Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 27th December 2012, 09:03 PM
Member
 
Registreringsdato: Aug 2010
Indlæg: 92
Standard Nybyggeri - gode råd til opstart

Hej,

Min kæreste og jeg har netop købt en byggegrund, hvor vi nu skal have valgt det rigtig hus til.

For at komme ordentligt igang, søger jeg lidt råd her om hvordan vi skal gribe det rigtig an, så det bliver ordentligt struktureret.

Vi har tænkt os, at skulle snakke med 3-5 forskellige byggefirmaer.

Vi har en god idé om størrelse, antal rum, hvor det nogenlunde skal se ud, men vi kunne godt tænke os at få nogle gode forslag fra byggefirmaerne.

Skal vi fortælle om vores ideer til alle firmaerne, og så se hvad de kan finde på, eller skal vi være mere præcise, så de får lavet nogenlunde det samme?

Vi har også overvejet, at få en arkitekt til at tegne huset, og så spørge de forskellige firmaer hvad de kan bygge huset til.
Hvor meget skal man regne med at sådan en tegning vil koste?

Jeg har kigget lidt på denne side.
Ombygning? Få lavpris arkitektrådgivning her!

Nogen der kender til det, og kan det bruges til noget?

Alt i alt søger jeg bare nogle gode råd, så vi kan få det bedste hus til den bedste pris.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 28th December 2012, 01:48 AM
rrs rrs er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: Aug 2011
Indlæg: 11
Standard

Det er et godt spørgsmål og der er ikke et korrekt svar. Her er et par modeller og det som jeg ser som deres fordele og ulemper. Det er grov generalisering og afhænger selvfølgelig af de firmaer du får fat i, og måske især af hvilke personer hos firmaerne du kommunikerer med.

Model A - benyt en arkitekt
Beskriv dine ønsker til indretning. Vælg hvilken hustype (saddeltag(valmede/spidse gavle)/fladt tag/ensidig taghældning, udhæng/ikke udhæng) du ønsker. Giv det til en arkitekt og kør et par runder med ham indtil der ligger et skitseprojekt med plantegning og facadetegninger du er tilfreds med. Gør dig overvejelser om materialevalget, gerne ved at tage rundt til en masse prøvehuse fra typehusfirmaerne. Send tegninger samt materialeønsker til nogle firmaer og hold et møde med dem og vurder hvad de kan levere indenfor de ønsker I har.
Fordele:
* Når du mødes med husfirmaerne har du relativ god indsigt i hvad det er du vil have
* Det er let at sammenligne de forskellige husfirmaer da du basalt set beder om det samme alle steder
* I den indledende fase (tegne og materialeovervejelser) er der ikke pres fra en sælger der søger en underskrift
* Arkitekten vil typisk gøre sig overvejelser om husets udtryk, herunder placering og formater af vinduer som en bygningskonstruktør hos et typehusfirma måske vil gå mindre op i
Ulemper
* Du skal betale arkitekten for noget arbejde som du i princippet kan få husfirmaerne til at lave gratis
* Hvis kommunikationen med arkitekten ikke er god kan det være spildte kræfter eller ende i et projekt der vil være for dyrt at bygge

Model B - husfirma uden hjemmearbejde
Mød op hos husfirmaerne uden det store hjemmearbejde. Bed dem komme med 2 forslag, et baseret på en "børnetegning" du har lavet hjemmefra og et baseret på deres forslag ud fra din ønskede størrelse og antal rum. Lad dem guide dig gennem de forskellige valg der er, lige fra hustype til materialevalg.
Fordele:
* Det er lettere end model A.
* Ofte vil husfirmaet kunne komme med mere præcise priser på de forskellige til/fravalg undervejs end en arkitekt kan
* Hvis du er heldig får du en god sælger som kan give dig inspiration og ideer, og her er det en fordel af du ikke allerede er "låst" for meget af dine egne tanker
Ulemper
* Sælgerne har stor tålmodighed i at guide dig rundt, men på et eller andet tidspunkt løber den ud og de begynder at søge en konkret aftale. Min fornemmelse er dog at de ikke har for meget at lave for tiden, så der er nok lang snor lige nu.
* Du skal passe på at det ikke ender med at blive sælgerens hus i stedet for dit hus. Nogle finder deres nye huse "sjæleløse". Jeg tror risikoen for det er højere hvis huset er noget hvor en sælger mere eller mindre har bestemt mange af tingene på en eftermiddag

