Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 9th January 2017, 01:56 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Feb 2016
Indlæg: 19
Standard Byggefirma er en evighed om at udbedre fejl og mangler

Hej,

For 3+ måneder siden flyttede vi ind i vores nye hus, og der var nogle fejl og mangler som naturligvis skulle udbedres.

Det har så bare taget en evighed, og hver gang der skal udbedres noget kommer der en ny håndværker på besøg som jeg skal stå og forklare det hele til. Dvs. jeg har brugt rigtig meget tid på at være hjemme og på at forklare dem det ene og det andet. Og det på trods af at jeg ingen faglige forudsætninger har på området.

Under hvert besøg har de så udbedret en enkelt fejl eller to, hvorefter de kører igen. Derefter kan der gå en uge, hvorefter de pludselig dukker op igen for at lave det næste. De er såmænd flinke nok, men jeg så hellere at det var blevet lavet indenfor rimelig tid og på én gang, så vi ikke skal blive ved med denne udmattelsesaffære.

I skrivende stund overvejer jeg flere tiltag, for at få dem til at forstå at de skal se og blive færdige og lave det ordentligt. Jeg føler lidt at de bevidst trækker tiden, for at vi skal blive udmattede og give op.

Men hvad har i bedst erfaringer med? Skal jeg have fat i en advokat eller kan jeg "nøjes" med en byggesagkyndig?

Det koster jo dyrt uanset hvem jeg skal have fat i, så jeg vil gerne være sikker på at jeg trækker i de rette tråde fra start af.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 9th January 2017, 04:25 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 1,085
Standard

- umiddelbart kan jeg ikke se hvad at du skal/kan bruge en byggesagkyndig til i den situation du er fanget i (?)

Jeg mener, I ( byggefirmaet og dig) er tilsyneladende enige om at de påpegede fejl og mangler ER fejl og mangler som byggefirmaet vil (skal!) dække..?...

Jeg ville kontakte min advokat, og høre hvilke juridiske muligheder du har. 'forestiller mig at første "advokat-skridt" vil være at formulere et "skriv" om at du ønsker alle fejl og mangler udbedret indenfor en given dato.

Af ren nysgerrighed; hvilket byggefirma taler vi om ?
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 9th January 2017, 05:09 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 3,608
Standard

Min erfaring er at det ikke gør det bedre at indrage hverken advokat eller byggesagkyndig. Dialog og samarbejde er den eneste vej frem. Det kan være trægt, men bedre end alternativet.

Er I00 % enige om omfanget. Er det mangler fra afleveringsforretningen, eller er der kommet nye til. Er der lavet en konkret plan for afvikling. Er det nødvendigt at der er nogen hjemme, hvilket gøre det mindre fleksibelt. Er der en i firmaet der koordinerer mangel afhjælpningen, eller koordinerer I selv med hver håndværker individuelt.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 9th January 2017, 07:23 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Lokation: Du får et gæt -:)
Indlæg: 6,047
Standard

Brænd de næste 2 aftaler af med dem, men hold derefter fast i dine krav. Så bliver de nok også udmattede...
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 11th January 2017, 04:44 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Feb 2016
Indlæg: 19
Standard

Mange tak for jeres input, som jeg lige vil svare på herunder

@Nybyggeren4000, min tanke med at involvere en byggesagkyndig, er at han taler "håndværkersprog" og måske ved hvordan man lægger pres på et byggefirma. Det er en kringlet sag, og mange af de "håndværkere" vi har haft besøg af har ikke rigtigt båret præg af at være særlig faglige i deres arbejde. Det er såkaldte altmuligmænd, der både kan lave murer-, tømrer-, maler- og anlægsarbejde.

Det er måske en god idé, som du skriver, at give dem en tidsfrist og derefter kontakte en advokat. I købsaftalen, som jeg lige har fundet frem igen, står der at de har 14 dage til at udbedre fejl og mangler, medmindre der er leveringstid på ekstra materialer. Og det har ikke været tilfældet hos os.

Jeg har sendt dig en PB med hvilket byggefirma det drejer sig om håber det er ok. Vil ikke have det frem lige p.t., da hensigten ikke er at hænge dem ud.

@Proffen, det er også de tanker jeg har haft. Og både advokat og byggesagkyndig KAN blive en dyr affære. Jeg er dog ved at have nået et punkt, hvor jeg er meget træt af hele tiden at skulle opretholde dialogen med byggefirmaet. Føler lidt at det er mig selv der skal agere byggeleder, og holde trit med at håndværkere og leverandører holder aftalerne og laver det de skal.

