Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 15th April 2018, 07:53 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Nov 2017
Indlæg: 15
Standard Grundkøb hos byggefirma

Vi overveje at købe en grund af Huscompaniet. Er der nogen der har erfaringer hermed og kender til evt. faldgrupper? Man er ved køb bundet af at bygge med Huscompaniet, så tænker det er sværere at forhandle på pris?
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 15th April 2018, 11:48 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Sep 2017
Indlæg: 26
Standard

Tror du har helt ret, og deres kampagne tilbud gælder typisk ikke huse på deres egne grunde. Men som jeg ser det, så kan du/i jo sagtens være taktiske ved at vise interesse for deres grunde, og samtidig få husvalg og priser på plads hos Huscompagniet inden i takker ja til at købe grunden. Har i først købt grunden og der er byggepligt hos HC, så har de jo pludselig fat i “den lange ende” og dermed fastsætte listepriser uden forhandling
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 15th April 2018, 11:52 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Nov 2017
Indlæg: 15
Standard

Tak for svar. Ift. listepriser hvad kan man så forvente af rabat. Ved det er meget individuelt, men er der nogen som kender branchen ift. hvor stor en rabat der kan forventes pt.?
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 15th April 2018, 12:16 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 1,176
Standard

- jeg har hørt at man p.t. ved forhandling kan opnå omkring 1-1,5% i rabat (-måske en lille smule mere, om man er "ihærdig" )

Og det er i såfald markant mindre end da jeg købte/forhandlede huspriser for snart 3 år siden ( - ligesom selve "listepriserne" på husene er steget....)

Som jeg fornemmer det, er det på alle mulige måder "sælgers marked" for tiden, det være sig Sælgere af byggegrunde som Byggefirmaer.....og det ved vi alle jo godt hvad betyder..
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 15th April 2018, 12:33 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Nov 2017
Indlæg: 15
Standard

Ja det var hvad vi frygtede�� Vores fornemmelse er også klart at sælgerne har overhånden pt. Der er en god tro på økonomien generelt i samfundet, høj jobsikkerhed, gunstige lån og forventninger om fremtidige værdistigninger på fastejendom. Det giver god efterspørgsel. Tænker dette både gælder nybyg og “gamle” huse, men har også en fornemmelse af, at det hurtigt er blevet dyrt, at bygge selv de senere år - både stigende grund og byggepriser måske også sammenlignet med “gamle” huse.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 15th April 2018, 08:06 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Lokation: Du får et gæt -:)
Indlæg: 6,357
Standard

Lad være med at tro at det kan betale sig økonomisk at vente med at bygge fordi vi er i en højkonjunktur. Byggeprisindekset falder ikke.

Som altid med typehusfirmaerne handler det om at have alle (de fleste) tilvalg på plads inden man underskriver kontrakten.

At I handler byggegrund med firmaet eller ej er sekundært, så vælg det setup hvis de har den rigtige grund.

Og glem så alt om de der kampagnepriser; det er jo bare trækplaster for at lokke Jer allesammen ind ad døren. I den sidste ende er det marginalt hvad I kan lykkedes med at forhandle igennem som ikke også naboen får. Begrebet kampagnepris er sagt i al stilhed et begreb som er opstået fordi kreilermentaliteten er stor herhjemme, så stor at rabat for mange er vigtigere end prisen - så det får man så - og tror man har vundet kampen :-)

Sidst redigeret af silkeborg99 : 15th April 2018 kl. 08:09 PM.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 16th April 2018, 11:06 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2013
Indlæg: 118
Standard

Nu kender jeg ikke jeres situation, men der er et par ting man efter min mening bør overveje.

Har i en bolig som skal sælges inden i kan begynde at bygge, så skal du overveje konsekvensen af at skulle trække sig fra kontrakten hvis i ikke kan få de penge for jeres nuværende ejendom som er nødvendig for at realiserer et byggeprojekt. (Man har jo hørt om en ejendomsmælger eller 2 som tager ejendomme ind til priser de ikke kan få dem solgt til). Her er nogle forskellige bestemmelser i HC kontrakterne du skal være opmærksom på, men vil ikke gå i detaljer med mindre du vil have dette uddybet.

Rabat:
Huscompagniet er jo ikke berømte for at give rabatter, men hvis man har IS i maven og tid nok kender jeg flere eksempler på, at de er villige til at strække sig en del for at få et hussalg hjem hvis de er i reel konkurrence med andre. Hvis i først har sat jeres underskrift på en kontrakt hvor der er byggepligt, så er deres fleksibilitet på prisen stort set ikke eksisterende. Det kan derfor anbefales man forhandler om den samlede pakke (grund + entreprisen) INDEN man skriver under på noget.

Funderingsomkostninger:
Vær opmærksom på om det er dyrt eller billigt at lave ekstrafundering der hvor I vil bygge. Det er en omkostning som kan svinge utroligt meget fra grund til grund, og vi havde en pasus inde i vores allonge hvor vi ville kunne trække os fra projektet hvis det viste sig, at de faktiske funderingsomkostninger væsentligt oversteg det af HC estimerede. HCs udgangspunkt i deres standardallonge var en grænse på 5% af entreprisen = 150.000 i ekstraomkostning, hvilket vi fik reduceret en del, da vi netop havde valgt grunden pga. de forventede ok jordbundsforhold (anslået 30.000 som heldigvis holdt nogenlunde stik)

Men som sagt vigtigste råd: være iskolde når i forhandler Jeg bliver helt svimmel når jeg hører hvad andre har forhandlet i rabat i forhold til os, men vi havde nogle specielle krav til en grund og havde reservation på en sådan, da der kom en anden interesseret køber, så vi blev tvunget til at skrive under. (hvilket i øvrigt ikke bare vare bluff, da jeg efterfølgende har snakket med dem som var interesseret i den grund vi endte med at købe)
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 16th April 2018, 04:44 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 3,792
Standard

Jeg er ret sikker på at de har en pris for deres huse på deres egen grunde og så en pris på det vi kalder fremmed grund.

Så du kan jo starte med at få en pris på fremmed grund, herunder hvad du kan få af rabat. Der er mange forskellige meldinger om rabatter, lige fra at der stort set ikke gives en krone til ret store batter, men det er hvad man hører, noget andet er fakta.

Af fakta har jeg eksempler på at i hvert til fælde L&R og eurodan, stort set har lukket for rabatter, samtidig at især L&R tager sig mere end godt betalt for alt omkring jordarbejde, stabilgrus og evt. ekstrafundering. Jeg er sikker på at et par debattører kan skrive under på det. Det er beløb i en anseelig størrelse, hvilket er mere en kr. 75.000 på en grund, der ellers må betegnes at være i orden, vi taler altså om mere end hvad man må forvente.

Der er en ganske god grund til L&R havde et rekord overskud på var det 128 mio.?
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Grundkøb, nybyg og låntype(r) ibanezx Finansiering 1 27th October 2017 04:34 PM
Advokat til grundkøb ? eiken Generelt 23 20th July 2016 12:38 PM
Grundkøb og budrunde - hjælp paagrundjagt Generelt 12 20th March 2015 12:19 PM
Grundkredit - afdragsfri finansiering af grundkøb animaltown Finansiering 22 11th February 2014 05:51 AM
Grundkøb Amira Generelt 5 21st March 2013 04:21 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:23 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.