Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (/)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/generelt/)
-   -   Solcelle tag (http://www.boligdebatten.dk/generelt/31480-solcelle-tag.html)

Perfect 2nd June 2020 09:49 PM

Solcelle tag
 
For to år siden var der en tråd om hovedsageligt Ennogies solcelle tag:
http://www.boligdebatten.dk/generelt...lcelletag.html

Jeg formoder at der må være sket en del siden da - men jeg synes ikke jeg kan opsnuse ret meget information om teknologien og udviklingen heraf.
Ennogie's konkurrent Tesla roof har, så vidt jeg er det bevidst, heller ikke gjort sig de store armbevægelser efter deres indtog på markedet omkring 2016.

Også her på boligdebatten har der været udpræget radio-stilhed om emnet.

Da vi står og skal have udskiftet vores Asbest-tag i nærmeste årrække, ønsker jeg at høre om der nogle boligdebattører der har fulgt teknologiens indtog i Danmark og som kan uddybe om det er noget der giver mening at investere i nu, eller om man bør lade det vente lidt endnu?

Mvh Martin

Fynbo777 3rd June 2020 04:16 PM

Med mindre dit primære strømforbrug ligger i dagtimerne, vil jeg på det kraftigste fraråde investering i solceller. Din overskydende strøm får du stort set ingenting for. Min overskydende strøm for Marts blev solgt for 11 øre per kwh. Prisen i April faldt til 6,9 øre per kwh.
Jeg kommer aldrig i nærheden af et overskud på min investering i det lort. Når inverteren står af bliver anlægget skrottet.

Skyblue 3rd June 2020 07:46 PM

Dumt spørgsmål: Er det ikke muigt at bruge et batteri til at gemme strømmen til senere?

Fynbo777 3rd June 2020 08:13 PM

Et batteri er en mulighed, problemet er bare, at batterier med den nødvendige kapacitet er dyre og levetiden er begrænset i forhold til prisen. Efter min mening er det bare, at smide gode penge efter dårlige.
En lang historie kort, solceller på time baseret afregning kan ikke betale sig for privat personer med normal arbejdstid.
For virksomheder med et højt strømforbrug i dagtimerne giver det mere mening.

Larebil 4th June 2020 09:30 AM

Hvis man vil være grøn, skal man også huske på at produktion af solceller er ekstremt miljøbelastende. Regn det med i det grønne regnskab.

Padehatten 4th June 2020 11:52 AM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Larebil (Indlæg 415630)
Hvis man vil være grøn, skal man også huske på at produktion af solceller er ekstremt miljøbelastende. Regn det med i det grønne regnskab.

Selv med produktionen af solpaneler, er det ubetinget bedre end at fyre med fossile brændstoffer, hvis man udelukkende kigger på udledningen af CO2.

https://www.carbonbrief.org/solar-wind-nuclear-amazingly-low-carbon-footprints

Dansken 4th June 2020 01:16 PM

Der er simpelthen allerede forfærdeligt meget misinformation i denne samtale.

1: Jo, det kan godt betale sig at investere i solceller - OGSÅ selvom den gamle ordning ikke findes mere.

El-prisen ligger i dag på ca. 2,3 kr. pr. kWh. Lav selv udregningen ud fra dine specifikke produktions- og forbrugsforhold, og regn ud hvor lang tid det vil tage at tjene sig selv hjem. I mit tilfælde kan jeg fortælle at denne er på ca. 12 år.
Dvs. jeg opnår et årligt afkast på ca. 8%.. Hvis det ikke er en god investering, så er jeg bange for at min økonomiske uddannelse har været spildt..

Det handler selvfølgelig om at få et anlæg, som bedst muligt dækker dit eget elforbrug, så du ikke skal sælge mange kWh til nettet, da du kun får 0,2 kr. pr. kWh. for disse. Dog er løsningen her selvfølgelig en batteri-løsning. Der er allerede mange gode bud på markedet.

2: Jeg havde i første omgang læst forkert på Padehattens kommentar, beklager! Jeg er selvfølgelig helt enig med ham. Solceller er meget bedre end fossile brændstoffer.

Solcellepaneler produceret i Tyskland med nuværende energimix, har generelt tjent sig selv hjem, allerede efter det første år i drift.
Der findes utallige rapporter på dette.

Paneler fra Kina (som der kun sælges en mindre del af i Europa) har et betydeligt anderledes CO2 aftryk - her kan du tale om, at man skal kigge på 15-20 års drift, før at CO2 udledningen er tjent hjem igen.

Ps. Der er en grund til at der bliver investeret så mange penge i solcelleanlæg af både pensioner, fonde og regeringer.. Der er både penge i det, og det er i de fleste tilfælde en stor gevinst bæredygtigt.

Hvorvidt man skal investere nu - så vil jeg sige ja.
Dette begrunder jeg i, at det ikke ser ud til at der kommer nogen tilskudsordninger de næste 5 år, og panelpriserne har efter lang tids prisfald fladet ud - pga. Kina ikke længere har en kæmpe "stats-funded" produktion af disse.

@Perfect Har du nogle yderligere konkrete spørgsmål, som du gerne vil have svar på med dokumentation, så spørg endelig, så skal jeg gerne finde dette til dig, når jeg lige har tiden i dagligdagen :)

John Denver 4th June 2020 09:12 PM

Hvad kan et anlæg til 100,000 kr idag mon købes til til næste år. Batteriprisen kommer vel til a falde fremadrettet.

Perfect 4th June 2020 10:46 PM

Jeg har lidt svært ved at tolke om folk læser OP som solceller tag, eller hvad OP egentlig gik på, nemlig et tag bestående af solceller.
Eksempelvis Ennogies tag: https://ennogie.com/da/

Er det en teknologi du ville turde at hoppe på nu Dansken, eller ville du give det et par år?

Vi står overfor et tag-skifte inden for de næste 3-4 år, og jeg finder idéen om et tag med tilbagebetaling særdeles tiltrækkende, frem for blot at være en udgift.

Dansken 5th June 2020 08:27 AM

Først vil jeg kigge på hvor testet firmaets produkt er, for at vurdere risikoen i at investere en forholdsvis stor sum.
Af hvad jeg kan se på deres facebook side, så har Ennogie leveret +100 projekter på nuværende tidspunkt.
For mit vedkommende giver det lidt tryghed, da jeg forventer at de fleste "børnesygdomme" er overkommet.

Jeg ser generelt branchen som værende under en forholdsvis stor udvikling,
og som @john denver også siger, så kan man forvente at nogle tekniske elementer må falde lidt i pris, jo længere tid der går.

Hvis man dog står og skal til at tage en beslutning her snart, så ville jeg ikke selv være bange for at investere "for tidligt".
Man kan jo sige at hvis du investerer nu og opnår et sted mellem 6-10% afkast om året, så vil det forventeligt være betydeligt mere, end de prisfald man kunne forvente ved at vente flere år.

Yderligere synes jeg selvfølgelig at du skal prøve at tage fat i dem for at høre mere om hvordan solceller som tag kan give mening for dig, og høre om ikke du kan få kontakten med en tidligere kunde, og høre om deres oplevelser med virksomheden og produktet.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:56 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.