Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/generelt/)
-   -   Tvangsauktioner Maj 08 (http://www.boligdebatten.dk/generelt/2168-tvangsauktioner-maj-08-a.html)

Thomas 7th June 2008 08:36 AM

Tvangsauktioner Maj 08
 
Jeg var en af dem, der var lidt tilbageholdende, da februar tallene kom; fordi der kunne være tale om opgørelsesproblemer; men nu er væksten tilsyneladende etableret.

Glem de "historisk lave" tal. Tiden er skruet tilbage til 2005 på indeværende tidspunkt - det ses bedst af år-til-dato tallene.

Jeg vil påpege antallet af flerfamilieejendomme, som lader til at have en heftig fremgang i år: Det betyder flere boliger bliver påvirket, end det fremgår af det rene tvangsauktionstal.

Jeg véd ikke om andre end den lille fortryllende Ulrikke - der sender så mange på den fornøjelse - der kan finde trøst i disse tal.

Thomas 7th June 2008 08:46 AM

Hvad går på tvang
 
En sag er ejerlejlighederne - det er slemt nok; men det er parcelhusene, der trækker læsset her.

A propos den små Ulrikke og DST, som det ses af vedlagte, er der ikke voldsom sæson i tvangsauktioner - ok 1 kvartal er lidt værre efter at julemanden er taget hjem - men ikke noget der berettiger til at fnidre med med dubiøse historiske erfaringer, når der er tonsvis af ny information.

Ja, jeg véd udmærket at 2 kvartal 2008 ikke er afsluttet!

Thomas 7th June 2008 09:09 AM

Vi er ikke i begyndelsen af 1990érne - endnu.
 
Min baggrund for pessimismen er:

1. Der er i de sidste 5 år opført en ca. 100.000 overflødige boliger - bla. fordi der ikke var boligmangel i 2003 - de skal afsættes. Bygherrerne har ikke finansielle kræfter til fortsat at betale renter på en gæld - uden dækning i realværdier - renterne fortsætter nemlig opad.

2. Flexrenten ligger p.t. OVER 5% p.a. Den har IKKE stabiliseret sig på niveauet inden dykket i januar/februar 2008. Det vil klemme de familier yderligere, der har klaret rente forhøjelsen ved årsskiftet - nogle af dem må give op.

3. Hidtil har dødsboer holdt en høj pris p.gr.a. arvingernes fantasi om værdien af deres barndomshjem. Dels kommer der nogle salg fordi et dødsbo skal gøres op på et tidspunkt, dels vil der komme en fremrykning, fordi bobestyrerne vil være klar over at udskydelse betyder yderligere tab. Ren ketchup effekt.

4. Priserne vil som følge heraf blive yderligere trykket. Insolvensen er p.t. teknsik; men med stigende renter kan denne insolvens blive en helt konkret realitet.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 12:31 PM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.