Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 10th May 2019, 05:38 PM
dfi dfi er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: May 2019
Indlæg: 6
Standard Bliver jeg snydt på ekstrafundering her? (Milton Huse vs Huscompagniet)

Hej folk, har brug for lidt input her!

Vi har været i runde med Milton Huse og Huscompagniet. Det var et tæt løb da vi kunne godt lide begge, og havde god kemi med dem. I sidste ende vandt Milton Huse fordi de altid fik presset prisen længere og kunne finde +50.000 kr mere helt til sidst.
Efter at have tabt sagen, tilbød Huscompagniet at kigge på vores ekstrafunderingstilbud, fordi de mente at andre firmaer nogle gange henter pengene hjem, som de tidligere har givet afslag på. Det mener de så at Milton Huse gør i dette tilfælde. Kan en herinde være behjælpelig med at vurdere om det er en realistisk fast pris vi har fået på ekstrafundering? Huscompagniet mener den bør være ca. 50.000 kr billigere, altså lige præcis det som Milton Huse vandt på. Rådgiveren kunne ikke specifere hvad var for dyrt, fordi det var andre der have regnet på det.

Så en eller anden prøver at snyde mig, hvem er det? Ville sætte pris på noget input her. Tusind tak på forhånd

Geoteknisk rapport findes her:
https://drive.google.com/open?id=1go...5OFRWG7SlWjxR7

Ekstrafunderingstilbud her:
https://drive.google.com/open?id=1X2...PAOEufkjeMj9ua
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 10th May 2019, 06:01 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 3,963
Standard

Jeg ved ikke hvor mange gange der i dette forum er påpeget at man skal lade være med at skrive under på noget som helst før der er foretaget jordbundsundersøgelse og ekstrafundering og terrænregulering indgår som en del af aftalegrundlaget. Hvor svært kan det være. Løbet er vel kørt uanset hvad, jeg læser det som I har skrevet under med Milton.

Havde det været omvendt, havde Milton sælgeren sagt det samme. fakta er at sælgerne ikke ved en klap om hvad det koster at fundere / terrænregulere uanset at det kunne de lære på 30 minutter. Fakta er bare at det er politisk bestemt hvad prisen er og en del af den samlede sum. Det er da klart at år I har presset begge former, så er det pay back time når I har skrevet under. Det er vel ikke mere useriøst end at I prøver at få lavest mulige pris inden underskrift.

Fakta omkring ekstrafunderingstilbudet er at grunden faktisk nok ikke findes bedre. Den er ret plan og der er minimum til fast bund og minimum afrømningslag, man hæver huset en anelse i det eneste hjørne. Jeg vil påstå at der går maks 75 m3 ekstra sand på og ikke så meget som en deciliter mere beton. Resten er efter bogen, der skal jern i og der skal være omfangsdræn jf. jordbunds rapporten. Det skal der altid som i altid, men det er ikke med uanset at det er lige så logisk som cement i mørtel er det.

Konklusionen er at HC gerne ville have haft en sidste chance, Milton var bare lidt friskere denne gang. Glæd jer over et fint produkt til en særdeles rimelig pris. HC ville jo bare have matchet prisen, de ville jo ikke have været billigere.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 10th May 2019, 06:08 PM
dfi dfi er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: May 2019
Indlæg: 6
Standard

Tusind tak for svaret. Det vil sige at ekstrafunderings tilbuddet fra Milton er voldsomt for højt? Vi stadig mulighed for at annullere kontrakten i næste uge.

Er dette almindelig praksis eller hvad? Det er nok klokke klart det er første gang jeg gør det her, men føler mig jo snydt. Milton var hurtigt ude med et godt tilbud som HC så kun lige præcis kunne matche, med deres "absolut bedste tilbud". Min holdning var at de havde fået mulighed for deres bedste bud. Vi har ikke hoppet frem og tilbage mellem mange for at kunne presse det sidste. Det blev til 2 runder ved 2 firmaer.

