Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #11 (permalink)  
Gammel 20th July 2018, 10:02 AM
Member
 
Registreringsdato: Jul 2011
Indlæg: 31
Standard

Tak for svar. Jeg er trods alt "glad for" at det ikke var en gennemsnitspris.

Stockholm er også en dejlig by, men det virker jo utrolig det skal være så meget dyrere end København. Men vi må se hvad fremtiden bringer.

Jeg synes stadig når man ser sådan nogle priser, så er det svært at forestille sig der er så mange der har råd til at være med i det niveau. Men det hjælper jo på det når folk tager lån med fleksible renter og måske uden afdrag. Men det giver en samfundsøkonomien en kæmpe usikkerheden hvis nu renterne skulle stige.
Besvar med citat
  #12 (permalink)  
Gammel 20th July 2018, 06:52 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2018
Indlæg: 1,315
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Kas Se indlæg
Jag vil lige påpege at 140.000 Dkk/M2 dog ikke er et gennemsnit for Östermalm hvilket nok ligger tættere på de ca 65.000 Dkk/M2.
https://www.maklarstatistik.se/omrad...olm/ostermalm/

Som maiaibing skriver så er det tale om de yderst bedst beliggende liebhaverlejligheder i Stockholm som forhandles i det luftlag.

Priserne i Stockholm har kun oplevet en svag stigning her i den sidste måned efter en lang periode med gradvis tilbagegang og det er næppe nok til at afblæse bekymringerne for en boble tilstand på det svenske boligmarked.

I sidste år har de Svenske storbyer oplevet en tilbagegang på ca 5% på trods af massivt nybyggeri som har hjulpet med at trække salgspriserne en smule op.

Jeg mener at den mest betydende faktor for de relativt høje boligpriser i Stockholm nu er at der aldrig var en korrektion til samligning med den i KHB under "finansekrisen" og priserne stadig er ca 30% højer.
Så efter min mening kunne der godt være en ret stor korrektion tilgode.

Den høje belåningsgrad og de til sammenligning dyre lån med variable eller kort rente taget i betragtning (svenske prioritetslån) så er der en ret god grobund for et rigtigt hårt smæk for mange boligejere hvis udlånsrenterne nogensinde igen normaliseres omkring 4-5%.

Jeg tror dog ikke det vil påvirke Danmark i en voldsomt grad siden der er betydeligt mer robusthed i realkreditlånen som helhed og pga. den korrektion som var til stede tillbage omkring 2007.
Stockholm har i rigtig mange år ligget noget højere end København. Det er vel normalbilledet. Tror ikke nødvendigvis, der forestår nogen større korrektion, som den vi så i København, selv om yderligere/nye fald ikke kan udelukkes. Største trussel i Sverige (og til dels Norge) er, at de har lånt en masse penge ved siden deres faste ejendom - noget danskerne også havde gjort, da vi fik finanskrisen, men som i stort omfang er afviklet i dag.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Boligrenterne stiger og stiger- men vil de flade igen Hellboy Finansiering 0 23rd June 2015 12:42 PM
Tvangsauktionerne stiger igen Vymer Generelt 4 6th December 2011 01:50 PM
Arbejdsløsheden stiger igen shintai Økonomi 10 1st July 2011 05:24 PM
Priserne stiger igen i Stockholm, så nu må Kbh op igen seriøs Generelt 8 13th January 2009 11:34 AM
Så stiger priserne igen??? svoetmann Generelt 57 15th April 2007 05:50 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 08:10 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.