Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 26th September 2013, 07:42 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2009
Indlæg: 784
Standard USAs budgetunderskud

USAs budgetunderskud har været diskuteret herinde nogle gange før men, hvor lang tid kan det blive ved med at køre? Jeg kan ikke huske de har haft overskud på betalingsbalancen siden Clinton og det er nogle seriøse månedlige underskud (omkring 100 mia?). Det sidste jeg har læst var at budgetloftet igen skal hæves... Men hvad er ideen i at have et budgetloft, hvis man bare kan blive ved med at hæve det? Og, hvor lang tid vil man acceptere at USA kører med underskud for det virker ikke til at der er nogen snarlig udsigt til at det ændrer sig.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 26th September 2013, 09:47 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 853
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af whocarez62 Se indlæg
USAs budgetunderskud har været diskuteret herinde nogle gange før men, hvor lang tid kan det blive ved med at køre?.
De kan blive ved så længe de har flere træer i skovene og nok blæk. FED køber jo op for 80 mia. $ obligationer om måneden, så der skal nok være købere. Nu har markederne jo vænnet sig til FEDs narko sprøjte og så længe de 80 mia kan opretholde renten på US 10 year obligationen under de 3% så går det nok. Man håber derved at der kan komme ordenligt gang i væksten, men det er efter flere års QE, ikke lykkedes og indtil videre har man ca en gang om året forøger mængden af penge man sprøjter i økonomien i håb om at det så hjælper.
Problemet er bare at markederne bare lynhurtigt væner sig til de gratis penge og snart er selv de 80 mia $ ikke er nok og man skal oppe på 100 mia $ osv, så begynder det at gå stærkt ned ad bakke og finanskrisen i 08, vil i sammenligning bare være en lille bump på vejen.
__________________
___________________________________________
"Kommer planet X forbi, så er det den som er skyld i det igangværende kollaps" -hcgn

Sidst redigeret af Togryder : 26th September 2013 kl. 09:50 AM.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 27th September 2013, 11:45 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2012
Indlæg: 26
Exclamation

Citer:
Oprindeligt indsendt af Togryder Se indlæg
De kan blive ved så længe de har flere træer i skovene og nok blæk.
Næppe. Forresten er de fleste penge i dag, digitale penge udstedt i form af lån. Hvem gider at have blæk og papir, hvis der er så mange af dem, at de ingen værdi har?

De kan blive ved med at trykke dollar (dvs. udstede FED obligationer) så længde at omverden stadig har tiltro til USA, men værdien af dollaren vil falde jo mere de "trykker". Værdien'en af dollaren er bl.a. baseret på at verdens olie og mange aktier bliver handlet i US-dollars (aka petrodollar). Der er vist ikke tvivl om, at værdien af deres valuta på den måde indirekte er opretholdt at deres militærestyrke. Hvis på et eller andet tidspunkt at Kina, Rusland eller bare få andre lande begynder at handle olie i en anden valuta, så er USA på r*ven. Lige nu er USA's FED i høj grad rente styrende, men falder tiltroen til USA, så mister FED den magt og USA får blot endnu svære ved at tilbage betale deres statsgæld.


Jeg er ikke specielt optimistisk omkring USA økonomi, når man ser hvordan de håndtere krisen - som jeg ser det, så de er blot ved at opbygge endnu en boble. Deres bank-system og politiske-system er korrupt. Et system, der er ved at eliminere deres middelklasse og som iøvrigt indgår i langt flere krige end de har råd til - blot for at forsøge at bevare deres petrodollar.

Det er svært at gætte, hvad der får omverdenen til at miste troen på USA. USA er nået der til, hvor det årlige budget underskuddet for den Amerikanske stat, ikke længere kan dækkes af skatteindtægter fra det Amerikanske folk. Det kan ikke blive ved evigt. Efterhånden som USA kommer mere og mere i gæld, og flere og flere Amerikanere mister deres job, så er risikoen for borgerkrig overhængende. At en stor del af den Amerikanske befolkning har våben i hjemmet til tænderne, er ikke ligefrem befordringen for intern stabilitet.

USA kunne godt bruge en rask lille krig mod nogle af kreditorne uden for USA, så der kunne slås en stor tyk streg over den Amerikansk gæld, hvis de skulle være så heldige at vinde krigen.

