Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #101 (permalink)  
Gammel 10th February 2016, 04:50 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2012
Indlæg: 923
Standard

Problemet med de små firmaer er soliditeten.

Personligt ville jeg foretrække et firma med en rimeligt stor overskudsgrad, og godt renommé.

Det er svært at sige hvor HC er på vej hen med en sag som denne, og ny ejer. Vi var glade for dem under vores byggeri, men det er jo også lidt siden efterhånden.

Jeg ville være mere nervøs ved et lille firma - I eksemplet her, har Huscompagniet trods alt pengene hvis det ender med de taber en retssag.

Er det en lille tømrer/murer, lukker han biksen, og så kan man sagsøge tjaa.. et cvr nummer?

Men jeg må da indrømme at sagen her får konkurrenterne til at se bedre ud (L&R, Eurodan pt.)
__________________
Vi byggede med et typehusfirma, se byggeriet og overvejelserne på http://mosebyvej.blogspot.com
Besvar med citat
  #102 (permalink)  
Gammel 10th February 2016, 04:52 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 1,162
Standard

Jeg forstår dine /nysgerrig nybyggers tanker ( & bekymringer), og kan da ikke sige mig selv helt fri for at have samme.

Men; jeg tror ikke at man kan finde et eneste byggefirma, som hverken bygger fejlfrit og/eller har en "fejlfri" kundebehandling

Det som jeg tænker er "moralen", er at man - lige meget om man bygger med et stort el. en lille byggefirma - skal hyre en Byggesagkyndig til at følge byggeriet. Og sætte betingelser op for betalingen, herunder at en given garantistillelse, ikke skal være én som byggefirmaet kan hæve når de selv synes det.
Besvar med citat
  #103 (permalink)  
Gammel 10th February 2016, 04:53 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Lokation: Du får et gæt -:)
Indlæg: 6,320
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af nysgerrig nybygger Se indlæg
Nu har jeg da vist fået rigeligt info omkring Huscompagniet..

Vi går stadig med byggeplaner og jeg takker alle som har deltaget i denne tråd og det betyder meget, at det er uvildige folk som kommer med konkrete forslag og gode råd.. Det kan alle nybyggere tage med.

Det som jeg hæfter mig mest ved er, at Huscompagniet ikke tager ansvar og får løst denne sag.

Det får mig til at kigge mod knapt så store byggefirmaer, hvor dialogen er tættere og man ikke bliver spist af med løs snak.

Betaling ved indflytning. Det var jeg før jeg begyndte at sætte mig ind i konsekvenserne af det stor tilhænger af. Vi kunne spare lidt penge på den måde, men hvis det kan udvikle sig til sådan en sag, hvor vi ikke selv kan tilbageholde penge så tør jeg simpelthen ikke og vil hellere bruge lidt ekstra på ratebetaling, så jeg er i mere sikre hænder.

Nu har jeg læst mange kommentarer på Facebook omkring Huscompagniet og denne sag, men disse kunder er tydeligvis ikke de eneste..

Der ses et tydeligt billede af at kunder som har købt hus for år tilbage er mere tilfredse end kunder som er ved at bygge eller lige har fået huset. Jeg tror de er blevet mere penge griske efter de er blevet opkøbt af en stor kapitalfond som åbenbart er ligeglad med denne lille "borger"

Jeg har fundet et par eksempler herunder. Blot de 5 sidste inde på deres fc side, så der er nok mange flere..

Hvor er det en trist sag!
Vi har selv en verserende sag med Huscompagniet, og den synes vi sandelig også er alvorlig, og hvor kan vi genkende mange af de ting der bliver skrevet om Huscompagniet her – desværre!
Jeg ønsker familien alt det bedste.

De billeder taler bare for sig selv. Noget er af mindre karakter ja- som sikkert ofte finder sted i byggerier. Men de andre ting, såsom manglende lim imellem h+h elementer, kan KUN give problemer i længden. Stakkels familie. Huscompagniet i burde lægge...

Hold kæft en gang lort at lukke ud. De 100 billeder taler vidst for sig selv. I skulle fanme skamme jer!

