Hvis to parter i et fælles familiekøb (feks forældre og barn som køber sommerhus sammen) har optaget et fælles realkreditlån i ejendommen så hæfter de som udgangspunkt solidarisk. På selvangivelsen vil renteudgifterne blive fordelt i forhold til gældsforholdet, normalt 50/50, men SKAT skriver i dette link følgende:
"Er der solidarisk hæftelse, hvilket der ofte er ved belåning af fast ejendom, er det vanskeligt at afgøre, hvem som skal have fradrag for renteudgifter, da det i praksis er accepteret, at der ved aftale mellem debitorerne kan ske en forskydning af hæftelsen mellem parterne med den konsekvens, at rentefradragsretten forskydes tilsvarende. Forskydningen kan indebære, at kun den ene part har fradrag for renter, selvom begge stadig hæfter overfor kreditor."
Er der nogle af Jer som har erfaring med tage alle renteudgifter på kun een af parterne og hvad kræver det helt præcist af aftale ift hæftelserne? Kan man simpelthen selv indbyrdes aftale at den ene part hæfter op til 100% for lånet? Og hvad siger banken til dette? Deres udgangspunkt er jo at de 100% kan gå efter modparten i tilfælde af misligholdelse.
Sidst redigeret af silkeborg99 : 11th March 2018 kl. 09:12 PM.
Du skal bare tage renterne med det sted de skal, og ikke spekulere så meget over det. Så længe banken får deres penge er de ligeglade med hvordan i vælger at indrette jer.
I forhold til SKAT skal i kunne dokumentere jeres dispositioner og cash flowet. Selv de mest simple ting kan være svære for en kontrollant hos SKAT at forstå når det drejer sig om "familie" dispositioner. Bliver man først revet ud af køen er de nidkære i forhold til at komme til bunds.