Model C - Husfirma med hjemmearbejde
Bestil tonsvis af kataloger og gå dem grundigt igennem. Besøg alle de prøvehuse du kan komme i nærheden af. Bliv ved indtil du har en klar ide om hvad du vil have, både med hustype, planløsning og materialer. Tag herefter nogle møder med typehusfirmaer og fortæl dem dine ønsker.
Fordele:
* Når du mødes med husfirmaerne har du relativ god indsigt i hvad det er du gerne vil have
* Det er let at sammenligne de forskellige husfirmaer da du basalt set beder om det samme alle steder
Ulemper
* Du risikerer at løsningen bliver lidt for hjemmelavet. Hvis sælgeren hos husfirmaet er god kan han dog afhjælpe det med mindre du er blevet for forelsket i dine ideer

Helt overordnet handler valget nok også om hvilken type du er. Vil du gerne ind over det hele og afdække hver eneste lille krog og og hvert eneste alternativ og bruge hundredevis af timer på det eller vil du hellere gøre det lidt mere simpelt? Resultatet bliver sikkert ca. det samme i sidste ende, men for nogle er processen og de mindste detaljer vigtige.

Ovenstående kan i øvrigt være farvet af at vi har valgt model A. Resultatet af det er indtil videre at vi synes vi har et rigtig godt projekt hvor vi kan argumentere for hver eneste lille detalje og for hvorfor det skal være sådan. For andre der kigger på det vil det nok ligne et helt almindeligt typehus. Men vi føler det er vores hus og det er vigtigt. Men det er også et projekt der er voldsomt forsinket, dels pga. en langvarig tegneproces men primært pga. en række andre forsinkelser (forsinket byggemodning, lang ventetid på byggetilladelse, vores første byggefirma gik konkurs inden de fik startet etc.). Vi har endnu ikke et hus, men vi har troen på at det bliver det rigtige hus.

Her er et par eksempler på ting som arkitekten har hjulpet os med at få i fokus. Hvis man finder den rigtige sælger i et typehusfirma kan han måske noget lignende
* Hvilken retning kigger du i når du står i køkkenet? Er der en arbejdsplads hvor du kigger ud mod rummet og evnt. ind i stuen så du kan deltage i hvad der foregår selvom du laver mad? Er der en arbejdsplads hvor du kigger ud?
* Hvilket indkig har naboerne og folk der går på vejen?
* Hvad kigger I på når I laver dagligdags ting som sidde og spise, sidde og se TV, drikke aftenkaffe i stuen, sidde på kontoret osv. Eksempelvis bygges der mange huse hvor halvdelen af personerne ved spisepladsen sidder og kigger halvt ud af et vindue, halvt ind i en mur og halvt ind i stuen. Der er også mange hvor halvdelen af dem der sidder til bords sidder med ryggen til vinduet og det er ikke behageligt. Hvis spisning bare er noget der skal overstås er det ligegyldigt. Hvis spisning er en social begivenhed hvor man sidder længe, så er det noget der skal laves ordentligt.
* Hvordan er lyset i huset i de rum I bruger ofte? Det er meget populært at lave terrasser eller "gårdhaver" via vinkler og udskud, og ja, de terrasser er enormt hyggelige og det får huset til at se flot ud. Man glemmer bare at prisen ofte er dårligere lys inde i huset fordi vinkler og udskud spiser en del lys.
* Kan rummene indrettes ordentligt til det I ønsker at bruge dem til? Vi har eksempelvis set mange stuer hvor der ikke er ordentlig mulighed for placering af TV og musikanlæg.
* Passer indretningen til jeres dagligdag? Eksempelvis bygges der mange huse hvor walk-in er i forlængelse af soveværelset, dvs. at du ikke kan vælge tøj uden at forstyrre den anden der sover. Hvis man står op på samme tid er det ligegyldigt, hvis man står op på forskellige tidspunkter er det usmart.
* Husk at huset skal være hyggeligt. Flotte og imponerende løsninger kan godt gå hårdt ud over hyggen. Vær særligt opmærksomme på store rum, rum med højt til loftet og store hårde flader (f.eks. store klinkegulve). Det kan godt være det er fedt at naboen siger "wow" når han træder ind i huset, men det er mere vigtigt at du finder dig godt tilpas når du opholder dig der.

