Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 01:09 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Mar 2019
Indlæg: 2
Standard Kan et 'håndværkertilbud' være til ikke-håndværkere?? Hjælp!

HejMin kæreste og jeg har fundet et super faldefærdigt, gammelt dødsbo fra 1962. Beliggenheden er perfekt for os og derfor er vi meget fristede - dog har ingen af os erfaring med hverken nybyg eller istandsættelse. I tilstandsrapporten kan vi læse, at der både er skimmelsvamp og huset skal have nyt tag indenfor 5 år. Derfor er mine spørgsmål:Kan det overhovedet betale sig at renovere et så slidt og faldefærdigt hus? I så fald, er der nogen herinde, der har en idé om, hvad sådan noget kan løbe op i? - Huset er pt. 90 m2, men vi vil have lavet en tilbygning på 20 m2, hvis vi ender med at renovere. ELLER kan det bedre betale sig simpelthen at rive det hele ned og bygge et funkis-hus?Alle erfaringer og for og imod modtages med kyshånd!På forhånd mange tak!Mvh. Cæcilie
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 01:20 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 1,197
Standard

Som udgangspunkt vil jeg sige at det ikke kan betale sig at renovere, om det er ALT som skal laves.

Men en vigtig "detalje" er også hvor at huset/grunden geografisk befinder sig - ikke alle områder kan "bære" at der bygges nyt....
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 01:31 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Mar 2019
Indlæg: 2
Standard

Tusinde tak for svar! Hvordan kan jeg undersøge, om området kan bære, at der bygges nyt? Jeg mener desuden at have hørt, at der generelt findes begrænsninger omkring hvor meget af grunden man må bygge på, når man køber en grund - er det noget, som du kender til, nu hvor jeg har dig?
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 02:03 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Nov 2018
Indlæg: 4
Standard

Kommer vel også i bund og grund an på hvor meget i vil renovere, og hvor meget i selv kan lave.

Vil mene man kan komme langt for 1 million, specielt hvis i kan lave det meste selv. Nybyg løber også hurtigt op. Nedrivning, Fjerne jord, fundering, skal man huske at ligge oveni. :-)
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 02:21 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2012
Indlæg: 958
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af cillesofie Se indlæg
Tusinde tak for svar! Hvordan kan jeg undersøge, om området kan bære, at der bygges nyt? Jeg mener desuden at have hørt, at der generelt findes begrænsninger omkring hvor meget af grunden man må bygge på, når man køber en grund - er det noget, som du kender til, nu hvor jeg har dig?
Det er typisk 25% af grunden der må bebygges, det kommer an på lokalplanen - eventuelt hør komunen eller mægleren.

For at se hvad grunden kan bære, skal du vurdere om grundpris+3.000.000 ville være salgbart i området.

Hvis områdets dyreste hus koster 2.000.000, så kan den ikke bære det.


Mit bud er, hvis du kan lave en masse selv og sætter sin arbejdsløn til 0kr/time, er det værd at renovere, ellers er det bedre at bygge nyt.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 04:10 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2009
Indlæg: 249
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af cillesofie Se indlæg
Hej

Min kæreste og jeg har fundet et super faldefærdigt, gammelt dødsbo fra 1962. Beliggenheden er perfekt for os og derfor er vi meget fristede - dog har ingen af os erfaring med hverken nybyg eller istandsættelse. I tilstandsrapporten kan vi læse, at der både er skimmelsvamp og huset skal have nyt tag indenfor 5 år. Derfor er mine spørgsmål:

Kan det overhovedet betale sig at renovere et så slidt og faldefærdigt hus? I så fald, er der nogen herinde, der har en idé om, hvad sådan noget kan løbe op i? - Huset er pt. 90 m2, men vi vil have lavet en tilbygning på 20 m2, hvis vi ender med at renovere. ELLER kan det bedre betale sig simpelthen at rive det hele ned og bygge et funkis-hus?

Mvh. Cæcilie
Det første der falder mig ind, når jeg læser indlægget, er, at det er et ret lille hus, selv hvis I lægger 20 kvm tilbygning til. I forhold til fremtidig brug - både jeres egen men også en potentiel næste køber - ville jeg overveje, om huset kan renoveres og indrettes godt nok til fx en børnefamilie.

Hvad det koster at renovere, kommer fuldstændig an på, hvad I skal have lavet. Udbedring af skader som fx skimmelsvamp kan være både overkommeligt prismæssigt og en temmelig dyr omgang afhængig af, hvad der er skimmel i. Udskiftning af tag kommer an på hvilket tag, der er tale om og om der samtidig skal gøres noget ved et undertag eller fx isoleres samtidig. Endelig kommer prisen meget an på, hvor meget af det indvendige der grundlæggende skal renoveres; skal sådan noget som køkken og bad bygges helt forfra eller kan man nøjes med at renovere lidt på det eksisterende? Er vægge og gulve nogenlunde så det kan reddes med slibning hhv. spartling og maling eller skal gulvene skiftes og et par vægge flyttes?

