Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/generelt/)
-   -   Nybyg BR15 jordvarme og solceller? (http://www.boligdebatten.dk/generelt/19801-nybyg-br15-jordvarme-og-solceller.html)

superbeszzz 29th March 2013 05:19 AM

Nybyg BR15 jordvarme og solceller?
 
Halløj,

jeg er så småt i gang med planlægningsfasen af nybyg af hus. Grunden er købt og der er "tilslutningspligt" til naturgas. Jeg er ikke umiddelbart den store fan af naturgas, og det viser sig, at man kan undgå tilslutningspligten ved at bygge efter BR15. Jeg skal dog stadig have en varmekilde og her tænker jeg jordvarme. Man ser typisk jordvarme kombineret med solceller og jeg har også fået tilbud på hus med jordvarme og solceller (6KWh).

Nu har jeg så en body, der mener han har meget forstand på solceller. Han syntes det er en dårlig ide at få solceller pga. den nye ordning, hvor man, så at sige ikke kan "lagre" strømmen. Hans argumenter lyder overbevisende.

Er der nogen, der kan forklare, om det er en dårlig ide at kombinere jordvarme med solceller i disse tider?
Kan man holde sig inden for rammen af BR15 ved nybyg med jordvarme?
Er der eventuelt noget alternativ - der må ikke bygges med skorsten.

Forskellen i pris på byggeriet er ca. 120.000 ekstra for jordvarme/solceller. Jeg kender ikke forskellen for jordvarme alene, men det er der de fleste penge hentes idet jeg ikke skal betale for tilslutning og ikke have en naturgaskedel ekstra.

sst83 29th March 2013 06:35 AM

Din ven har RET.:)

Jeg har selv gået med de samme planer om et nybygget hus, med solceller og varmepumpe, før nettomåler ordningen blev afskaffet. Min projekt blev sat på stand-by da en vej i nærheden skulle udvides. Så var området pludseligt ikke så tiltrækkende. I mellemtiden er nettomåler ordningen så lukket. Øv øv. Ærgeligt jeg ikke kom med, men hellere det, end et værdiløst hus idag.:-)

Jeg har regnet rigtig meget frem og tilbage på den nye ordning. Den er kun rentabel hvis du har muglighed at lave hele installationen selv. Men det er de færreste som kan det. Dvs. Køb udstyr i tyskland og selv sæt op. Selvfølgelig skal man også lige have køl og el autorisation som jeg dog har + en ingeniør eller tilsvarende med teknisk forståelse er heller ikke af vejen. Men hvis man vil købe sig fra det hele er min klare anbefaling - lad være,:-) behold gassen og køb et nyt kondenserende gasfyr. BR 15 energihuset har så lav energi ramme, så det nævnte alternativ med solceller vil formentlig aldrig blive tjent hjem sådan som lovgivningen ser ud nu.


Mvh

superbeszzz 29th March 2013 07:42 AM

Jeg er ikke umiddelbart særligt tryk ved naturgas. For det første er det et spørgsmål om prisen som ikke umiddelbart kan kontrolleres, dernæst er jeg "bange" for, at man inden for en overskuelig årrække kan blive pålagt tilslutning til fjernvarme, især i det område hvor jeg skal bygge, hvor der er et godt udbygget fjernvarmenet MEGET tæt på min grund.

Jeg er derfor usikker på fremtidens prisniveau og om naturgas "forsvinder" som varmekilde i DK og jeg alligevel om 10 - 15 år skal finansiere merudgiften, hvis jeg lige så godt kan tage den nu.

Evt. overvejer jeg jordvarme og så forbereder til solpaneler, således at jeg kan påmontere solceller NÅR der kommer en ny aftale.

Jeg syntes også at merprisen for både jordvarme og solceller (120.000) er ret fornuftig.

merkur 29th March 2013 07:49 AM

Måske et dumt spørgsmål - men hvad koster/ kræver det at blive tilsluttet fjernvarmen allerede idag? Eller er det slet ikke muligt?

superbeszzz 29th March 2013 08:02 AM

Det er desværre ikke muligt - ellers havde valget været let :).

Proffen 29th March 2013 08:46 AM

I kan godt glemme tilslutning til gas, det er ikke længere lovligt uanset a der er naturgas i området, der skal findes en anden løsning.

Man kan sagtens bygge efter 2015 uden solceller, det er et spørgsmål om isolering også inden for almindelige 41 cm. ydervægge med en bagmur i porebeton. Naturligvis skal man tage hensyn til placering af vinduer mm.

superbeszzz 29th March 2013 10:01 AM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Proffen (Indlæg 297094)
I kan godt glemme tilslutning til gas, det er ikke længere lovligt uanset a der er naturgas i området, der skal findes en anden løsning.

Man kan sagtens bygge efter 2015 uden solceller, det er et spørgsmål om isolering også inden for almindelige 41 cm. ydervægge med en bagmur i porebeton. Naturligvis skal man tage hensyn til placering af vinduer mm.

Det er ikke umiddelbart korrekt. Som jeg forstår det handler det om grunde udstykket efter en eller anden dato 1/1-2012 måske? Vores grund er udstykket tidligere og falder således ikke under de regler. Men det er samtidigt en af grundende til, at jeg ser naturgas som værende under afvikling.

Mit yderste lag kommer formentlig til at bestå af facadetegl.

Crumar 29th March 2013 10:13 AM

Jeg har nu også læst det samme ud af reglerne som Proffen - det er alle huse, hvor byggetilladelsen er givet efter 1/1 2013; uanset udstykningens alder.

superbeszzz 29th March 2013 10:55 AM

Interessant. Så går jeg ud fra, at kommunen må tilbyde en alternativ varmekilde. Ejendomsmægler siger naturgas. Samtlige bygherrer jeg har kontaktet, regner automatisk med tillæg for naturgas kedel når de får specifikationerne for grunden.

Crumar 30th March 2013 12:45 AM

Det ser ud til, at vi alle har lidt ret i relation til naturgasforbuddet. Jeg fandt lige Energistyrelsens orientering fra den 3. januar 2013, som Egedal Kommune har været så venlig at indscanne:

http://www.egedalkommune.dk/media/75...turgasfyr_.pdf

Der ér mulighed for at dispensere, hvis den lokale kommune inden 1/1 2013 og efter 15/6 1990 har fået godkendt et varmeprojekt for individuel naturgasforsyning i området med hjemmel i varmeforsyningsloven.

Det er ikke tilstrækkeligt, at der er udarbejdet lokalplaner med forsyningspligt til individuel naturgasforsyning.

Alle interesserede i byggegrunde i områder med naturgas er således nødt til at finde ud af, om der inden 2013 var blevet udarbejdet, vedtaget og godkendt et varmeprojekt i området efter varmeforsyningsloven..


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 03:50 PM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.