Sidst redigeret af dfi : 10th May 2019 kl. 06:12 PM.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 10th May 2019, 06:30 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 3,963
Standard

Desværre er det normal praksis, meget firkantet sagt presser køberne bygefirmaerne rigtig meget på prisen og spiller firmaerne ud mod hinanden og så skal byggefirmaerne jo tjene penge et sted. Det bliver ofte på ekstrafundering og tit også på materialevalget.

Kun ganske få byggefirmaer har jern med i soklen og stort set ingen har omfangsdræn med og som sagt så er begge dele at sidestille med at der jo også skal cement i mørtlen. Der er måske 1 ud af 1000 byggerier der ikke skal jern i soklen eller fiberbeton og 1 ud af 500 hvor man ikke ANBEFALER dræn.

Byggefirmaerne skriver at de kun har indregnet et afrømningslag på 30 cm. uanset at gulvkonstruktionen alligevel fylder 50 cm. hvilket betyder at der alligevel skal afrømmes 50 cm. Teoretisk er der vel kr. 30.000 der ikke kan argumenteres for, og det lyder til at I har fået en væsentlig større rabat, så I kan vel sige at være vinder med måske 3-1

Jeg vil gerne høre argumentet hvorfor de mener der skal ekstra beton i, den kan jeg ikke regne ud. Men jern og dræn skal der i og det bestemmer de jo prisen på, de priser er nu så heller ikke helt urimelige. I skal vel også have aftalt hvad der skal ske med overskudsjorden, kan den lægges ud på grunden eller hvis ikke hvad så med bortkørsel.

Hvis priserne ender på det samme, vil det så gøre en forskel på valget. Jeg kan garantere jer at HC ville have gjort det samme, de er aldrig billigere eller bedre hvad den del angår, eller mere præcist, det er alle vist lige så gode om. Kun få firmaer har en anden politik, det er de nok ikke blevet rige af, ikke mindst fordi at køberne agerer som de gør. Lige hvad det angår betaler ærlighed sig ikke.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 10th May 2019, 06:45 PM
dfi dfi er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: May 2019
Indlæg: 6
Standard

Igen, mange tak for svaret, sætter virkelig pris på det

Så HC siger at det er 50.000 for dyrt, men det er virkelig kun 30.000 kr for meget. Det siger vel også noget om deres motivation...
Argumentet jeg fik var at det pga. "meget slappe" zoner i boring B1 og B2. Giver det mening?

Ifht. til overskudsjord, så kunne vi lave en aftale med grundsælger og milton, som løber op i noget omkring 13000 for 160 m3. Ellers havde vi fået en fast pris til 24000. Det var dog Milton selv som gjorde opmærksom på at grundsælger kunne være behjælpelig.

Sidst redigeret af dfi : 12th May 2019 kl. 11:29 AM.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 10th May 2019, 07:53 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 3,963
Standard

Fin forklaring med det slappe lag. Jeg tror Milton beregneren læser rapporten forkert, ellers gør jeg Under fundering står der godt nok at hvor der er slappe skal man fundere dybere, men det må være en frase de ikke har fået slettet, i det lille skema kan man jo læse OBL lig overside bæredygtigt lag er lig med overkant terræn fratrukket afrl afrømningslaget er lig med funderingsdybden, der alle er kanongode.

Enten spiller de på jeres uvidenhed, ellers tager de fejl eller også gør jeg det, det sidste tv avler jeg på. Men det er da et opkald til Geo Fransk og spørge til hvor de slappe lag er. Hvis jeg har ret, bør beregneren få røde ører. Så kan han jo trække den del ud og så er I jo hvor I skal være?

I kan jo også spørge HC sælgeren hvor han vil spare de kr. 50.000, har han set tilbuddet. Eller omvendt han kan jo få lov til at komme med et hurtigt tilbud
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 10th May 2019, 11:48 PM
dfi dfi er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: May 2019
Indlæg: 6
Standard

Super, tak for inputtet! Jeg får forhørt mig hos dem på mandag og vender tilbage med hvad de siger. Håber du vil evt. komme med noget feedback til hvad de siger.