Om jeg på nogen måde forstår hvordan det kan komme så langt ud. Det kan godt være I har bygget mange fine huse, men hvorfor sørger I så ikke for at lave en genstart på det her. Den stakkels familie der skal igennem det. Jeg føler med dem. Har selv små ...

Forstår ikke at I kan være det bekendt HC! Vi har selv bygget ved jer, og mangler stadig at få lavet fejl og mangler her 1 ½ år efter. I er så sløve til at få rettet fejlene, det virker som om I bare venter på at folk bliver trætte af det og tænker det er ligemeget...I har alt for travlt, hvilket resulterer i mange fejl, så lav det da for pokker ordenligt fra starten af. Vi vil ikke anbefale jer til andre, desværre.

Vi har selv bygget hus med huscompagniget og står nu også med rigtig mange af de problemer, som andre skriver om herinde. Vi havde det bedste indtryk af hc, lige indtil vi skrev under. Derfra har det været op ad bakke lige siden. Nu godt 6 måneder efter vi er flyttet ind bøvler vi stadig med ikke overholdte aftaler om manglende udbedringer af fejl og mangler. Jeg vil aldrig overveje at bygge med hc igen og jeg fortryder, at jeg ikke har haft en byggesagkyndig med fra start.

Lad os nu holde os til den konkrete sag. HC bygger 2-3 huse hver dag, så en 100% ren track record opnår man aldrig.
Besvar med citat
  #104 (permalink)  
Gammel 10th February 2016, 07:16 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 163
Standard

Enig med Silkeborg.

Derudover er det jo rimelig nemt at skrive ting på internettet. Hvis jeg var blevet behandlet sådan, så skulle der heller ikke meget til før et par ekstra facebook brugere skrev og bakkede mig op med mere eller mindre sande/usande historier.
Besvar med citat
  #105 (permalink)  
Gammel 10th February 2016, 08:00 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 3,746
Standard

Jeg mener bestemt også man skal holde sig til den konkrete sag, men stort set alle tråde har det jo med at gribe om sig. jeg er ikke overrasket over at der via deres egen facebook side er nogen andre utilfredse der kobler sig på, faktisk positivt overrasket ov er at der ikke er flere der ikke gør.

Naturligvis er der vel ikke så mange der følger en facebook side bare fordi de har leveret ens hus, men når vi skal tage de positive briller på, så er der få ud af de ufattelig mange huse de har bygget, der har noget at være utilfreds med. Seriøst hurra for det.

Modsat forstår jeg så heller ikke dem, der bare er "jubelidioter" og mener at det Huscompagniet har lavet i den omtalte sag, er ok og det så er kunden der er et brokhovede. Der er vel lige så mange af dem, som den der reelt ikke er tilfredse.

Lad os følge fakta i den pågældende sag Jeg interesserer mig for selve forløbet, hvordan takler Huscompagniet den sag, ikke mindst betaling ved indflytning probelmatikken. Kan og vil de trække bankgarantien når huset er " indflytningsklart".?
Besvar med citat
  #106 (permalink)  
Gammel 11th February 2016, 08:26 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2008
Indlæg: 111
Standard

Mht. alt det her med ratebetaling og betaling ved indflytning, så vil jeg lige nævne at jeg da bestemt ikke synes rate betalinger er den gode løsning. Der er nok plusser og minusser ved dem begge.
Da vi startede med at kigge på at bygge, der var ratebetalinger bestemt ikke populært. Ved ratebetalinger kan man vel have bygget et halvt hus og betalt halvdelen, hvorefter ens byggeri kan komme i problemer, og man ikke har sine penge.
Jeg siger hermed ikke, at betaling ved indflytning så er bedre, det kommer nok helt an på hvilken situation man lige er i, og hvordan det går for byggeriet.

Efter råd bl.a. herinde fra, så sørgede vi sammen med vores advokat for at vores garanti til HusCompagniet ikke var den de standard har i kontrakten, hvor de bare kan trække pengene, men en normal bankgaranti. (Jeg tror også vores advokat ville have nævnt det, selvom vi ikke har læst det herinde).
Hvordan det havde fungeret, hvis vi ikke ville betale det ved jeg ikke, men jeg ved at banken ikke betalte nogle penge ud, før vores advokat havde sagt at det var det de skulle.