Der er både tale om mangler fra afleveringsforretningen, men også et par alvorlige ting der er dukket op senere og som vi er blevet lovet at de vil ordne. Det er både indvendige og udvendige mangler, og håndværkerne er ofte helt eller delvist intetanende om hvad de skal lave - så de er nødt til at spørge mig hvad de skal lave.... og så laver de én ting ad gangen, hvorefter de kører igen. Der ligger ikke nogen konkret plan for afhjælpningen, vi har en byggeleder som er flink men som sandsynligvis også har rigtig meget at se til.

@silkeborg99 tro mig, når jeg siger at jeg været fristet til at brænde dem af rigtig mange gange "desværre" er der ofte en af os som er hjemme når de kommer. De er nu flinke nok, men ville nu alligevel hellere have haft dem færdige og ude af vores hus for et par måneder siden.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 11th January 2017, 01:02 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 3,608
Standard

Fremgår det ikke af kontrakten, at såfremt mangler ikke er udbedret inden for xx tid, er bygherre berretiget til at lade manglerne udbedre af 3 person ?
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 11th January 2017, 06:24 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2016
Indlæg: 181
Standard

Hvis du har betalt det fulde beløb, har du i praksis ikke andre trusler/sanktioner end facebook og trust pilot. Det kan du jo henkastet nævne i forbifarten. Det har de fleste typehus firmaer respekt for nu. Nu da en anden aktør har været igennem møllen andet steds på siden.

I praksis kan du nok ikke helt undgå at være involveret, da du dels bor i huset, men også skal godkende de ting de afleverer. Så en blanding af tålmodighed og en skarp retorik mod den flinke bygge leder tror jeg vil hjælpe. Forlang at de håndværkere der møder op, er blevet briefet af deres mester.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 11th January 2017, 06:48 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2012
Indlæg: 21
Standard

Er der tale om "Betaling ved indflytning" hvor hele beløbet nu er afleveret til byggefirmaet?
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 11th January 2017, 06:53 PM
Pim Pim er offline
Member
 
Registreringsdato: Sep 2016
Indlæg: 92
Standard

Hvis der er mangler for et større beløb ville jeg hurtigst muligt få fat på en advokat med forstand på entrepriseret, du har sandsynligvis en retshjælpforsikring via dit forsikringsselskab, men der er formentlig en selvrisiko på omkring 20.000,-. Hvis ikke du selv har indsigt i byggedetaljer, bliver du også nødt til at have en byggesagkyndig der kan hjælpe dig.
Jeg taler af bitter erfaring, vi havde syn og skøn i går....

Stol ikke på nogen form for dokumentation, kontroller alt selv! Vi har konstateret snyd gentagende gange med trykprøvninger, snyd med energirapporten, snyd med indreguleringsrapporten på ventilationsanlægget, og snyd med dokumentation på vores gelænder.
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 12th January 2017, 10:56 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Feb 2016
Indlæg: 19
Standard

@Proffen Af kontrakten fremgår kun at fejl og mangler skal være udbedret inden 14 dage, medmindre der er leveringstid på nye dele. Desværre står der ikke noget om at vi er berettigede til at lade manglerne udbedre af 3. person.

@XMureren De har før været gode til at reagere, efter jeg satte dem stolen for døren. I bund og grund ønsker jeg ikke at gøre en større sag ud af det end nødvendigt, men jeg kan desværre fornemme at det er en hårfin balancegang. De trækker den lige til grænsen og har gjort det nogen gange efterhånden, så selvom jeg gerne vil være tålmodig, vil jeg også gerne have udbedret diverse mangler

@Bastholm71 Jep, det var betaling ved nøgleudlevering.

@Pim "desværre" taler vi ikke mangler for et større beløb, men derimod en række småting. Vi havde en byggesagkyndig med til gennemgangen af huset, men derudover overvejer vi at få lavet en uvildig tæthedsprøvning også.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
fejl murværk/byggefirma og jer som kunde PiaVP Generelt 4 12th November 2015 01:15 PM
Manglende istandsættelse af fejl og mangler ved indflytning Ghans Generelt lejeboliger 3 4th January 2015 06:34 PM
Fejl/mangler i nybyg cerealkiller Generelt 1 16th October 2014 11:34 AM
hvad gør jeg??? - andelsbolig fejl og mangler ptrisja Generelt 2 22nd December 2009 02:05 PM
Mangler og fejl i købt bolig - hvem skal betale? mio2 Generelt 10 31st January 2008 07:53 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:11 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.