Nu er overskriften "Håndværkertilbud til ikke-håndværkere", så for at give dig en idé om, hvad det koster, hvis I virkelig skal gå til den: Min familie og jeg er godt igennem et totalrenoveringsprojekt af en villa på 125 kvm + fuld kælder. Jeg er ca. verdens ringeste håndværker, og hverken min kone eller jeg har megen tid til renoveringsprojekter, så vi har betalt os fra ca. 90% af renoveringen af stueplanet (så gør vi noget mere selv i kælderen). Vi har flået stort set hele det indre af villaen ud og af større ting lavet ny varmeløsning (varmepumpe), ny rørføring, nye radiatorer, samt i stueplan ny el, nye indre vægge og lofter, nyt badeværelse, nyt køkken samt (delvist) nye gulve. Endelig har vi åbnet et par huller i facaden og fået sat døre eller vinduer i. Vi har brændt knap 1,5 mio. kr. af. De tilbageværende projekter koster os ca. 300.000 kr. alt i alt og så er der også et tag, der skal skiftes om en 5 år, og det bliver ca. 100.000. Så totalt set er vi ikke langt fra 2 mio. kr.

Vi har taget et par designvalg, der har fordyret projektet lidt, men alt inklusive tænker jeg, at 1-1,5 mio. kr. rammer meget godt for en totalrenovering af en 100-120 kvm., hvor du næsten intet laver selv.

Vi kunne for nogenlunde samme pris nok have revet huset ned og fået bygget et helt standard typehus på 150-160 kvm (vi er i Storkøbenhavn). Det havde været mere vedligeholdelsesfrit, bedre isoleret og havde haft mindre kælderareal og større areal i stueplan. Det havde også været så røvgrimt, at jeg ville have ærgret mig resten af livet. I stedet har vi nu et hus, vi er glade for arkitektonisk og som er designet efter vores hoveder indvendigt.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 04:19 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 2,740
Standard

Jeg ville altid bygge nyt med mindre det er selve huset I er faldet for, hvilket ikke virker sådan.

Der er umådeligt mange fordele ved nybyg vs renovering.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 06:02 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Lokation: Du får et gæt -:)
Indlæg: 6,372
Standard

Det er meget simpelt: tag en håndværker eller en arkitekt med ud som har erfaring med totalrenovering. SÅ skal de nok fortælle dig om huset er værd at renovere og hvad du skal regne med økonomisk.

Som udgangspunkt skal fundament, murværk og også gerne tagkonstruktion være sund. Men derudover skal huset også have dimensioner der gør det velegnet til udvidelse.

Iøvrigt meget enig med Torden, det handler om hvilket type hus du vil have, nyt eller renoveret.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 08:43 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2010
Indlæg: 1,598
Standard

Silkeborg har efter min mening fat i den lange ende. Hvis de typisk meget dyre poster som fundament, murværk og tag er i orden, så kan man godt finde huse, der er ganske velegnet til renovering. Såremt i vælger dette, skal i måske overveje, om der kan findes budget til at udvide huset med lidt mere end 20m2. Det er hurtigt dyrt at starte sådan noget op, så når man er i gang er de ekstra m2 hurtigt det værd at få med. Både for at dække for fremtidige behov, men også for at gøre huset mere omsætteligt i fremtiden. Det skal selvfølgelig også vurderes, om den nuværende planløsning giver fornuftige muligheer or en god planløsning efter udvidelse og så skal man vurdere, om det kan laves pænt og i ordentlig stil. Der findes tons vis af huse, hvor ejeren bare har klasket en tilbygning op som ser forfærdelig ud og selvom man er typen, der går mere op i at huset er rart at bo i end at det er en arkitektonisk perle set udefra, så er det noget fremtidige potentielle købere (selvfølgelig) går op i.
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 13th March 2019, 10:01 PM
Member
 
Registreringsdato: Mar 2015
Indlæg: 81
Standard

Enig i, at I skal have en med ud, som kan vurdere projektets omfang, inden I beslutter jer for, om I skal købe. Husk, at lægge 20 % oveni den pris I får til uforudsete udgifter.

Læs evt. denne udgave af Bolius med tema om håndværkertilbud: Bedre Hjem - 2019-01-11
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Oplever I også håndværkere, som ikke vender tilbage? megatronical Generelt 16 22nd October 2015 10:32 AM
HJÆLP - Hvad vil et realistisk bud være edin Generelt 5 24th February 2010 10:31 AM
Vi vil ikke være gældsslaver Kommentar Generelt 33 21st October 2009 10:51 PM
Hjælp til bud - Hvad skal prisen være? Larsen2000 Generelt 6 21st August 2008 12:43 PM
Håndværkertilbud sælger ikke praxis Generelt 2 25th December 2007 11:33 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 12:22 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.