Vi havde forøvrigt også fået ændret i kontrakten, så alle materiale ændringer skulle godkendes af os, og så det ikke kun var væsentlige mangler og fejl der skulle være ordnet inden udbetalingen, men fejl og mangler i det hele taget.

Som jeg har nævnt tidligere i tråden, så synes jeg den konkrete sag er ret så ekstrem, og den er ikke køn for HusCompagniet.

Når det er sagt, så vil jeg bare sige, at jeg altid vil råde folk til at få professionelt hjælp i form af advokat og byggesagkyndig, for det er sgu mange penge det handler om, og et voldsomt projekt at begå sig i, for en normal person der ikke lige arbejder med husbyggeri til dagligt. For os gav det i hvert fald en tryghed, som jeg ikke ville have været foruden.
Besvar med citat
  #107 (permalink)  
Gammel 14th February 2016, 03:32 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 3,746
Standard Status 14.02.16

Køberne af projektet har sendt en lille opdatering. De har haft en del henvendelser fra andre og herunder naboer der har bygget med Huscompagniet med meget dårlige erfaringer og en del der bare har en smule dårlig erfaring. Fælles for alle er at de tilkendegiver at de nok ikke mener at de har en chance for at få deres indsigelser / mangler udbedret. Der er jo ikke de store muligheder for repressalier, pengene er jo afsendt fra de respektives pengeinstitutter.

Praktisk river Huscompagniet en gavl ned samt retter en del andre ting, DTI skal gennemmåle tagkonstruktion og indeklima for svamp, hvorfor Huscompagniet fritlægger dele af taget. Der er en del dialog omkring tagvinduerne og mulig indflytning.

Der er ikke dialog om eksisterende skjule mangler, der er dokumenteret tidligere via fotos, Huscompagniet har ikke taget initiativ til at dokumentere at disse mangler er udbedret inden arbejdet er fortsat.

Bygherre fremhæver at der fra Huscompagniet er kommet en kompetent byggeleder på, hvor bygherre fornemmer at " der er kommet andre boller på suppen ". Desværre er dette ikke sket fra den tekniske chefs side, der er forsat en arrogant holdning og en " man ikke skal vende ryggen.

Bygherrerne er trætte og afventer deres advokats råd til hvad de skal gøre. Er huset frikendt for svamp er indflytning en mulighed. Her vil spørgsmålet omkring Huscompagniets mulighed for at stille krav over for købers pengeinstitut skulle stå sin prøve. Bygherre mener at det har deres bank og advokat styr på.

Ovennævnte er en kortfattet gengivelse af fakta fra bygherrer, der opfordrer enhver til at kommenterer forløbet. Det kan ikke selv overskue at deltage i debatten her i dette forum.
Besvar med citat
  #108 (permalink)  
Gammel 14th February 2016, 04:15 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 2,465
Standard

Så HC forsøger at polere lorten for at sige det lige ud. Trist trist. Man kan kun håbe de ender med at må lukke på sigt.
Besvar med citat
  #109 (permalink)  
Gammel 14th February 2016, 04:25 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2008
Indlæg: 1,056
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Dahl Se indlæg
Så HC forsøger at polere lorten for at sige det lige ud. Trist trist. Man kan kun håbe de ender med at må lukke på sigt.
Jep. Ikke overraskende.

Jeg ville være rødglødende af raseri.

P
Besvar med citat
  #110 (permalink)  
Gammel 14th February 2016, 04:28 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 2,465
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Porgan Se indlæg
Jep. Ikke overraskende.

Jeg ville være rødglødende af raseri.

P
Likewise. Det er bedrageri i millionklassen. Men det er blot endnu et skyggeområde i dansk lovgivning.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
LTM arkitekt og byggefirma SabrinaFrederiksen Generelt 4 30th June 2015 01:11 PM
Seriøst byggefirma. SabrinaFrederiksen Generelt 14 24th June 2015 10:13 AM
Byggefirma i Århus rrs Generelt 12 2nd October 2014 03:33 PM
Byggefirma navn? docbone Generelt 7 2nd April 2012 03:55 PM
Uheldigt byggefirma! thsv Generelt 1 1st August 2008 10:52 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:45 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.