Der kan laves tonsvis af spørgsmål som ovenstående og hvad der er vigtigt afhænger i høj grad af jeres dagligdag og hvor og hvordan I bruger tiden i huset. Hvis man virkelig vil i dybden kan der graves rigtig længe. Pointen er at valget af metode også afhænger af hvor meget krudt man vil bruge på det.

Det var nogle ord - men i virkeligheden er der vel ikke meget andet at gøre end at prøve sig frem. Hvis det du prøver ikke fungerer for dig, så prøv noget andet. Og husk at nyde processen undervejs. God fornøjelse.

Sidst redigeret af rrs : 28th December 2012 kl. 02:10 AM.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 28th December 2012, 07:40 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 3,559
Standard

Det er svært at sige hvordan i skal gøre, men jeg kan forsøge med et par indput. Det er spild af penge at bruge en arkitekt til et almindeligt enfamiliehuse projekt. Skal det være avanceret er det ok.

Ethvert byggefirma kan tegne det i ønsker. Book et møde med 3 firmaer og beskriv nøje jeres ønsker. Så kommer de med hver deres forslag og pris. Prisen vil ikke svinge kr. 50.000 for samme ønsker.

Såfremt i mod forventning ikke får jeres ønsker opfyldt i de 3 forsøg kan i altid tage et mere. Men det bliver hurtigt for rodet.

Når det nu er på Fyn du bor ville jeg starte med Huscompagniet, så får du en af de laveste priser og det er en god prisindikation over hvad det skal koste, så ville jeg tage Comfort huse, der er et lille lokalt firma og er nok lige så billige som Huscompagniet og bygger det meste, som nr. 3 ville jeg tage Villa Kvadro der også bygger en del på Fyn, de bygger som de andre 2 alt og her kan man også se prislisten på deres hjemmeside.

Jeg er sikker på at de alle kommer med et super udspil og til samme lave pris. Som jeg har sagt så mange gange før, det er vigtigt at man deltager aktivt, man skal være en modspiller.

2 indledende møder med hver er rigeligt, herefter er jeg sikker på at i ved hvem i vil arbejde videre med og meget kan herefter klares via mil mv.

Start med at booke de møder

Good Lock.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 28th December 2012, 09:35 AM
Member
 
Registreringsdato: Aug 2010
Indlæg: 92
Standard

Tak for input.

Det kan være jeg lige skal præcisere vores situation lidt yderligere.

Vores plan med huset, er ikke at få et meget unikt "arkitekttegnet" hus. Vi kan sagtens finde god inspiration i de forskellige plantegninger der ligger på byggefirmaernes hjemmesider. Der hvor vi nok adskiller os lidt, er nok vores tanker om køkkenalrum, som vi gerne vil have godt stort og skal være en gennemgående rum, hvor der kan komme lys fra begge sider. Derudover vil vi gerne have nogle store facader med høje vinduer op til loft til kip.
Det er måske nok lidt overkill at bruge en arkitekt, men omvendt er det vel ikke mange m2 der skal spares før at arkitekten er betalt.

@ RRS

Må man spørge om hvad I ca. har givet for arkitekttegninger? Og er det et meget kompliceret hus I har fået tegnet?

@ Proffen

Vi er faktisk allerede så småt igang med Comforthuse, da vi har et rigtig godt indtryk af dem og vi gerne ville have afklaret om vi kunne få designet det rigtig hus inden vi købte grunden.
Huscompagniet havde jeg egentlig i første omgang sorteret fra, da jeg mener deres huse er lidt for "standard". Men det kan da være jeg skal revurdere.
Jeg vil lige kigge lidt mere på Villa Kvadro.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 29th December 2012, 06:03 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 3,559
Standard

Mit forslag til at tage Huscompagniet i betragtning var lige så meget for at have en pris at sammenligne med.

Prøv først de 3 firmaer af såfremt de mod forventning ikke kan løse opgaven, kan du jo sende det bedste forslag forbi en arkitekt og få denne til at komme med de sidste indput.

Det er jo ikke kun omkostningerne til denne arkitekt, det er lige så meget det at han måske tegner nogle " kostbare " streger. Arkitekter har ikke en anelse om hvad tingene koster.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Nybyggeri sklent Generelt 20 2nd November 2012 09:37 PM
Nybyggeri. minutes Generelt 5 14th September 2009 10:05 AM
opstart af konsulent firma moniulven Off-topic 17 14th August 2009 07:12 AM
Nybyggeri Thomas Generelt 9 29th October 2007 07:34 AM
Nybyggeri Novice Generelt 57 5th October 2007 09:05 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 05:00 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.