Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/generelt/)
-   -   Nyt tag eller vente...? (http://www.boligdebatten.dk/generelt/24762-nyt-tag-eller-vente.html)

Vupti 4th August 2015 08:47 AM

Nyt tag eller vente...?
 
Hejsa,

Det nye "gamle" hus har et tegltag fra først i tresserne. Tilstandsrapporten siger min. 10 år og det gjorde min "mand" - byggesagkyndige også - hvis vi sendte en erfaren murer op på loftet for at understryge et par dage.

Efter vi er flyttet ind, så har jeg set mig lidt sur på det tag. Det ser altså ikke betryggende ud og sollyset står ind mange steder - ventilationen er i hvert fald i orden. Og jeg kan godt lide at tingene er i orden i stedet for at håbe på det holder indtil næste storm/skybrud. Har også haft en murer ude (som måske ville have lidt arbejde), som sagde at en fuld overstrygning/understrygning ville gøre underværker for de næste 10-15 år, da teglene og træværket er som sådan er i fin stand. Uden at have forstand på det, så synes jeg godt nok det originale puds er porøst - over det hele. Dette tog byggesagkyndige ikke fat i.

Spørgsmålene går først på investeringen i taget:

1) Under- eller overstryge for 35-75k DKK?
2) Nyt tag på med det samme? Der skal ikke tages hensyn til isolation/energi mv, da det ikke er et problem

Der er økonomiske fordele/ulemper ved begge. Selvom det bliver dyrere, så er det måske bedst at give de 35-75k nu velvidende at der kommer en større regning på et langt senere tidspunkt (og når man ikke har 3 små dyre børn og hund) - hvis man overhovedet bor der til den tid. Samlet bliver det måske 350k ialt med lappeløsningen og nyt tag på senere tidspunkt, men ville ikke skulle ud og låne penge, hvis jeg laver den manøvre. Det skal jeg med et nyt tag her og nu.

Derefter - Skal det være en overstrygning eller en understrygning (klassisk rødt tegltag)? Med gummi eller mørtel?

Andre erfaringer/indspark?

Tusind tak

terp2004 4th August 2015 10:30 AM

Understrygning med hydraulisk mørtel og fæhår.
http://www.weber.dk/facade-og-mur/ve...delse/tag.html
Har du set et gammelt tag før? Understrygningen vil jo netop lappe de steder, hvor sollys kommer igennem. Ingen grund til at hive gammel mørtel ned med mindre, det sidder helt løst. Tag en runde selv med skruetrækkeren og se, hvor meget, der falder ned. Få tre tilbud, så du har noget at sammenligne med. Husk som præmis, at de skal understryge med mørtel og fæhår - ikke noget med pu-skum eller andet nederdrægtigt.
Har du gjort op, hvad du vil bruge tagrummet til, hvis du får nyt tag. Vil du inddrage det til "bolig" med Velux-vinduer und so weiter eller skal det "bare være "tag. Det er surt at få lavet nyt tag og så et par år efter finde ud af, at man havde andre idéer med taget.

Vupti 5th August 2015 07:19 PM

Mange tak for dit svar og din tid. Har selv fået div. feedbacks, som ikke har været til at vurdere, da det netop er første gang jeg ser så gammel et tag og er forbavset over hvor enkelt og ukompliceret, men også skrøbelig, det ser ud. Har idag haft endnu en erfaren håndværker på besøg for at indhente flere tilbud og han var til hestehår og mørtel og mente, netop som min byggesagkyndige, at det kunne klatrepareres og holde i mange år. Alt efter prisen, så tror jeg sgu det bliver ham og hans løsning vi satster på....

poro 8th August 2015 01:38 PM

Vil også klart sige understrygning, så kan man altid skiftet taget om 10 - 15 år hvis man vi have et nyt look. Men endtil da understrygning.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 07:29 PM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.