Tænker ikke at jeg yderligere ønsker at forhandle frem og tilbage mellem dem. Vi har fået en rigtigt god pris som vi ønsker at gå videre med -tanken var aldrig at finde 5000 eller 10000 hist og her. Ønsker selvfølgelig bare en firma som er "upfront" omkring tingene.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 12th May 2019, 12:48 PM
dfi dfi er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: May 2019
Indlæg: 6
Standard

Jeg ved jo niks og nada om det, men vil gerne lære mere om det. Så har prøvet at læse, og vil gerne høre om jeg er helt galt på den.

Når jeg læser rapporten, så ligner det at de slappe lag henviser til diagrammerne ved boreprofil 1 og 2.

Cfv ved B1 er mellem 45-50 kN/m2, indtil de 1,4 m2, og ved B2 er de 30 kn/m2 indtil et resultat ved 1,5 m2.
Det er 18m på langs med huset, man så regner med en slap zone ned til 1,4 m, hvor det er man enten skal øge fundaments bredden, eller også skal der føres fundamenter gennem det slappe lag. Nu er det et 1-plans hus, men er det mon fordi man vil lave punktfundamenter ved den side af huset? Fordi hvis man øger bredden af fundamentet, går der vel bare hovedsageligt mere sand til, plus en smule beton? Vel ikke ~22m3 beton? Eller er det fordi man vil lave stribefundamentet helt ned til 1,4m2? (Har lige læst en artikel på bolius, jeg ved stadig intet om det)

Det giver bare ikke mening at Milton vil lave "sjov" her med vilje. Deres rådgiver har netop været behjælpelig med hvordan vi kunne spare en masse penge på bortkørsel af jord, hvor vi så går uden om deres service. Vi snakker altså 24000 kr på fast pris, han har anbefalet vi ikke tog. Noget han gjorde efter vi havde skrevet under på den betinget kontrakt. Tænker vel der er højere dækningsgrad på en fast pris ved bortkørsel af jord, da der ikke går råvare til der. Det her med ekstra beton unødvendigt virker ikke som en specielt god måde at få flere penge hjem på.
Måske er det en "livrem og sele" løsning man har fundet frem her?
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 12th May 2019, 06:10 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 3,963
Standard

Ring og spørg Geofranck, I har betalt for det, så de svarer gerne på spørgsmål.
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 14th May 2019, 04:15 PM
dfi dfi er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: May 2019
Indlæg: 6
Standard

Jeg har fået forklaringen, som er blevet bekræftet af en uafhængig bygningsingeniør.
De slappe lag findes under længden af hele huset (Fra boring 1 til 2). I den geoteknisk rapport skriver man: "Hvor der funderes over de slappe lag, skal det ved relevant trykspredning sikres, at der ikke sker gennemlokning ned i disse lag (cv = 45 kN/m2), hvorfor det kan være relevant at øge fundamentsbredden."
Ved almindelig "tynde" fundamenter her, ville der være risiko for at huset ville synke, fordi trykket kunne få betonen til at skære sig igennem jorden ved de slappe lag. Derfor gør man fundamenterne bredere så trykket bliver spredt på en større del af jorden i de slappe lag. Dvs. der funderes ned til de 0,9m, men man gør fundamenterne bredere, og det kræver mere beton.

Så synes det lyder som et helt reelt tilbud vi har fået fra Milton. Hvor stor og hvor lille risikoen er for at det synker hvis man ikke gjorde det ved jeg ikke(de skriver jo kun at kan være relevant), men synes nu det er meget fair at være på den sikre side med disse ting. Det er hvert fald ikke 30.000 der skal afgøre om huset skal synke eller ej.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Erfaringer med Milton Huse kenthedemann Generelt 3 13th August 2018 11:17 AM
Bliver jeg snydt her? KalleTheo Finansiering 2 7th October 2015 05:25 PM
Erfaring med Milton Huse metteivs Generelt 16 10th February 2015 11:41 AM
Fremleje - bliver jeg snydt? Happyjazz Generelt 3 15th August 2013 09:03 AM
Bliver jeg snydt? Beeblebrox_dk Finansiering 5 4th December 2009 08:04 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:46 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.