Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 21st February 2020, 10:37 AM
A_V A_V er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2020
Indlæg: 6
Standard Kælder i områder med højt grundvand

Min mand og jeg er på udkig efter vores første hus. Jeg er generelt skeptisk for kældre, da jeg selv og alle jeg kender er vokset op uden kælder og jeg synes kun at jeg hører om problemer med fugt, skimmel og vand i kælderniveau.
Min mand på den anden side elsker kældre og mener at man absolut ikke kan leve uden de ekstra kvadratmeter under huset. Han ønsker et værksted og det kan på ingen måde befinde sig i grundplansniveau (jeg har prøvet at overtale ham).
Mit forbehold er at jeg ikke køber et hus i et område, hvor der kan være problemer med højt grundvand, der er lavninger eller mulighed for oversvømmelse på anden vis.
Men jeg må også erkende at jeg er komplet novice i kældre og vil derfor vide - er det generelt dumt at afskrive hele områder, fordi der er højt grundvand?
Og hvis det nu skal være en udfordring - er der overhovedet nogen måde at løse problemet på?

Jeg bruger grundvandskortet her og vi kigger i Lyngby/Søborg/Holte https://www.dingeo.dk/kort/grundvand/
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 21st February 2020, 11:43 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2012
Indlæg: 793
Standard

Vand i kælderen er mest et problem, hvis du bruger den til beboelse. Ellers fungerer den jo faktisk som en sikkerheds-buffer op imod huset. Problemet opstår fordi folk indretter det til værelser og derfor sætter indvendig isolering mv. op og så går der skimmel i det. Hvis du bruger kælderen som kælder, bør lidt udluftning kunne klare skærene.

Bemærk i øvrigt at nye huse generelt ikke har kælder, mens ældre huse generelt har. Så valget er lige så meget dikteret af om I er til nyt eller ej.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 21st February 2020, 11:44 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2010
Indlæg: 1,166
Standard

En istandsat kælder er relativt billige købt i god stand, men de er ofte mindst ligeså dyre at sætte i stand som den øvrige bolig. Jeg renoverede min kælder og fortryder det ikke, det er skønt med den ekstra plads til opbevaring og bryggers samt ekstra badeværelse og stor stue/whatever.

Mht fugt, så er jeg ikke særligt bekymret - jeg har ikke haft brug for dræn eller andre dyre løsninger (og de tager så vidt jeg ved alligevel ikke grundvandet). Der er altid mere fugt i kældre men det er absolut ikke en garanti for skimmel. Sørg for at lufte ud og for at væggene kan ånde, så kommer man rigtig langt.

Jeg døjer højst med lidt salpeterudtræk på en smal væg men som husejer har man alligevel altid et eller andet at tage sig til omkring huset.

Uanset, så synes jeg ikke blindt man skal afskrive huse med kældre.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 21st February 2020, 11:52 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2011
Lokation: København
Indlæg: 12
Standard

Man kan også formulere det sådan, at vand i kælderen er et problem, hvis du bruger kælderen til noget. Her taler vi ikke kun om grundvand, men også oversvømmelser ifm. skybrud, længere perioder med kraftig regn osv. Fugt i kælderen er nærmest et grundvilkår, men behøver i sig selv ikke være alarmerende.

Der er ting, du kan gøre (afhængig af de konkrete forhold), for at holde vandet ude. Forskellige drænløsninger m.m. Men det koster mange penge at få lavet det ordentligt, så det skal man selvfølgelig tage med i sine betragtninger. Jeg har for nyligt hørt om et par, der har brugt i størrelsesordenen 6-700.000 kroner på at få udbedret fugtskader, lagt omfangsdræn og i øvrigt forsøgt at forebygge, at vandproblemer med nogen sikkerhed kunne undgås i fremtiden. Nu har de ro i maven og kan bruge kælderen, som de har lyst til, men der skulle desværre et par vandskader til, før de fik det gjort.

Det, at du er opmærksom på disse problemer, styrker dig enormt i købsprocessen, fordi du kan stille alle de rigtige spørgsmål og tage de rette forbehold.

Her er en artikel, der beskriver nogle af faldgruberne ved at vælge en kælder. Dermed ikke sagt, at en kælder ikke også kan give en masse livskvalitet, det handler bare om at gå ind i beslutningen om at tilvælge en kælder på et nogenlunde oplyst grundlag.

https://www.bolius.dk/boligkoebere-s...-kaelder-20817

Sidst redigeret af Dinka : 21st February 2020 kl. 11:58 AM.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 25th February 2020, 02:44 PM
A_V A_V er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: Jan 2020
Indlæg: 6
Standard Tak

Tak for svarene!

Men vores kælder (hvis vi finder et hus med kælder) skal nemlig bruges til noget. Så fugt i kælderen er klart en parameter jeg holder øje med.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 25th February 2020, 07:49 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2015
Indlæg: 164
Standard

Måske I så skal gøre op med jer selv hvad kælderen skal bruges til. Så længe den ikke skal fungere som soveværelser og andre opholdsrum, så gør det nok ikke noget at den er en anelse fugtig. Vi har selv kælder i vores hus, og bruger det som bryggers, opbevaring, værksted og træningsrum. Det fungerer upåklageligt, og der stod endda i de papirer vi fik ifbm. købet, at der kun én gang tidligere havde været vand i kælderen, og det var da der sprang et vandrør. Lignende tænker jeg at I også kan forhøre jer om.

Jeg er selv vokset op i et hus med kælder, og elsker det mildest talt. Specielt om sommeren, hvor temperaturen ligger på et fornuftig niveau.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Rødovre - områder? Pio Generelt 35 9th February 2018 03:01 PM
Er stædt på grundvand ved etablering af fundament megasun Generelt 0 17th July 2017 04:34 PM
Øget grundvand 2021 - ? philippeboissard Generelt 8 9th July 2016 03:43 PM
Afledning af regn/grundvand RHC87 Generelt 1 22nd February 2016 07:32 AM
Opstigning af grundvand/fugt i fundamentet ? RHC87 Generelt 0 18th November 2015 05:43 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:51 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.