Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #21 (permalink)  
Gammel 18th July 2019, 04:03 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2011
Indlæg: 360
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af cp2019 Se indlæg
I forhold til at familien kommer fra 2,5% til 0,5% -Det har jo intet med bankens rådgivning eller kloge valg fra kunden at gøre
De har da ihvertfald taget mindst et klogt valg, nemlig at reagere på markedsudviklingen. Alene det bringer dem nok op i den klogeste halvdel af befolkningen. Der er jo stadig masser af folk med endnu højere rentesatser som af den ene eller anden grund aldrig får taget sig sammen til at gøre noget ved deres lån.
Besvar med citat
  #22 (permalink)  
Gammel 18th July 2019, 04:45 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2008
Indlæg: 862
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af maiaibing Se indlæg
Det er jo en ren stråmand og helt useriøst.

Økonomisk uansvarlighed hænger ikke sammen med dit huslån, men om din evne til at føre et husholdningsbudget.

At tage udgangspunkt i, at mennesker skal spare op til arvinger eller statskassen, fordi du antager, at de pludselig ikke kan styre deres egen økonomi, og ramme ca. 60% af friværdien er ganske enkelt helt irrelevant i relation til spørgsmålet om, hvorvidt det giver mening for disse to mennesker at give afkald på forbrug til glæde for dem selv og deres nærmeste.
Trådene sejler en smule i sommervarmen, så man kan hurtigt blive i tvivl. Jeg forsøger altid at betragte disse emner i generelle termer og helheder, men nu har jeg udstået de 1,5 min. videogennemgang af det ældre pars boligøkonomi. Parret stiger 100 kr. om måneden med en restgæld på ca. 800K. De går fra en løbetid på 26 år til 20 år. På mange måder ligegyldigt for pointen, men så er fakta på plads.

Vi er helt og aldeles enige om om at økonomisk ansvarlighed ikke handler om valg af boliglån, men alene om at tilrettelægge og føre en ansvarlig privatøkonomi - herunder at investere opsparing og nedbringe sin gæld. I dette konkrete eksempel, så har parret haft hele livet til at tilrettelægge deres 3. alder. Der findes naturligvis eksempler på folk, der har været uheldige (dårlige investeringer), konkurs, skilsmisse, sygdom etc. Dette lader ingenlunde til at være tilfældet for parret, og hvad med økonomien i deres potentielle 4. alder?!

Mange ældre mennesker har en meget stærk økonomi (stor formue) anno 2019, herunder mine egne forældre, og de skal naturligvis opfordres og opmuntres til at udleve deres drømme og bruge formuen som de har lyst og glemme alt om at efterlade store formuer til arvinger.

Jeg harcelerede egentligt imod det nye paradigme, om at man ikke skal nedbringe gæld og "spekulere" i at ramme nullet på dødslejet - eller i boligdebat-terminologi de magiske 60% boligbelåning. Det er uansvarligt og mange vil løbe tør for likviditet i deres 4. alder, når banken smækker kassen i.

Men mener du i ramme alvor at hr og frk hakkebøf skal realisere deres eksotiske drømme i deres 3. alder, når de ikke har formået at tilrettelægge deres økonomi i deres 2. alder og uden at kende deres kapitalbehov i deres 3. og 4. alder?
Besvar med citat
  #23 (permalink)  
Gammel 18th July 2019, 05:05 PM
Banned
 
Registreringsdato: Mar 2019
Indlæg: 952
Standard

Det er jo netop for at have likviditet hele vejen igennem at de skal tage andre lånevalg. Bemærk jeg plæderer ikke for andre forbrugsvalg, alene at de bruger de muligheder de har idag til at forbedre deres fremtidige situation.

I forhold til om man skal "ramme nullet" formuemæssigt når man går i graven er det mig egentligt også ret ligegyldigt, men nærmest i alle situationer er det for langt de fleste bedre at have belånt og være likvid.
Besvar med citat
  #24 (permalink)  
Gammel 18th July 2019, 05:25 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2018
Indlæg: 1,322
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af martin2618 Se indlæg
Vi er helt og aldeles enige om om at økonomisk ansvarlighed ikke handler om valg af boliglån, men alene om at tilrettelægge og føre en ansvarlig privatøkonomi
(...)
Men mener du i ramme alvor at hr og frk hakkebøf skal realisere deres eksotiske drømme i deres 3. alder, når de ikke har formået at tilrettelægge deres økonomi i deres 2. alder og uden at kende deres kapitalbehov i deres 3. og 4. alder?
1) Fint.

2) Du tager udgangspunkt i, at folk gennemsnitligt ikke kan overskue deres økonomi. Det er jeg uenig i. Det er meget sjældent private går konkurs i Danmark. Og pensionisterne er som bekendt dem i Danmark, der har de allerstørste formuer og hvor vi finder færrest fattige. Det er ikke USA vi lever i.

For det store flertal af boligejere er det nemt nok at ramme noget der ligner 60 pct i belåning. Det er sværere at trække bankkontoen helt ned til nul, for hvilken dag skal man bruge den sidste krone?

Jeg statser fx på, at jeg kan klare mig helt fint på mine livsvarige pensioner. Så 100% af min friværdi og formue er fri til forbrug, gaver, legater, samfundsprojekter eller projekter i udlandet etc. hvis/når jeg går på pension. Det gør jo regnestykket rigtig nem og overskuelig.

Mange ældre boligejere kan gøre det samme. Man skal blot sætte penge af til en langtidsholdbar bundindkomst og bag efter har man fuldt overblik over, hvor stor den frie formue er.

Siger ikke, at dette er den rigtige løsning for alle ældre boligejere, men blot for at vise, hvor nemt det kan gøres. De fleste boligejere kan med et minimum af sund fornuft sagtens optimere deres livsindkomst, hvis de vil.
__________________
"Boligsiderne er finansverdens pornosider"

Sidst redigeret af maiaibing : 18th July 2019 kl. 10:42 PM.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Tilbygning, Stil? søren55 Generelt 4 28th January 2017 10:03 PM
Ja husk det nu! Boligejere må sælge med tab i stor stil Xenia123 Generelt 15 19th August 2016 06:32 PM
Nordmænd køber junk i stor stil. Vymer Økonomi 6 21st July 2011 07:51 PM
Hustler-stil cirb Generelt 28 6th October 2010 02:37 PM
Hvordan shopper man rundt? sarahrene Finansiering 7 30th April 2008 10:55 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 08:57 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.