Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 9th October 2010, 02:00 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Dec 2008
Indlæg: 100
Standard Hjælp til problematisk ejendomsinvestering

I 2005 købte jeg sammen med to håndværkervenner en brandskadet ejendom i postnummer 4652, (Hårlev, 15 km syd for Køge, 140 kvm, 700 kvm have, totalt renoveret indvendigt for 5 år siden) med det formål at istandsætte den og efterfølgende sælge den.
Aftalen var/er, at jeg lånte pengene og mine to venner renoverede og at vi deler alle indtægter og udgifter. Derfor står alle lån i mit navn og kun jeg hæfter for dem.

Desværre nåede vi ikke at få huset solgt, før krisen ramte, så nu er huset blevet til en udlejningsejendom. Vi har haft to meget dårlige lejere, hvilket blandt har gjort, at vi på grund deres uforholdsmæssige meget slid ikke længere kan leje huset ud til så høj en leje som i starten.

De kolde facts:
Pt skylder jeg 2.000.000 til realkreditten som afdragsfrie F1 lån. Desuden – og det er den der gør ondt – har vi et byggelån på 370.000 der trækker 8,1%. Dvs. alt i alt renteudgifter på runde 75.000. Hertil kommer så diverse forsikringer, ejendomsskatter etc. Oveni kommer så vedligehold pga. almindelig slid.

Den månedlige lejeindtægt er 8.000 = 96.000. Lejer er nogenlunde fornuftig og er i starten af en 4 års kontrakt. Dvs. pt. løber det – næsten – lige rundt. Men når F1 renterne begynder at stige, er vi i overhængende fare for at lide rentedøden.

Nabohuset er i år blevet solgt til 1.750, korrigeret for stand etc vurderer jeg, at vi kan få 1.9 eller på en god dag 2.0 for vores.

De eneste løsninger jeg selv kan komme på er:
1. Lejer flytter, vi sælger og differencen mellem gæld og salg dækker vi efterfølgende ind ved at optage et fælles lån, som vi så bare må gnave af på stille og roligt efterfølgende.
2. Vi sælger her og nu inkl. lejer og gør efterfølgende som i 1 (Ideer til hvor – hvis overhovedet muligt – man støver en investor op, modtages meget gerne.)
3. Jeg får genforhandlet renten på det dyre boliglån (kan dog næppe komme så langt ned, at det rigtig rykker noget)
4. Vi afventer og går efter at gnave en ordentlig bid af realkredit-gælden ved en godt timet låneomlægning så tabet ved det efterfølgende salg bliver minimeret.
5. Vi lægger indskuddene fra vores respektive aps´er ind til at dække det dyre byggelån ud (men så skal vi så vidt min revisor betale en realistisk rente til vores egne aps´er, ellers er det ikke lovligt)

Min økonomi er solid om end jeg desværre ikke har frie midler til at dække boliglånet. Omvendt har jeg 150-200 stående i mit aps ved årets slutning. Ligeledes har jeg 150-200.000 stående i aktier i mit holdingselskab som jeg dog ville være meget ked af ikke at kunne handle aktier med. Min privatbolig har desuden en vis friværdi. Men den ejer jeg kun halvdelen af, da jeg har særeje i forhold til min kone. Jeg har i øvrigt et fremragende forhold til min bank.

Mine ene ven har sund økonomi. Bor i lejebolig og har ingen gæld men heller ikke de store aktiver.

Den anden ven er p.t. presset indirekte, da hans kone er på vej i fogedretten, dvs han skal snart til at tjene til hele familien.

Begge er indstillede på at optage lån, hvis det kan hjælpe os. (Og hvis det er muligt for dem, vi har i øvrigt ikke samme bank.)

Ja, det var en lang og lidt indviklet smøre – tak til jer, der nåede til enden. Jeg venter i spænding på jeres kreative og konstruktive input.
Sig endelig til, hvis jeg skal uddybe noget.
Go´ dag
Christian
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Hjælp hjælp.. hvordan beregnes m2 prisen?? chrisvad Økonomi lejeboliger 4 10th February 2011 11:58 AM
Hjælp os... Problembarnet Generelt lejeboliger 4 14th April 2010 05:47 PM
Hjælp Thomas Off-topic 1 11th March 2010 08:55 AM
hjælp mig;( mee Generelt lejeboliger 6 1st September 2009 02:00 PM
Malmø som boligområde er problematisk bille Generelt 6 22nd December 2008 01:26 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 03:22 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.