almene boliger - 58% af boligmassen); var det noget, I kunne have lyst til?

Som sagt ville jeg gerne skrive dig en privat besked om de specifikke steder, hvor jeg ville skrive mig op, hvis jeg var jer - den kommer lige her om lidt.

KAB/SABs lejligheder på Teglværkshavnen fejler efter mit skøn ikke noget og rent fraflytningsmæssigt er de jo langt mere rimelige end både pensionskasseejendommene og ikke mindst de udlejede ejerlejlighedsejendomme. Jeg har en kammerat, som boede i knapt et år på Sluseholmen (han manglede noget i en fart og bor idag 2500 kr billigere i en anden boligorganisation, jeg anbefalede ham) i SABs på Askholm (kan også findes på kab-bolig) - det var vist en temmelig afdæmpet omgang - heldigvis - da han skulle flytte derfra i april 2009
Besvar med citat
  #17 (permalink)  
Gammel 22nd September 2010, 02:21 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Sep 2010
Indlæg: 9
Standard

Crumar: Tak for svar.

Ja, jeg har overvejet det med Ballerup og kan se, vi også har mulighed for Herlev. Men er på helt bar bund ang lækre lejligheder i det område.

Og så var det nok ikke helt det der var meningen med vores flytning til Kbh. Det var jo for at 'bo coolt i byen'. Min kæreste er meget bymenneske. Og vi føler nok lidt det er for tidligt at flytte til forstæderne.

Men er da åben overfor lejligheder i det område, hvis det er virkelige hit til prisen.
Besvar med citat
  #18 (permalink)  
Gammel 22nd September 2010, 02:25 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 5,136
Standard

Det er også helt i orden; der er masser af muligheder inde i byen, også. Faktisk er det nået dertil, hvor det er en del lettere at få en centralt beliggende lejebolig i København end det er i Århus - netop fordi her er en del nyere byggerier fra efter 1980 rundtom i byen, som ikke er umuligt at få fat i. Et fænomen, som jo knapt kendes i Århus (jeg er selv østjyde, så har lidt barndomskendskab til Smilets By).

Jeg har netop sendt jer en besked med en del flere forslag vedrørende lejligheder inde i byen. Hvorvidt de er cool skal jeg lade jer om at bedømme - men de ligger i alle tilfælde relativt centralt, mange af dem.


Citer:
Oprindeligt indsendt af else Se indlæg
Crumar: Tak for svar.

Ja, jeg har overvejet det med Ballerup og kan se, vi også har mulighed for Herlev. Men er på helt bar bund ang lækre lejligheder i det område.

Og så var det nok ikke helt det der var meningen med vores flytning til Kbh. Det var jo for at 'bo coolt i byen'. Min kæreste er meget bymenneske. Og vi føler nok lidt det er for tidligt at flytte til forstæderne.

Men er da åben overfor lejligheder i det område, hvis det er virkelige hit til prisen.
Besvar med citat
  #19 (permalink)  
Gammel 22nd September 2010, 03:07 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 951
Standard

har ikke læst hele tråden, men vil da lige sige, at min lejelejlighed (2,5V i Kbh K) udlejes af et pensionsselskab og administreres af netop Dan-ejendomme.

Jeg har kun haft positive oplevelser med dem: Deres medarbejere er altid til at få fat på, vi har en suveræn vicevært, lejligheden var i tip-top stand (nymalet, nylakerede gulve, osv), da jeg flyttede ind, og jeg er tilmed blevet mødt med venlig forståelse og fairness, da jeg glemte at indsende den underskrevne lejekontrakt til tiden, samt glemte at melde mig til Dong før der var gået to måneder.

Jeg ved selvfølgelig ikke, hvor meget af mit depositum de beholder når jeg engang fraflytter, men de maler og afhøvler alle lejemål ved fraflytning, så noget tager de jo nok.

Konklusion: Positive erfaringer med Dan-Ejendomme.
Besvar med citat
  #20 (permalink)  
Gammel 22nd September 2010, 04:29 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2008
Indlæg: 2,167
Standard

Som standard næsten uanset hvem udlejer er af de større, så vil en 2 årig leje være næsten lig med "farve dep.". Der kan givet fortælles andre historier men det er med mit ret store kendskab fakta. Nordea Ejendomme er det samme, og jeg vil være forsigtig "med den ombyggede" silo, meget stort gennemtræk!
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Fraflyttelse af lejelejlighed Rosen Jura 0 7th March 2010 05:15 PM
Lejelejlighed, C/O Adresse bikemaniac Generelt 8 4th January 2010 10:32 PM
Ophæve tidsbegrænsning på lejelejlighed louisedam Generelt 41 24th June 2009 09:31 PM
Overdrage lejelejlighed? Greenie Generelt 8 8th June 2009 02:02 PM
tips til søgning af lejelejlighed ejepsen Generelt 4 19th June 2008 10:17 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:57 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.