Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/generelt/)
-   -   Bytte bolig (http://www.boligdebatten.dk/generelt/2610-bytte-bolig.html)

godide 6th August 2008 09:16 AM

Bytte bolig
 
Skulle vi tage og bytte bolig ?

Jeg kan forstå det sådan, at markedet oversvømmes af boliger BL.A på grund af, at folk ikke kan komme af med deres boliger, fordi folk ikke kan komme af med deres boliger, fordi folk ikke............. osv. osv.
Diverse ejendomsmæglere opfinder flere og flere spekulative forsikringer mv. som påstået skal gøre det lettere for folk. osv. osv.
Skal vi ikke bare bytte og så oven i købet spare salæret ?

Fx. har vi en dejlig villa i Brøndby Strand/Vallensbæk med 3 store B'er. Vi søger en villa længere sydpå pga. vores arbejdspladser. Skulle der mon være nogle dernede som fx. ville tættere på København, og som kunne tænke sig at bytte villa ?

Jeg har tjekket nettet for diverse domænenavne tangerende "boligbyt.dk", men de var taget, så måske er der andre der har fået samme ide'.

Mvh
Godide'

thsv 6th August 2008 10:08 AM

det hedder vist Mageskifte!
 
Mageskifte - Wikipedia, den frie encyklopædi

Men man kan da oprette en billig annonce på Robinhus, bare den ikke bliver for amatøragtig, så skulle du kunne finde mulige bytte-emner/købere, og så købe det hus I søger.
Problemet er jo nok snarere det spænd, der er mellem jeres forventninger til salgspris overfor købernes do. til købspris.

smut 6th August 2008 10:50 AM

Det er skam en god ide, men hvordan havde du tænkt dig det skulle foregå.

Ideen er god nok, men samtidig gad jeg ikke bøvle med købere, jeg betaler gerne en mægler, selv om jeg syntes,de tager sig godt betalt.

godide 6th August 2008 07:12 PM

Jeg forestiller mig en hjemmeside, hvor sælgere møder sælgere og bytter deres boliger. Formalierne skal selvfølgelig være på plads omkring prisfastsættelsen, energimærkning, mægler, advokat mv.. Naturligvis vil den ene ejendom ofte være dyrere end den anden. Afregning kan i så tilfælde aftales ml. mægler og advokat.
En sådant mødested ville måske være med til at nedbringe boligudbuddet, da det i dag ofte er tilfældet, at sælger ikke køber ny ejendom, før han har fået solgt sin egen. Dermed havner alle sælgere i en ond cirkel. Det er jo ikke alle sælgere som vil flytte i lejebolig.
Mvh
Godide

eatorbeeaten 6th August 2008 07:24 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af godide (Indlæg 40830)
Jeg forestiller mig en hjemmeside, hvor sælgere møder sælgere og bytter deres boliger. Formalierne skal selvfølgelig være på plads omkring prisfastsættelsen, energimærkning, mægler, advokat mv.. Naturligvis vil den ene ejendom ofte være dyrere end den anden. Afregning kan i så tilfælde aftales ml. mægler og advokat.
En sådant mødested ville måske være med til at nedbringe boligudbuddet, da det i dag ofte er tilfældet, at sælger ikke køber ny ejendom, før han har fået solgt sin egen. Dermed havner alle sælgere i en ond cirkel. Det er jo ikke alle sælgere som vil flytte i lejebolig.
Mvh
Godide

J
eg tror rent faktisk det kunne realiseres - og det ville da hjælpe boligejere med dobbelt husførelse ud af en kattepine. Det burde være en smal sag at stille et sådant site på benene.
Men: det løser ikke boligmarkedets grundlæggende problem: at der ikke er førstegangskøbere til stede i nævneværdigt omfang til nuværende prisniveau. Da der hvert år er en naturlig afgang fra boligmarkedet til en 1-værelses med låg, SKAL der nyt blod til for at holde maskinen kørende. Det kræver at førstegangskøbere kan og vil være med - og det kan og vil de ikke i nævneværdigt omfang til nuværende prisniveau.

smut 6th August 2008 10:38 PM

Eatorbeate.
Som du ser på boliga, er der mange boligejer, der ønsker at sælge deres bolig.
Jeg er sikker på, at der ville komme meget mere gang i markedet, hvis bytte af bolig blev sat i system, som Godide foreslår. Fra lejlihed til hus eller hus til lejlighed.