Jeg siger ikke at dollaren kollapser i år, næste år eller inden for 10 år, men risikoen er der helt sikkert. Hold gerne et grundigt øje på USA's gæld her, og giv gerne selv et bud på, hvor lang tid, du tror at dollaren holder:
U.S. National Debt Clock : Real Time
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 27th September 2013, 01:36 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2012
Indlæg: 26
Wink

Ron Paul er forresten én af de få kongres medlemmer, der tør sige det lige ud:
Fed Up: Ron Paul on America's Rotten Banks - YouTube
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 27th September 2013, 01:45 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2012
Indlæg: 26
Standard

Måske kan den kommende stats-gæld-krise bruges til at kaste vores nuværende bank-system på porten, ligesom de gjorde på Island:

Ron Paul: Iceland Dismantles Corrupt Gov't Then Arrests All Rothschild Bankers... - YouTube

Man skulle jo nådigt gå glip af at udnytte en god krise ;-)

Nuværende bank-system: Banking - the Greatest Scam on Earth - YouTube
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 27th September 2013, 02:07 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2008
Indlæg: 7,195
Standard

Problemet er vel at omverdenen desperat ønsker at have tillid til USA's økonomi, fordi mange lande lever af at eksportere til USA. Den eksport er jo væk hvis USA går konkurs. Derfor vil man hellere opretholde illusionen mod bedre vidende.

Måske vil det være godt på lang sigt men på kort sigt findes der næppe et land i verden der vil undgå at blive negativt ramt hvis illusionen om tillid til USA's økonomi brister.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 27th September 2013, 06:41 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2010
Indlæg: 1,868
Standard

De trykker vel deres egne penge så der ingen hindringer, men måske dollars er på vej til at blive mindre værd
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 27th September 2013, 10:12 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2012
Indlæg: 867
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af wombatten Se indlæg
De trykker vel deres egne penge så der ingen hindringer, men måske dollars er på vej til at blive mindre værd
Hvis dollaren mister sin verdensvaluta status og alle de mange "trykte" penge finder vej tilbage til USA vil der ske en massiv inflation. For USA har det selvfølgelig den fordel at gælden hurtig forsvinder, mens det for USA kreditorer primært Kina vil være surt show. Men samtidig vil det medføre et massivt værditab i USA og sandsynligvis kaste landet ud i kaos og måske endda borgerkrig. De fattige men bevæbnede masser vil sikkert kaste sig frådende over den rige del at befolkningen som sidder på langt hovedparten af værdierne.

Det bliver ikke noget kønt syn NÅR det sker.
Det er kun et spørgsmål om tid selvom der kan gå mange år.

Hvordan det så vil påvirke den globale økonomi kan man kun gisne om, men det vil helt sikkert få den nuværende finanskrise til at blegne fuldstændigt.

Sidst redigeret af TARA68 : 27th September 2013 kl. 10:20 PM.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 28th September 2013, 05:45 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2009
Indlæg: 116
Standard

Haha ja Ron Paul har klart forstået det hele! Inflationen kommer paasas på.. 5 år senere og der er ikke sket en skid! Ufatteligt at forudsigelser der er HELT i skoven ikke får nogen konsekvenser!

Problemet i USA og Europa er IKKE budgetunderskud! Problemet er snarere at underskudene ikke er store nok. Midt i den værste krise i 3 generationer vælger alle at gå amok over underskud og spare løs hvor de burde fokusere på arbejdsløsheden og om ikke investere så i hvert fald ikke skære ned på fx dagpenge.. Konservative politikere og økonomer bruger krisen som undskyldning for at skære ned på velfærdsstaterne fordi de synes disse er for store.. Det er ren politik og har intet med makroøkonomi at gøre, ufatteligt at socialdem og de radikale er røget med på vognen herhjemme.. Vis mig en uafhængig vel-citeret økonom der pt taler om at budgetunderskudene er for store og der derfor skal spares yderligere.

FED trykker penge i håb om at skabe inflation.. Både i USA og EU et det stadig truslen om deflation der er størst. Inflationen kommer først når der er gang i den igen. Hvis dollaren falder vil de juble i Washington for det vil skabe øget beskæftigelse pga øget export.
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 29th September 2013, 08:12 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2011
Indlæg: 17
Standard

Så er det igen, igen tid til budget forhandlinger.

BBC News - US braces for possible government shutdown
US braces for possible government shutdown.

Citer:
The US government is bracing for a possible shutdown, as Republicans and Democrats in Congress remain deadlocked on a budget to continue its funding.

Agencies have begun making contingency plans ahead of the 1 October deadline to pass a new funding resolution.

The Senate has passed a bill to fund the government until 15 November.

But House Republicans have said they refuse to approve the bill without a provision to strip funding from President Barack Obama's health law.

The Senate is controlled by Mr Obama's Democratic party, while the Republicans hold the majority in the House of Representatives.

As a result, lawmakers are at a stalemate as the deadline approaches.

Government agencies have been selecting workers considered essential should funds stop flowing. [more at link]
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
USAs hedebølge og klimaoverdrivelser Vymer Off-topic 2 24th July 2012 05:34 AM
USAs statsgæld downgraded Vymer Generelt 4 22nd July 2010 10:45 AM
USAs gæld og dollar kurs gertk99 Generelt 23 18th January 2010 09:40 PM
USAs økonomi i fuld flor? jensks Generelt 41 26th September 2009 11:34 PM
USAs katastrofe: Bush familien SortKaffe Generelt 47 26th September 2008 11:13 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 05:48 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.