Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 12th May 2011, 10:24 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2008
Indlæg: 341
Standard Fyringer og ejendomsskatter

Hvordan skal denne ses i den større kontekst?

Ny bølge af fyringer over Danmark

Samtidig er ejendomsskatterne ca 30.000 kr/år for en bolig til godt 2 mio kr. - det er 2-3000 kr/md, eller 1½ %, faktisk i omegnen af renteudgifterne pt. ved flex uden afdrag. Giver det ikke et betydeligt indhug i det beløb en førstegangskøber kan byde for en given ejendom? Og er det ikke en betydelig udgift for en familie ramt af indkomstnedgang?

Hvordan kan det dog undgås at nogen kommer i klemme, og er tvunget til at sælge deres bolig - på det fri marked, hvis muligt, og ellers (gru) ved tvangssalg?

Og er der nok, der kan tillade sig at købe til de nuværende priser til at suge et evt. ekstra udbud op, så man kan undgå prispres?

Når man hører banker og kreditforeninger virker det til at de tror det kan lade sig gøre - men hvordan dog? Hvad er baggrunden for denne tro? Er der nogen, der kan komme det lidt nærmere,

Vh

/K
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 12th May 2011, 11:33 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Lokation: Du får et gæt -:)
Indlæg: 6,425
Standard

Husk at læse mere end overskriften (som er misvisende) :-)

Fra artiklen:

"Vi er dog af den opfattelse af stigningen vil være af midlertidig karakter, og et udtryk for enkeltstående tilfælde – primært drevet af Nokias beslutning om at nedlægge 4.000 i alt stillinger i København," siger Tore Stramer, der er seniorøkonom i Nykredit"

"Ledighedstallene fra Danmarks Statistik har jo peget svagt nedad på det seneste. Vejen til større fald i ledigheden er selvsagt, at virksomhederne igen vil øge antallet af ansatte. Og det regner vi også med så småt vil ske i løbet af i år.

Så intet tyder på øget ledighed.

Men ellers har du ret i at boligskatterne er en betydelig parameter for mange ift renteudgifterne, af samme grund er skattestoppet jo så omdiskuteret :-)
Sagen i en nøddeskal er vel at man kan vælge to strategier: lade det hele falde og lade enhver betale sit, eller holde vejret og via bankpakker, lav rente og skattestop tro på at markedet stabiliseres sådan som det er sket de sidste +12 måneder og at væksten så stille og roligt vil komme tilbage og være medvirkende til at bevare denne stabilitet.

Sidst redigeret af silkeborg99 : 12th May 2011 kl. 11:38 AM.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 12th May 2011, 11:58 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2008
Indlæg: 341
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af silkeborg99 Se indlæg
Husk at læse mere end overskriften
Det synes jeg nu også at jeg gør. Fx.: "16.374 stillinger i april er det laveste antal stillinger i april i statistikkens historie, der går tilbage til 2004" synes jeg skurer i ørerne, når det sættes i kontekst med: "Vejen til større fald i ledigheden er selvsagt, at virksomhederne igen vil øge antallet af ansatte."

Det tyder jo netop på, at der ikke bliver ansat flere, og at der dermed er et problem.

Og når "tele-koncerne Nokia i sidste måned bebudede nedlæggelse af hele 4.000 stillinger i hovedstadsområdet ligesom mejerikoncernen Arla har bebudet nedlæggelser af afdelinger over hele landet...
...Det er dog overraskende at stigningen ikke er større – det betyder også at der formentlig er udsigt til en fortsat stigning i antallet af fyringsvarlser over de kommende måneder." sættes i kontekst med: ""Vi er dog af den opfattelse af stigningen vil være af midlertidig karakter, og et udtryk for enkeltstående tilfælde"

Så synes jeg at det sidste udsagn efterlader det udtryk, at den omtalte opfattelse i nogen grad har karakter af en forhåbning. Nokia er vel ikke begyndt at udsende fyringsvarsler endnu?

Vh

/K
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Slut med at indefryse ejendomsskatter til lav rente Nordstar Generelt 0 26th May 2010 09:38 AM
Strejke presser Carlsberg til fyringer Nordstar Generelt 3 15th May 2010 08:36 AM
Højere ejendomsskatter på vej. SilentVoyager Generelt 10 22nd August 2009 11:50 PM
Lønstigninger får skyld for fyringer BamsesFar Generelt 0 30th June 2009 07:21 AM
atter fyringer i det sønderjyske SBT Generelt 1 16th March 2009 10:49 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:02 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.