Der vil altid være nogle førstegangs købere der har råd til at købe.
Selvfølgelig er der en naturlig afgang fra boligmarkedet, men den gamle generation lever længere i dag. Det giver så mere tid for resten af førstegangs købere til at etablere sig på arbejdsmarked, med højere løn.

peter777 6th August 2008 11:43 PM

Kunne godt forestille mig, at det var et koncept, som kunne være levedygtigt på fx Robinhus. Spørgsmålet er blot hvilken slags rådgivning man skal have i den pågældende bytteforretning: er det en byggesagkyndig, som skal vurdere begge boliger, og hvordan skal han lave et oplæg til prisforhandlingen? Ja, det er lige før jeg tror man må have en uddannet ejendomsmægler ind over :rolleyes:

smut 7th August 2008 07:14 AM

På boliga - boligsiden ligger alt materiale, ejendomsmægler, byggesagkyndig, er på banen. Sælger har i samarbejde med ejendmsmægler sat en pris som er til mere eller mindre til forhandling.
Det der mangler er et koncept ( som boliga f.eks) hvor der blot mangler en måde hvor bolig ønsker bliver lagt ind. Efterfølgende kan man selv sidde hjemme og se, om der er nogen ,der søger det man selv har og modsat.
F.eks jeg har en lille hesteejendom på vestsjælland og ønsker en mindre lejlighhed. Det skulle da være mærkeligt om der ikke sidder nogen med det modsatte ønske.
Blot syntes jeg sælgere har så mange udgifter til Ejendomsmæglere, byggesagkyndige mm, det skulle være et sted hvor man ikke bliver pålagt flere udgifter.

BobDylan 7th August 2008 09:25 AM

Jeg tror ikke man skal regne med at det bliver meget nemmere. Rent faktisk er konceptet jo tydeligvis et symptom på et ineffektivt marked.
Jeg kan sagtens forstå behovet for at reducere transaktionsomkostningerne, men mæglere kan i dag fås på discountordninger til 40 - 50.000 kr. pr. hus alt inkl. De dyre er tinglysningsafgifter af skøde, pant mm. Man kan selvfølgelig også skære mægleren helt væk og nøjes med 10.000 kr. til juridisk og byggeteknisk bistand, og det er jo i realiteten det man ville gøre i byttesituation.
Dertil kommer at man skal finde en person, som har præcis de modsatte præferencer af en selv. Det øger sandsynligheden for at mindst en part gør en rigtigt dårlig handel.
Det der med boligbytte er jo primært noget der foregår i situation hvor man sidder man en lejlighed til en fast pris under markedsniveau og kapitaliserer denne værdi i en byttesituation. Sidder der to personer med en usælgelig vare pga. for høj prissætning kan de bytte, men de har jo ikke ændret deres situation væsentligt ift. at acceptere at markedsprisen er faldet, få pengene og så kunne søge frit på alle de andre huse som også er faldet i værdi. Man skal bare ikke tro at man gør en bedre handel ved at indskrænke feltet af mulige købere til lige præcis den husstand som har en interessant bolig, et interessant sted og som i øvrigt er interesseret i din ejendom og som man kan blive enige om to gange prisfastsættelse sammen med (tænk bare hvor svært det er at blive enige om værdien af et hus, så prøv en gang med to).

/Bob

godide 7th August 2008 11:15 AM

BobDylan

Jeg tror ikke det er de fleste som sælger deres bolig med hovedtanke på, at det kun drejer sig om en handel. Men mere om et nyt sted at bo af forskellige årsager fx. arbejde, børnepasning, natur...Whatever.
Vi har fx. set på 20-30 huse ml. Karlslunde og Køge, som vi godt kunne tænke os. Hvis bare en af de disse ejere fx. ville bo tættere på København var dette jo et godt udgangspunkt for en byttehandel. Om så den ene eller anden part skal lægge eller have 300.000-500.000 oven i hatten er nok underordnet. I hvert fald for os.
Jeg forestiller mig at dette kunne være med til at nedbringe boligudbuddet.
Mvh
Godide'


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:47 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.